milatlas13 Canım bilemiyorsun işte. Yedigimizle alakalı degil buradan annelere duyurulur diyeceğiz sadece. 😍
CANAN KARATAY ŞEKER YÜKLEME YAPMAYIN DIYOR!!!
Mabel he aynen cok bilimselsin. Zoruna mi gitti dedigi de rusyaya gitmis olmak. Dkkekdkrkejr daha yazdigimi anlamiyorsun kitap oku canim. Muhendisligin kac puanla aldigini da biliyoruz ovv çok havalisin muhendis. Turkiyede işsiz kalinca rusyaya gitmis olabilirsin dogru. Zaten canan karataya biat eden birisi ne kadar parlak bi insan olabilir ki. Hadi optüm
Mabel baktin ki cevap veremiyorsun ben muhendisim ben rusyadayim. Cok basarili olsaydin şuan rusyada degil almanyada vs olurdun. Allah kimseyi rusyaya duşürmesin ve rusyada olmakla övündürmesin. Cok zor demi rusyaya gitmek kskrmsjrksjr Canan karataya biat ederek seviyeni belli ettin zaten canim 🤌🤌 mühendis olmak da zor degil baraji gecince muhendis oluyorsun. Engelliyorum seni canan karatayi takip eden bi insanla ne konusabilirim ki.
Nskyhn aynı biz. Teşekkür ederim böyle bir yorum paylaştığınız için. Deneyimlerinizi paylaştığınız için. Birisi bir kuyuya taş atıyor herkes biatçı gibi cübbelinin neferleri gibi şu ramazanda tv çıkan hacı hoca takımı gibi “haa öyle miii o zaman kesin doğrudur deyip ilerliyor” zannediliyorki bebek ölümleri sadece şekerden. Ya da şekerin çıkmamamasından. burada anlatmaya çalıştığım şey herkesin okuyup araştırması, karşıt görüşleri de okumaları. Ben okudum araştırdım ne karataycı ne özcü ne başka bir hekimciyim. Hepsini okurum dinlerim sonra yolumu çizerim.
Bunu anlatamadım iki saat, ne biatcılığımız kaldı be cahilliğimiz. Cahilliğe makale okuma sayısı, diplomalarla ve çevre ile cevap veremiyoruz değil mi?
Bunların hepsini sıfırlasak okuyorum araştırıyorum diyorum neden yapılır beden yapılmaz amacı nedir içilen glikoz şurubu nedir nasıl yapılır vs vs ona göre bir yol haritası çiziyorum kendime.
Bizim 20 bin kişilik şantiyede covid döneminde sarımak ve soğan aşırı şekilde verildi. Normalde belki 2 ayda bir verirlerdi. Sabah öğlen akşam sürekli verdiler.
Kanserle bir tutan var şaka gibi, benim amcam kanserden vefat etti, kemoterapisini de aldı ama son umuttu hatta umut bile değildi ama… yapmadık olmasın denildi.
Başka bir akrabamız ilaçlarla öleceğini biliyordu çünkü o da ilerlemişti o da kemoterapi almadı normal hayatına devam etti. İkisi de yatalak bir şekilde vefat etti malesef. Her ilaç her bünyeye fayda etmiyor .
Uzun uzun anlatmaktan yoruldum yargılayıcı önyargılı aşırı laubali ve hitabet bilmeyen tiplere.
Umarım bu konuyu iki görüşü de savunan birer profesör ile tartışabilirler.
