Zumraninannesi06 bu sekılde davranarak bebeğıne ve kendıne sıgaradan daha cok zarar verıyorsun cnm . Hepten bırakamıyorsan azaltmayı dene . Yani her sıgara ıcenın cocugunda sıkıntı olacak dıte bır sey yok . Teyzemde 3 hamılelıgınde sıgara ıctı. cocuklarında bır sıkıntı olmadı cnm 🌸Ama bu yınede dıgru bısey degıl o yuzden kndını ıyıce strese sokma bebeğın herseyı hıssedıyor cnm 🌸sende azaltmatı dene 👍
Sigaraaaaaaaaaaa
Zumraninannesi06 kendini bu şekilde suçlama sakın çünkü sanada bebeğe de zararı olabilir kuzum ama benim kuzenim 7 ay önce doğum yaptı ve hamilelikten öncede hamileliğinde de ve sonrasında da hala daha sigara içiyor ve neredeyse günde 2 paket içiyor şuan ben 33+5 günlük hamileyim bende küçüklümden beri içiyorum hala daha içiyorum ve hiç bir sorunumuz yok sigara içipde hamile kalıp sonra hamilelik döneminde devap edip doğumdan sonra hala devam eden çok tanıdığım oldu hepsininde çocuğu maşallah çok sağlıklılar
Zumraninannesi06 bu kadar dert ediyorsunuz ama sigarayı bırakamıyormusunuz? İnsan psikolojik olarak kendini bu kadar yıpratıyorsa bence bırakabilir. Erken doğum olabiliyor bence benim tanıdığım iki kişide sigarayı hiç bırakmadılar erken doğum oldu ikisinin bebeğide küvezde kaldı ben sigara içmenin etkisinin de olabileceğini düşünüyorum tabi bu herkeste geçerli değildir ama bilmiyorum şimdiye kadar bir sorun çıkmadıysa bu hiç çıkmayacağı anlamına gelmiyor doktorunuz bırakmanız gerektiğini söylemiyor mu ? ayrıca bebeğiniz doğacak inşallah emzireceksiniz onuda düşünün
Yaşadığın bu stres ölmek istemek falan daha çok zarar veriyor bebeğine yapma kendine bunu.Benim kayınvalidem 4 çocuğunda içmiş günde 1 paket bir şey olmamış ama olmayacağı anlamına gelmiyor tabi bu🫤
ben de 2010 yilindan beri iciyordum. hic birakmayi denememistim ve zaten oyle bir istegim de yoktu. seviyordum yani icmeyi. gunde gayet 1 paket icen bir insandim. hamile oldugumu ogrendigim an biraktim, canim o kadar istedi ki oturup agladigimi biliyorum. ancak bebegin sagligi, bana duydugu ihtiyac, ona karsi artik baslamis olab sorumlulugum herseyden daha onemli. 12+4 haftalik suan. hala arada canim ister ama bana sigarayi hatirlatacak ortamlara girmiyorum. esim de iciyor. bir sure sonra kokusu igrenc gelmeye basladi. hersey kafada bitiyor, demek istedigim. evet sigara kullanan ve bebeginde sorun olmayan insanlar tanidim ama sonuc olarak hicbirimiz sigara icerken erken donemdr hasta olmuyoruz. Koah, akciger kanseri gibi hastaliklar uzun yillar sonunda oluyor. bebis icin bu riski alabilir miyiz? kesin bir sonuc yok. icinizi rahatlatmak istiylrsunuz anliyorum ama bu konuda size kimse garanti veremez. lutfen onun size muhtac oldugunu dusunun, bebeginiz nikotini ve yanindaki bilimum zehiri haketmiyor….
