Zeynep-Eslem Diyorlar ki 4 dilim baklavaya eş değer 8 dilim ekmeğe eş değer. E o zaman baklava yiyip geleyim?? İçirdikleri %100 saf şeker. Baklavada ekmekte şadece şeker yok un yag ceviz var. Şeker yüklemesinde şeker bir anda yükseliyor bir anda iniyor. O yüzden çok tehlikeli. Bence ilerleyen yıllardada kaldırılacak bu test.

Gny18 bu bir zarar değil di mi ya da bir tehlike? Sağlık için bazen böyle şeylere katlanmak gerekiyor iyi ki yaptırmışsınız ☺️

Humayun02 yoo iki dilim baklava yiyip gel diyen hekimler var :)) doktordan doktora değişiyor yani. Risk görmediği için yapmayalım diyen hekim de var ülkemizde. Neden size silah zoruyla bir kutu içeceği veriyorlarmış gibi konuşuyorsunuz?

Kkzm adetler yeni değil bilim diyoruz buna. Bu yüzden aetık ortalıkta “deli ” diyr adlandırılıp elaleme maskara edilen ve bi kenarda sefalet içinde ölen özel durumlu insanlar azaldı. Bu yüzden artık anneannemin yaptığı gibi bi kadın 4 tane ölü doğum yapmıyor. (Toplumdalki oranları çok azaldı). Artık bütün bu testlerle hasta olma ihtimali çok aza düşürülüyor/müdahele ediliyor.

durumom2022 peki neden 2 dilim baklava yada ice tea içirmiyorlar. Eskiden yoktu . Hamile kaldim annem sakın yaptirma dedi. Bizim gelin seker yuklemesi yaptirmis hamileyken bebegi seker hastasi annem olabilir dedi. Bende korktum herkes farkli söylüyor doktorlar prosedur uyguluyor. Vw her doktor yaptirmalisin demiyor bu da kafa karistirici3dogrusu

arzuiv bende sadece şeker yüklemesi yapılan haftaya kadar 1 kg almıştım ve diyetisyen eşliğinde devam ediyodum,doktorum yediklerime dikkat ettiğimi bildiği için,bide suyuma bakarak normal seviyede olduğunu görünce,bence sana şeker yüklemesi yapmaya gerek yok demişti,o yüzden yaptırmadık.Kilo alsaydım ve suyum fazla çıksaydı isterdi mutlaka ama

arzuiv ayy herkes kendi doktoruna danışsın lütfen. Saçma sapan şeyler. Gebelik şekeri diye bir şey var. Ailesinde şekerin ş si olmayan kişilerde gebelikte şeker çıkıyor, bebek şişiyor bir sürü riski var. Hiç ekmek, makarna ne bileyim süt meyve dondurma yemeyen gırtlağından bu zamana kadar hiç geçmemiş biriyseniz anlarım. Ama zaten şeker yüklemesinde yüklenen şeker, 1 bardak portakal suyuna ne bileyim 2 dilim baklavaya eş değer. Ben zaten bunları her gün olmasam da tüketen biriyim. Neden şeker yüklemesi yaptırmadan o riske gireyim? 30. haftamdayım ve tabiki 28de mi 24de mi ne yaptırmıştım. Canan karatayın takipli hastası değilseniz de böyle şeylerle kendinizi yormayın bence

Asasasas valla çok zorlandım haftalar oldu yaptıralı ama düşündükçe o tat hala ağzımda oluşuyor. İlk gebeliğimde yaptırmamıştım.

_yasemin_ ay ne güzel yazmışsınız. Şeker yüklemesi tartışılır gerçekten. o herkesin kendi kararı, ehkiminin kararı, onu bilemem ama Canan hoca candır :)

milatlas13 Katılıyorum canım sana. Bende senin tam tersinim hamur işleri tatlı şekerli herşey meyve fazla düşkünüm. Hatta şeker yüklemesi yapılacak haftaya kadar korktum ya varsa diye. Yükleme yapıldı açlık kan şekerim 68 Tokluk 108 cıktı. Ben bile şaşırdım.

Gny18 evet o olabilir ama ne güzel sonuçta sağlıksal bir tehlike olmadığını biliyoruz en azından 👏🏼

Biroglanannesiii aa rusça biliyormuşsunuz ne güzel, ben de rusyadayım. burada şeker yüklemesi yapmıyorlar. ultrasona bile 3 kere girebiliyorsunuz. bayılana kadar normal doğumu deniyorlar. burdakilerin bebek bakımı ve sağlık anlayışı farklı. ve çok seviyorum bu disiplinlerini. sadece bu disiplinli hallerini tabi ki. ben de mühendisim bu arada. bir zamanlar avukat olmak istemiştim puanım da yetmişti ancak ailemizin belli kurallarından ötürü onaylanmadı sülalemiz tarafından. :) bu kadar katı bakmayın şeker yüklemesi yaptırmka istemeyenlere. nice kadın doğumcu hatrı sayılır profesörlerden bazıları da buna karşı, bazıları da destekliyor. benim ailemde de hekimler var, biz hastalandığımızda da ilaç yanlısı asla olmadılar, dedem iyi bir hekimdi, hiç ilaçsız çocukluk geçirdim :)
            ve bizim ailede de şeker yüklemesi yapılmaz pek, ben de hala araştırıyorum. henüz bebeğim yok ama araştırmacıyımdır, erkenden başlamanın bir zararı olmaz. şimdiden hekimim bile belli, kendisinin görüşlerine çok saygı duyarım ve bu konuyu Türkiyeye gittiğimde gebelikten önce gerekli testlar yapılacağı zaman konuşacağım. kaldı ki kendisi folik asite bile karşı. siz de farklı bir açıdan bakabilirsiniz belki. saygılar,sevgiler

Mabel Ben Rusya da yaşamıyorum canım Amerika da yaşıyorum ben Rusya’yı bilmiyorum sağlık sistemini ben şeker yüklemesi yapmayanlara katı bakmıyorum yaptıranların düşüncesi Ya da yaptıracakların düşüncesi ısrarla bozmaya çalışanlara katı bakıyorum hanımefendi övmüş övmüş Canan Karatayı ya yine diyorum övsün Ama Canan Karatayın Kadın doğum doktoru olmadığının farkında olmayarak övüyor bir de kalkıyor benim Akademik Geçmişimi bilmeden Akademik geçmişi olmayan birinin bu yorumu yapması diye cümleler kuruyor Yani bu nasıl bir had bilmezlik bu tarz insanlara kızıyorum ve sinirleniyorum yoksa yaptırmayan ileri de bir sıkıntı çıkarsa kendine yaptırmamış olur kendi üzülür Yani bu beni alakadar etmez :))