Deletedmom_2 engellemezsen hatrkm kalır. Bizim işimiz almanya da yok malesef olsa oraya da gideriz :) endüstriyel milyar dolarlık projeler rusyada. Doğalgaz projeleri bunlar ve onlar Almanyada yok tatlım
Deletedmom_2 süpersin süper über zeka sabit fikirli insan. İyi günler :)
- Düzenlendi
Mabel Mabel dogru almanyaya araba, ucak muhendisleri cok kaliteli insanlar gidiyor. Milyar dolarlarini tut cebinde de rusyadaki savasta lazim olur. Sinavda 10 net yapip düşük puanli bir bolum olan inşaat muhendisligine girip en gidilmeyecek ülke olan rusyaya gidip hava atan bir insan. Sen canan karatay fanısın ya. Sinavda baraji gectigin icin bile seni tebrik ederim.santiye anilarini anlatiyor burda skemdnrmsrnsmdb allaha sukur dolarla maaşimi rusyada santiyelerde surunup kazanmiyorum. Ingilizce bilmem bile yetiyor 😘 çok bilimsel bi insansin canan karatay santiyede soğan yemek. Ovvvv cok bilimseeeeel haha ya 🤣🤣
Mabel tamam en süper sensin en okumusu en külturlüsu he bir de bilimseli sktkamfmsmrk
Nnanaa oo ablamiz şekil 😂😂 ne güzel yapabiliyorsan ne olsun yan gelip yatıyorum 😁😁
Soruyorumm katılıyorum canım benim suyumun biraz fazla olduğunu söyledi doktorum kendisinede güveniyorum ve su fazlalığı genelde şekerden oluyormuş bi yaptırıp bakalım dedi bende yaptırdım .. İlk çocuğumdada yaptırdım şuan 2,5 yaşında çok şükür gayet sağlıklı
Hahaha sabahtan beri takip etmiyordum olay benim kaynım kanseri ısırgan otuyla atlattı, hepsi ilaç sirketlerinin oyunuuna dönmüş yemin ederim rezalet ya. Şuraya iki bebek, gebelik konuşacagız diye geldik birileri kendini islamı yaymayı misyon edinir ona buna günah cınımm inş. biliyorsun diye vaaz verir birileri cıkar kanser gibi cok ciddi bir konuda bile benim eltim böyle iyilesti diye ölümcül bir hastalıgın tek tedavisini küçümser. Bu kadar cehalet fazla artık kendi küçük cevrenizde naparsanız yapın da orda burda saçma fikirlerinizi söylemeyin valla gülerler. Hadi biz yabancı degiliz de rezil olursunuz başka yerde aman diyim.
arzuiv yemeyle icmeyle kesinlikle alakası yok gebelik şekeri diye birsey var ve bu yemeden kaynaklı birsey değil. Ben şeker hamur işi vs tüketiyorum diyip de bu konuyu yabana atmamanizi tavsiye ederim. Peki canan Karatay in bu konu sebebiyle meslekten bir süre uzaklasitirildigini biliyor muydunuz? Kendisi kalp doktoru elbette güzel söylediği şeyler var ama 70 zeytin yiyin diyen insanı ve şeker konusundan dolayı nerdeyse meslekten men edilecek duruma gelen insanı kaale almamanizi dilerim. Yengem de gebelik şekeri cikti üstelik hem az kilo aldı gebelikte hemde ne kızartma ne hamur işi nede tatlı yiyen birisi değil kiyden ve doğal yeşillik meyve sebze tüketen biri olmasına rağmen doğuma kadar insülin kullandı çocuk ona rağmen biraz sıkıntılı ve aşırı iri doğdu asla yapılmaması taraftarı degilim
arzuiv isteyen yaptırır ,istemeyen yaptırmaz ! Ben yaptırmadım tüm değerlerim normal açlık ve tokluk kan şekerimi sürekli kontrol ettiriyorum şuanlık bir sıkıntı yok. Ama herkeste sıkıntı olmayacağı anlamına gelmiyor . Şeker sadece baklava da içecek de yok. Pilav, patates , kavun , karpuz hemen hemen tüm meyvelerde var o yüzden herkes kendine göre karar versin .
Deletedmom_2 ookudgunu anlamiyosun belliki skntin var .sana ayiracak vaktim yok aslinda var ama anlamadgn icin bosa kiymetli vaktimi ayiramicam 🤣
onelastgoodbyy bir sağlık çalışanı olarak tetenoz dahil şeker yüklemesi ve gebelikte kendimce komplike gördüğüm hiç bir duruma izin vermedim arkadaşım İngiltere de ultrasona zar zor alıyorlar tehlikeli dedi diye ona bile korka korka gidiyorum gelişmiş ülkelerin insanını düşünmesi beni etkiliyor açıkçası çünkü bizim tıbbımız ibni sina tıbbı yönünde değil İsrail cephesi yönünde ilerliyor Ne demek istediğimi İlber ortaylıyı dinleyen anlar onların tıbb eğitimi yani israilin kapilatist güdümünde ilerliyor bitkiden insana herşeyi ifsat eden İsrailoğullarının tıp bilgisine zerre inanmıyor güvenmiyorum ve şeker yüklemesi bu ülkenin başına gelen en büyük tehlike
Humayun02 tabi ki son karar hastanın kendisine ait. Ben illa şu doğru bu doğru demiyorum. Fakat bebegi öldürüyormuş gibi post açılmış. Gelen tepkiler çok tuhaf. Sonuçta herkesin takibinde olduğu bir hekimi var. Kimse bedavaya hekim olmuyor, saglik çalışanı iseniz en iyi siz bilirsiniz hekim olmak için geçilen eğitim süreçlerini. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.