FundaKsm aynen katiliyorum👏
bu arada ben bebek hemsiresiyim ve insanlar nasil da Allah korur birsey olmaz diyebiliyor. kusura bakmayin ama siz kac tane solunum destegi alan bebek gordunuz? ya da dogumdan 5 sene sonra sigara yuzunden sorun cikmayacagina nasil eminsiniz? ben de iciyordum, biraktim. hepimizin ailesinde sorunlar var, sigara sorun cozmuyor. esime dedim ki sigara istersem asla izin verme. herkesten cok o birakmami destekledi ve suan bebisim icin sagliksiz birsey yapmadigim icin ekstra mutluyum:) inanin bu keyif, sigara icme keyfinden daha guzel. cok ciddiyim. ben calisirken sigara molasindan sonra bir sure elimi tabiki yikasam da bebeklere yaklasmazdim.. ne hakkim var ona bunu yasatmaya. lutfen kendinizi sakinlestirin. o kadar zor degil ya cidden degil. kesin bi salatalik onu yiyin.. yuruyus yapin. yatip dizi izleyin :)) sigarayi birakmak aslaaa zor degil. 1 hafta evden cikmatin gerekirse gidip alacaginizi dusunuyorsaniz, kokudan tiksineceksiniz bir sure sonra.. Bu is Allah korusun demekle olmaz, tevekkul diye birsey var. Allah hepimize akil vermis…
Zumraninannesi06 bende 12 haftalık gebeyim günde 15 tane rahat içiyorum eşimde kızmaya başladı ama bırakamıyorum canım çok istiyor Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi 🙏🏻
Bebekgibi sigara postuma yorum yapmışsın doğurdun mi en son 37.haftamdayım demişsin 16 gün geçmiş kız
Zumraninannesi06 yok doğuramadım daha önümüzdeki haftada gelmezse suni sancı verilcek. 😔
Bebekgibi Rabbim hayırlı doğumlar nasip eylesin kuzum. Bende sezeryan olacağım galiba 33+4 bugün kontrolüm vardı. Keyfi yerinde dedi doktor. Sigaraya canım sıkıldı postta yorumları okuyordum görmediklerim vardı. Seni de görünce sormak istedim. Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsin. Doğurursan bana da haber et🥹
Kaç sigara içiyorsun günde hala devam mı😔
Zumraninannesi06 evet içiyorum yarım paket falan doğurursam yazarım bakalım amin
Şuan bir sorun yaşamamanız doğumdan sonra da yaşamayacağınız anlamına gelmez. Düşünün bebeğiniz oksijeni plesanta aracılığı ile sadece sizin kanınızdan alıyor. Sigara kanda oksijen miktarını düşürüyor. İçtiğiniz her dal içinizde çaresizce solunum yapan bebeğinize zehir oluyor. Madem sigarayı bırakacak kadar iradeniz sağlam değil, neden o bebeğe bunu reva gördünüz? Neden dünyaya çocuk getirmeye karar verdiniz? Siz bebeğinizi korumazsanız bu iş duayla, temenniyle falan olmaz. Acı konuşuyorum çünkü evladınızda bir problem olursa (dilerim olmaz🙏🏻) doktor bunu sigaraya bağlarsa yaşayacağınız vicdan azabını düşünün. Ben de sigara içen biriydim hamile kalmaya karar verdiğim gün ağlaya ağlaya o sigaraları tek tek ellerimle kırıp attım. İnanın alışması 21 gün sürüyor. Değer mi sizce?
Bebekgibi hadi inşaAllah
Zumraninannesi06 canım sen bırakabildin mi sigarayı ne kadar içiyorsun günde
Zumraninannesi06 malesef sana bu konuda kimse söz veya garanti veremez ki vermemeli de.
10 haftaya kadar hamileliğimde içtim 10. Haftada bıraktım.
Oğlum 5 gün entube ağzında yüzünde hortumla kaldi kuvozde işte o zaman içim yana yana kendimi suçladim neden öğrendiğim an bırakmadım diye.Sigaranin s sini bile duymak midemi bulandırıyor
- Düzenlendi
Bernnnaaaa hayır 33+4 olduk. İlk 3 ay 5.6 şimdi paket bitiyor neredeyse😔
Sen içiyor musun kaç tane
Zumraninannesi06 en fazla 5 içiyorum o da keyfi bırakmama ramak kaldı canım 29+4 haftalığım. Çok strese girersem yakıyorum. Sana tavsiyem sigara içmeyen kişilerle zaman geçir bir süre sonra içmek istemiyor insan