arzuiv ailemde şeker hastalığı olduğu için yaptırdım iki hamileliğimde de gebelik şekerim çıktı ve ikisinde de insülin kullanmak zorunda kaldım bilmeseydim bebeklerime zarar verebilirdim..doktorlarda zaten herkese yaptırmıyor aile öyküne göre ve genelde kilona göre yapıyorlar

arzuiv yemeyle icmeyle kesinlikle alakası yok gebelik şekeri diye birsey var ve bu yemeden kaynaklı birsey değil. Ben şeker hamur işi vs tüketiyorum diyip de bu konuyu yabana atmamanizi tavsiye ederim. Peki canan Karatay in bu konu sebebiyle meslekten bir süre uzaklasitirildigini biliyor muydunuz? Kendisi kalp doktoru elbette güzel söylediği şeyler var ama 70 zeytin yiyin diyen insanı ve şeker konusundan dolayı nerdeyse meslekten men edilecek duruma gelen insanı kaale almamanizi dilerim. Yengem de gebelik şekeri cikti üstelik hem az kilo aldı gebelikte hemde ne kızartma ne hamur işi nede tatlı yiyen birisi değil kiyden ve doğal yeşillik meyve sebze tüketen biri olmasına rağmen doğuma kadar insülin kullandı çocuk ona rağmen biraz sıkıntılı ve aşırı iri doğdu asla yapılmaması taraftarı degilim

arzuiv isteyen yaptırır ,istemeyen yaptırmaz ! Ben yaptırmadım tüm değerlerim normal açlık ve tokluk kan şekerimi sürekli kontrol ettiriyorum şuanlık bir sıkıntı yok. Ama herkeste sıkıntı olmayacağı anlamına gelmiyor . Şeker sadece baklava da içecek de yok. Pilav, patates , kavun , karpuz hemen hemen tüm meyvelerde var o yüzden herkes kendine göre karar versin .

Deletedmom_2 ookudgunu anlamiyosun belliki skntin var .sana ayiracak vaktim yok aslinda var ama anlamadgn icin bosa kiymetli vaktimi ayiramicam 🤣

arzuiv 24 haftalıkkken yaptrdm gebelik şekeri ckti diyet verdi şekerden uzak duruyorum

onelastgoodbyy bir sağlık çalışanı olarak tetenoz dahil şeker yüklemesi ve gebelikte kendimce komplike gördüğüm hiç bir duruma izin vermedim arkadaşım İngiltere de ultrasona zar zor alıyorlar tehlikeli dedi diye ona bile korka korka gidiyorum gelişmiş ülkelerin insanını düşünmesi beni etkiliyor açıkçası çünkü bizim tıbbımız ibni sina tıbbı yönünde değil İsrail cephesi yönünde ilerliyor Ne demek istediğimi İlber ortaylıyı dinleyen anlar onların tıbb eğitimi yani israilin kapilatist güdümünde ilerliyor bitkiden insana herşeyi ifsat eden İsrailoğullarının tıp bilgisine zerre inanmıyor güvenmiyorum ve şeker yüklemesi bu ülkenin başına gelen en büyük tehlike

Humayun02 tabi ki son karar hastanın kendisine ait. Ben illa şu doğru bu doğru demiyorum. Fakat bebegi öldürüyormuş gibi post açılmış. Gelen tepkiler çok tuhaf. Sonuçta herkesin takibinde olduğu bir hekimi var. Kimse bedavaya hekim olmuyor, saglik çalışanı iseniz en iyi siz bilirsiniz hekim olmak için geçilen eğitim süreçlerini. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

arzuiv bende bu konuda kararsızım doktorum aklımdaki soruları giderirse yaptırıcam. Yorumları okudum ve evet herkes 2 dilim baklava yiyor veya bir bardak meyve suyu falan içiyor. Ama aradaki fark şu ki yediğimiz tatlıdaki şeker vücudumuzda kaç defa sentezlenerek bebeğe gidiyor. Ancak o laboratuvardan verilen glikoz sentezlenmeden direk olarak plasentadan geçip bebeğe ulaşıyor. Yani risk konusunu bilemem doktordan doktora değişir yorumu. Ancak günlük kullandığımız şeker ile test için içilen ilaç çok çoook farklı şeyler

arzuiv benim doktorum da şeker yüklemesi yapmamıza gerek yok dedi yasin genc dedi ilk indi yaptırmış sin dedi . Genetik şeker hastalığı olan yoksa yapmaya gerek yok dedi.. normalde 25+3 haftaligim 27. Haftam da gidecektim ama gitmicem

Humayun02 olabiliyor maalesef yengem diyet artı insülin e rağmen iri bebek doğum yaptı

Canan karatay covid asisi kisirlik da yapiyor demisti. O zaman bizler nasil gebeyiz? 😂