Zumraninannesi06 canim kendi kardesim acayip icerdi hamile kaldi hiç birakmadi hep icti ama suan 4 aylik oglu var masallah saglikli bi bebek evet ama bana kalirsa etkilenmis nerden anladin dersen çocuk birden nezle kapip göğsünde hirilti olusuyor yani bu ilerleyen zamanlarda astım bronşite döndürür diye korkuyoruz basa tanidiklarimda oldu icipte bisey olmayan ama olmiycak anlamina gelmiyor malesef bende bi iciciyim bebek düşünüyorum ama onu da birakamiyorum malesef

oozgenur korkuyorum valla 😞😞 çektiğim vicdan hesabının haddi var hesabı yok
    Kaç tane içiyordu günde

Zumraninannesi06 ben de 10 yıldan fazladır sigara içen biriydim. Bırakmayı da hiç düşünmemiştim açıkçası beni tanıyanlar da bırakacağıma zerre inanmazdı ve ben de öyle. Bebeğimi ilk öğrendiğimde 4 haftalıktı ve o sürede zaten sigara içiyordum. Öğrendikten sonra 1-2 defa bir nefes alıp kalanı attım. O bir iki defada gözümde şöyle bir şey canlandı. Yeni doğan bir bebeğin ağzına zorla sigara verip içmesini izliyormuşum gibi. Bir fanusun içine koyup sigara dumanına boğuyormuşum gibi. 3. Sigarayı yakmamışımdır ki bir nefes çekmeme rağmen. Çok sıkıntılı zamanlar yaşadım yine de her elim sigaraya gittiğinde bu görüntüleri canlandırdım gözümde ve bir daha içmedim. 31 haftalık hamileyim hâlâ canım istiyor hâlâ aynı düşünüyorum. İlk zamanlar 10 kilo aldım herkes bebekten dolayı abarttım sandı ama sigara içmemek için yiyip içtiklerimdendi o kilolar. Tavsiyem bu olabilir size de. Psikolojik olarak benim yaptığım gibi düşünürseniz belki sizde de işe yarar içmezsiniz bundan sonrası için. Bu arada çevremde gebeliğinde sigara içen iki kişi var ikisinin de bebeği daha birkaç aylıkken astım bronşit oldu. Biri 2 biri 1 buçuk yaşında ve sürekli hastalar. Maalesef ki en büyük sebebinin sigara olduğunu düşünüyorum. Hırıltı vs var bebeklerde. Bunu düşünerek de kendinizi uzaklaştırabilirsiniz sigaradan. Allah yardımcınız olsun inşallah kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz 🫶🏻

Zumraninannesi06 bir paket bide tütün iciyodu siz düşünün gozle görülür bi rahatsizligi olmasa da en ufak hastalığı kapabiliyor ki bende bırakamıyorum bebek dusuncesi olmasina ragmen

Ummu_gulsevinc canım bir şey söyleyim mi sigara filan hikaye rabbim onu öyle bir korkuyor ki içimizde yediklerimizin hepsi bile ona gitmiyor yararlı olanlar gidiyor zararlı olanları atıyor. Diyeceğim o ki Allah eğer bir yerde sınayacaksa bizi sigara içsekte içmesekte o sınavı bize verir. Benimde canlı hayatta şahit olduğum sigara içenlerin çocukları bir kere bile hastane yüzü görmemiş sigara içmeyip kendine dikkat edenler erken doğum yapıp çocuklarında astım bronşit hastalığı olanlar. Tabiki Allah hepimize bırakmayı nasip etsin öncelikle kendi sağlıklarımız İçin ama her şeyin hayırlısı rabbim hayırlısı ile sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin 🙏🏻🙏🏻

emsef sen hiç sigara içtin mi hamileyken vs kuzum peki bebisin var mı bilmiyorum ama

Zumraninannesi06 hastanelerde ücretsiz sigara bıraktırma klinikleri var oraya gidip dediklerini yaptın mı? Ben bebek hemşiresiyim ve şunu söyleyim sen sigara içiyorsun ve madem bu kadar kafana takıyorsun hem fiziksel hem de hormonal olarak bebeği strese sokuyorsun . Gelişimi iyi olabilir ama çalıştığım yerde kilosu gayet normal zamanında doğmuş bebekler anneleri hamilelikte sigara içtiği için çok ağır tedaviler ve solunum desteği alıyorlar . Sana bunlrı söylemek istemem ama maalesef birde gerçekler var bebeğin doğsa ve sen sigarayı bırakmazsan çocuğun sağlığını kaybedecek deseler yok duramıyorum diyip içmeye devam mı edeceksin ? Şuanda karnında diye bir fark yok onun sağlığına zarar veriyorsun ve bırakamıyorum diyorsun o çocuk mecburen bunları yaşıyor. Bence tedavi olun ve bırakmaya çalışın zararın neresinden dönseniz kardır . Daha bunun emzirme dönemi var ben bebeğim doğduğunda sigara içen insanları bebek görmeye bile kabul etmedim siz de bu dönemi böyle geçirmişsiniz emzirme döneminde bırakmış olun en azından

