Ozlemozlm üstüne basa basa söylüyorum tekrar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları durumu iyi olan vatandaşa yardımda bulunmaz! Başka kurumdur o zaman. Ama anlattığınıza göre de başka kurum değil. Durumunuz iyiyse o maaşın kesilmesini talep edin bence. Belliki malvarlığınızı tespit edememişler ya da yanlış beyanda bulunulmuş başvuru yapılırken... başvuru yaptığınız kuruma gidip yazdıklarımı aynen gösterin bakalım ne cevap verecekler 😊 hala alabilirsin hakediyorsun derlerse o vakfın adını söyleyin de şikayet edeyim kurumu 😊
    imera_ferammm53 120 gün değil de en az 90 gün diye duydum yani eşim SGK yı arayıp sormuştu 120 olduğuna emin misiniz?
    Aysegul123 Doğum raporu ile sgk ya gidiliyordu diye biliyorum ama oraya gidince genel olarak ne denilip gidiliyor bilgin var mı canım ?
      Adakus bununla ilgili bir form var internette onu doldurup Doğum raporu ve bebeğin kimlik fotokopisi ile başvuru yapılabiliyormuş internetten ayrıntılı öğrenebilirsiniz
      ElcinEren cnm anlatamdim sna bn kaykakamliktn bahsetim kndim cn arkadaslarada ya kaymakm yada sosyl yardimlasma dedim. Bu asi parasi da hemsire kndi bna dedi her hamile kadin faydalanack diye
        imera_ferammm53 çalışan kadına istihdam sağlamak değil, ki bu para yardım da değil. Çalışan kadın doğum iznine ayrılıyor, doğumdan 2 ay sonra ya kadar. Toplamda 16 hafta izin için geçici iş görmezlik ödeneği. Yani çalışamadığımız zaman zarfında maaşımız kesileceği için, maaşın 3/2 sini rapor parası olarak alıyoruz. Normalde bi ameliyat olduğunda nasıl raporlu günlerin parasını alıyorsak aynısı bu da. Yardım değil yani
          Annehatice 32. Haftanda doktorun ya çalışamaz raporu verecek 8 haftalık, ya da 37. Ye kdar çalışabilir raporu. Sen hangisini istersen. doğumdan sonra da 8 hafta daha verecek. Eğer çalışabilir raporu alırsan doğumdan önceki izin hakkını doğum sonrasına devredebiliyorsun ben öyle yaptım. Raporu alıp işverene veriyorsun ve izne ayrılıyorsun. Bu süreç içinde işten çıkarılma gibi bi durum da söz konusu olamaz
            Asafinannesi çalışan kadınlara ekstra bir yardım yok . Yardım dediğiniz size neyse bize de aynısı. İş görmezlik ödeneğini yardım diye lanse ediyor herkes. Valla hanımlar sizler yatıp uyurken evinizde dinlenirken biz sabahın köründe işe gidiyoruz. Bütün gün milletin ağız kokusunu cekiyoruz. Bu tabi ki bizim sorunumuz ve tercihimiz ama yani raporlu günlerimizde alacağımız para da bizim meselemiz çalışan anneye yardım ediyorlar diye şeyyapmayın. Kesinlikle yardım değil bu, çalışan herkesin kocalarınız da dahil buna, en ufak bir ameliyat olduğunda, hatta grip olduğunda aldığı raporla aynı raporu alıyoruz doğumda.ve ödenek de aynı ödenek. 5000 lira da değil, aldığımız maaşa göre değişiyor daha da yüksek olabiliyor. Üzülmeyin yani devlet baba çalışan kadına hiç bi güzellik yapmıyor 😉