Humayun02 bu yorum da güzel. Rusyadayım. ki gelişmemiş ülke olarak görüyoruz, tam tersiymiş. biizm ülkemiz ezberler ülkesi. Canan Karatayı çok severim ama kadın bu ülkede olması gereken çağ da yaşamıyor maalesef. belki birkaç yıl sonra anlaşılır değeri.
ayrıca ila. kullanımı zararlıdır. yok kolestrol hapı yok inüsilin vs. yemenize dikkat edeceksiniz, biraz aç kalacaksınız vücudunuz kendisini iyileştirecek. dr rengin börekçi var ınstagramda ben de onu takip ediyorum. şantiyede çalıştığım için uygulayamıyorum ancak bilgiden zarar gelmez, her türlü karşıt görüşleri bilip muhakeme etmek lazım. her düşüncenin zıttı var çünkü
CANAN KARATAY ŞEKER YÜKLEME YAPMAYIN DIYOR!!!
arzuiv ilkinde yaptırdım ,şuanki gebeliğimde yaptırmadım,gittiğim doktorlarda gerek görmedi
arzuiv Canan Karatay şeker karbonhidrat yenmeyen bir dünyanın mümkün olduğunu düşünerek kendisinin önerdiği gibi beslenen insanlara göre yorum yapmış oluyor ama pratikte bu pek mümkün değil ,siz ne güzel bunu yapabiliyormuşsunuz ama bircok kişi tatlı hamur işi tüketiyor ve seker yüklemesi yapması günlük beslenme düzeninden tatlı tüketmekten çok da farkli olmayan bir durum oluyor. Zaten gebelik şekeri de normal diyabet gibi ilaçla degil beslenmeyle tedavi edilen bir durum diyetle düzeliyor, e zaten canan karatayin önerdiği beslenme gebelik şekeri diyetine eşdeğer.. O zaman onun mantığıyla herşeye uyan yükleme de yaptırmayabilir ama oteki türlü her türlü tatlı hamur işi tüketen insan için şekeri varsa bunu bilmeyerek bebeğini ve kendini riske atmış oluyor… O yüzden bu yorumu yapan canan karataya ve onun düzenine uyan ya da uymayan insana göre değerlendirmek lazim..
Mabel Amerika da öyle canım normal doğum konusunda ne olursa olsun normal doğuracaksın benim makat gelişti ellerinden gelse döndüreceklerdi bebeği plasenta önde olunca döndüremediler bu yüzden zorlayamadılar 😂
Biroglanannesiii Rusça bilmenize atıf yapmıştım, burdaki yayınlardan da okuyabilirisniz aslında diye söyleyecektim. aslında hanımefendi kötü bir şey söylememiş. ben de muhtemelen yaptırmayacak olan kesimdeyim. gerçekten çok zor buna karar vermek. lakin tıp dünyası da hiç masum değil, hele o ilaçlar… anlatsam roman olur nitelikte şeyler. hem ailemdeki hekimlerden hem de Rusyada öğrendiklerimden sanırım bu kanıya varıyorum. ama tabiki güvendiğim doktoruma bırakacağım kararı. her neyse Добрый день. :)
- Düzenlendi
Biroglanannesiii Amerika da şeker yüklemesinin her kadına yapıldığının ve her doktor tarafından uygulandığını atlamış
Demek ki amerika yeterince gelişmiş bir ülke değil aksine geri kalmış bir ülke şeker yüklemesi yapıldığına göre.. Ne alaka demeyin ben de bilmiyorum. Arkadasin biri ısrarla avrupada israilde yapılmadığını söylemiş, geri kalan ülkelerde yapıldığını iddia etmiş. Amerikada israilde değil ama bir Avrupa ülkesi olan Almanyada yaşayan tanıdıklarım var onlara da yapıldı şeker yüklemesi. Demek ki Almanya da çok geri kalmış bir ülke. Neyse işte bizi gısganıyorlar.
arzuiv iki cocugumdada yaptırmıştır doktorlarım öyle önerdiği için bu bebegimde doktorum sadece açlık tokluk ölçümü istedi seker yükleme yaptırmadı o sebeple yaptırmadı eğer isteseydi yaptırırdım her doktorun sistemi farklı oluyor sanırım
Biroglanannesiii aa bu yorumunuzu şimdi gördüm. burda döndürüyorlar bebeği. o kadar ki bir türk arkadaş burda doğum yaparken tabi normal doğuma zorlanmış ve bebek oksijensizlikten vefat etmiş doğumda. maalesef aşırı katılar. bir kadınlarının düşkünlüğünü sevmem bir de bu katılıklarını.
arzuiv Kızımda yaptirmisdim bunda yaptirmadim
Mabel dlya menya nocha her yerin sağlık sistemi farklı farklı işliyor gerçekten insan kendi bedenine ve özellikle doktoru ile hareket halinde olmalı araştırıyorlar eksik araştırıyorlar :))
Mabel Burda da canım benim Plasenta önde olduğu için döndüremediler bebeğin kordonu boğar diye
onelastgoodbyy bu hala araştırılan bir konu. şeker yüklemesi yaptırmak istemeyen de isteyen de haklıdır kendince. sadece biz bilimsel konulara hakim değiliz. yani halktan bahsediyorum.