Zumraninannesi06 Ayy seni çok iyi anlıyorum kuzum benim sakinleş. Risk her zaman var malesef sigara içerek arttırıyorsun ama kendini adapte edip bundan sonrası için bırakabilirsin hem kendin de rahatlarsın hem bebişinde iyi olur. Eltim de içiyordu bebeği doğdu gayet sağlıklı ama genelde bağışıklıkları düşük oluyor ilerleyen zamanlarda. Bir arakdaşım içiyordu çocuklaeının ikisi de hep bu zamanlarda bronşit oluyor öksürmekten iyilenemiyorlar bir dönem. Belki tesadüf bilemem ama canım içme, bende içiyordum bıraktım aşırı pimpirikliyim, dayanamadım ve bıraktım. Bende ankaradayım ailem uzakta ailemden kimse yok yalnızım. Bazı şeylerin arkasına sığınmak malesef gerçekleri değiştirmiyor :/ acısını da söylemem gerekir vebal sonuçta canım. Üzme kendini her şey bir şeye vesile, bilemeyiz. Ne desek boş ancak Allaha dua edicez sağlıkla gelsinler 🥰

Zumraninannesi06 bende iciyordum hamile oldugumu ogrendim biraktim bebek icin gercekten zararli keske icmeseniz ama iciyorsaniz da yapacak birsey yok:((( benim ablam hamileliklerinde sigaraya devam etti ilk kizinda plesenta da yqslanma oldu bebegi gelismedi dogumdan sonrada kizi astim bronsit oldu cocuga devamli hava veriyorlardi ikinci hamileliginde oglu olfu onuda erken doğum yapti bebeginde bagirsaklarda gelisme olmadigi icin cok acilar cekti yavrum aylarca kakasibi yapamadi hep hastanelerde kaldi bebek suan 5 yasinda hala altina kaciriyor ve kac yasina kadar boyle olacak oda belli degil yapmayin inanin hamileyken anlasilmiyor ama dogduktan sonra sikintilar cikiyor keske icmeseniz:(

Zumraninannesi06 bende 8 yıllık tiryakiydim ilk 7 hafta içtim oda bilmiyordum öğrendim bıraktım hemen . Bırakamıyorum yok bağımlıyım yok şöyle böyle diye bir şey yok bırakacaksın dua edeceksin tabii ama tedbir almazsan duan nasıl takdir olsun bide üstüne ağlıyorsun bebeği daha da stres ediyorsun bide beddua okuyorsun kendine. Acil psikoloğa gitmen lazım birde bırakamıyorum yok annelik bırakmanı gerektirir kuzu kuzu bırakacaksın. Düşünsene bi savaştayız ekmek su yiyecek barınak zor buluyoruz ve düşmanlar bizi arıyor öyle bir anda olsaydın sigarasızlıktan çıldırırıyorum gibi bir düşüncen olur muydu aklına bile gelmezdi heralde neyse evladın için bırakk iç bişe olmadı olmaz diyenlerede kanma ona olmadı ya sana ?

Zumraninannesi06 senin derdini en iyi anlayabileceklerden biriyim günde 1 1bucuk paket içiyordum. Hamile oldugumu öğrendiğimde de bırakamadım ama kademeli olarak azalttım şimdi haftada 1 2 ye düşürdüm. Biliyorum bırakmak çok zor ama nefsine hakim ol, azalt. Günde 1 paket içme bari. kendini öldürmeyi düşünene kadar buna cabalasan bebeğine daha büyük iyilik yaparsın. Bak zaten stres onu daha fena etkiliyor. Kendini de bebeğini de üzme. Bu zamana kadar olan olmuş bundan sonrasına bakacaksın sigarayı da azaltacaksin

Zumraninannesi06 bu sekılde davranarak bebeğıne ve kendıne sıgaradan daha cok zarar verıyorsun cnm . Hepten bırakamıyorsan azaltmayı dene . Yani her sıgara ıcenın cocugunda sıkıntı olacak dıte bır sey yok . Teyzemde 3 hamılelıgınde sıgara ıctı. cocuklarında bır sıkıntı olmadı cnm 🌸Ama bu yınede dıgru bısey degıl o yuzden kndını ıyıce strese sokma bebeğın herseyı hıssedıyor cnm 🌸sende azaltmatı dene 👍

Zumraninannesi06 bu sekılde davranarak bebeğıne ve kendıne sıgaradan daha cok zarar verıyorsun cnm . Hepten bırakamıyorsan azaltmayı dene . Yani her sıgara ıcenın cocugunda sıkıntı olacak dıte bır sey yok . Teyzemde 3 hamılelıgınde sıgara ıctı. cocuklarında bır sıkıntı olmadı cnm 🌸Ama bu yınede dıgru bısey degıl o yuzden kndını ıyıce strese sokma bebeğın herseyı hıssedıyor cnm 🌸sende azaltmatı dene 👍

Zumraninannesi06 kendini bu şekilde suçlama sakın çünkü sanada bebeğe de zararı olabilir kuzum ama benim kuzenim 7 ay önce doğum yaptı ve hamilelikten öncede hamileliğinde de ve sonrasında da hala daha sigara içiyor ve neredeyse günde 2 paket içiyor şuan ben 33+5 günlük hamileyim bende küçüklümden beri içiyorum hala daha içiyorum ve hiç bir sorunumuz yok sigara içipde hamile kalıp sonra hamilelik döneminde devap edip doğumdan sonra hala devam eden çok tanıdığım oldu hepsininde çocuğu maşallah çok sağlıklılar