yarın öbğr gğn bir hekim çıkıp özür dileriz şeker yüklemesi yaptırdığımız ailelerden diyebilir. ya da tam tersi, karşı çıktıklarımızdan özür dileriz diyebilirler. bu ülkede ne hekimler ilaç markalarıyla anlaşmalı olarak hastalarına satın aldırdılarç kendileri yazlık. araba, ev sahibi oldular.
gerçekten pazarlama çok farklı bir şey, bizi bazı şeylerin iyiliğine ya da kötülüğüne öyle inandırıyorlar ki…
gerçekten herkesin kendi kararına saygı duymak lazım.kimse vebal alamaz.
benim ailem hekim olduğu için ya da labarotuvarlarda ömürleri geçtiği için az çok onların yorumuna da güveniyorum. tabi doktorum ne derse o.en çok ona güvenirim
Mabel gerçekten herkesin kendi kararına saygı duymak lazım.kimse vebal alamaz.
benim ailem hekim olduğu için ya da labarotuvarlarda ömürleri geçtiği için az çok onların yorumuna da güveniyorum. tabi doktorum ne derse o.en çok ona güvenirim
Evet ben de buna inananlardanım. Gelip burada felaket tellallığı yapmaya gerek yok o yüzden. Herkesin hekimi ayrı, bünyesi ayrı sonuçta. Bir hastayı en iyi onu takip eden hekimi bilir ayrica. Burada bebeğe öldürücü zararı varmış gibi post açmak anlamsız.
Biroglanannesiii ben de okunduğu gibi yazayım demiştim sonra vazgeçtim :) oçin rad o zaman. ben işime döneyim. uvidimsya
Mabel Görüşürüz :))
- Düzenlendi
Mabel olay seker yuklemesi zararli mi degil mi degik olay kalp doktorunun ve üstelik yaptigi bu açiklama yüzünden CEZA ALMIŞ, MESLEKTEN MEN EDILMIS 15 GUN. Bir kalp doktorunun açiklamasi. Basligi kafanizi kaldirip okursanız görürsünüz. Size de diger kadina verdigim cevabi vermek istiyorum. Kadin doğum branşi öylesine her doktorun yorum yapabilecegi bir branş değil. Kulak burum boğazcıdan anjiyo için tavsiye istemiyorsan, sürekli gundemde kalmak için konuşan bir kalp doktorunu da gebelik hakkinda tavsiye almazsin bu kadar basit. Seker yuklemesi zararli mi degil mi diye tartisilmiyor bunu bir kadin dogum uzmani, egitimini bu yönde almis bir profesör, arastirma yapip tez sunup insanlara demiyor. Bunu medya figuru bi kalp doktoru diyor. Demek ki siz gebeliginiz icin canan karatayi takip ediyorsunuz. Hicbirimiz bilmiyoruz ama sanirim TIP OKUYUNCA HER KONUDA YORUM YAPMA HAKKI OLUYOR. Nedense biz bir doktora gittigimizde bu benim uzmanlik alanim degil baska doktora yönlendiriyor ama canan karatay ermiş heralde her ALANDA UZMANLIK ALANI GIBI FETVA VERIYOR. Komiksinizzz.
- Düzenlendi
arzuiv yaptırmadım yaptırmayı düşünmüyorum çünkü doktorum gerek görmüyor. Ama bu yazdığınız dil bana oldukça itham edici ve kaba geldi açıkcası. Bu platformda bir sürü insan var ve en iyisini doktoru bilecektir. Canan Karatay kadın doğum uzmanı veya dahiliye uzmanı değil. Onun dediği her şeyi yaptığınızı sanmıyorum. İnsanların görüşlerini bu şekilde etkilemeye çalışmanız ve sadece sizin vücut anatominizi bilmeyen birinin söylediklerini dikkate almanız bana kalırsa biraz yanlış. Doğrusunu kendi doktorunuz bilir zira bebeğin gelişimini de sizi de o takip ediyor Canan Karatay değil.
Biroglanannesiii bu çok övdükleri canan hocalari korona aşisı olmayin diyen birisi, kelle paça yiyerek korona virüsten korunabilirsiniz diyen artik insanlarin dalga gectigi her alanda aciklama yapan bir “doktor”. Iyice yaslandigi icin gündemde kalmak icin sürekli boyle aciklamalar yapiyor daha çok fazla güleceginiz aciklamasi var. Kimler takip ediyor bu kadini söyliyim dünya düz, korona yok, amerikanin oyunu diyen tipler. Belki yurtdisinda oldugunuz icin diger sacma aciklamalarina denk gelmemişsinizdir
onelastgoodbyy koronadan kelle paca yiyerek de korunmuslardir canan hocalari oyle diyodu ksjrmsjrmsnfsmrmsm
Deletedmom_2 Yok canım gelmedim bildiklerim de yetiyor en son 3 beyazdan uzak durun diyip lahmacun yemesini hatırlıyorum o kadar 😂