deletedmom6295 benimde bildiğim 32.haftadan itibaren anne calışamaz raporu aldığı için dolayısıyla maaşda alamıyor doğum sonrası 16 haftalık birikmiş hakettiği maaşı bu 5 bin tl diye bahsettiğiniz ücret yani ekstra bişey değil sadece 16 haftanın birikmiş ve de kesilmiş ücreti bu 🤷🏻‍♀️
    AyteNil aynen öyle kişinin aldığı brüt maaşa göre değişiyor ve 4 aylık değil 3 aylık brüt ücret üzerinden 3/2 kesinti yapılarak ödeniyor. asgari ücretle çalışan bir kadın ortalama 5000 lira para alıyor. çalışabilse 1600*4 gibi bir ücret alacakken kesintiyle 5000 gibi birşey alıyor. havadan gelen bir para değil. bu şekilde algılanması veya haberlerde böyle lanse edilmesi gerçekten çok acı.
      Elcnerdgn bilemiyorum. Esim nüfus cüzdanı çıkartmaya gittiginde başvurusu alınmış
      oznur29 cnnm asi parasi hni saglik ocakalrinda asi ypailiyor ya hamilelikte o zamn asi karti iste hemskreden ve izlenim karti iste sosyl poliklinge gotr yada kaymakamliga. 2 ayda 35 tl yatiyor. Dogmdan sonrada lohusa parasi var islm yapmana gerek yok. Iki seferlik 75 tl veriliyor bide dgomdan sonra bebegi her asiya gotrsen izlnm karti yine iste vakfa vb gtur. Oda iki ayda 75 tl olack sekilde para yatck hesabina ptt den kartini alip cekebilirsn 144 u ara. Sana bilgi verirler 144 u aradignda da 4 tusna bas musteri temsicsne bgln sor
        Melike4242 300TL doğum ücretini TC vatandaşı olan herkes alıyor. 149 TL süt parasını 5510 sayılı kanun 4. madde a ve b bentlerine uyan her çalışan kadın veya çalışmayıp eşi bu şekilde çalışan kadınların eşleri alabiliyor. 16 haftalık rapor ücretini ise 32. haftada sgklı olup çalışamaz raporu alan her çalışan kadın alabiliyor
          Ozlemozlm sizin aldığınızın adı sosyal yardımlaşma vakıflarında şartlı sağlık yardımı diye geçer ve vakıflar paraları maddi durumu iyi olmayan, devletin belirlediği muhtaçlık sınırını aşmayanlara verilir.
            Ozlemozlm üstüne basa basa söylüyorum tekrar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları durumu iyi olan vatandaşa yardımda bulunmaz! Başka kurumdur o zaman. Ama anlattığınıza göre de başka kurum değil. Durumunuz iyiyse o maaşın kesilmesini talep edin bence. Belliki malvarlığınızı tespit edememişler ya da yanlış beyanda bulunulmuş başvuru yapılırken... başvuru yaptığınız kuruma gidip yazdıklarımı aynen gösterin bakalım ne cevap verecekler 😊 hala alabilirsin hakediyorsun derlerse o vakfın adını söyleyin de şikayet edeyim kurumu 😊
              imera_ferammm53 120 gün değil de en az 90 gün diye duydum yani eşim SGK yı arayıp sormuştu 120 olduğuna emin misiniz?
              Aysegul123 Doğum raporu ile sgk ya gidiliyordu diye biliyorum ama oraya gidince genel olarak ne denilip gidiliyor bilgin var mı canım ?
                Adakus bununla ilgili bir form var internette onu doldurup Doğum raporu ve bebeğin kimlik fotokopisi ile başvuru yapılabiliyormuş internetten ayrıntılı öğrenebilirsiniz
                ElcinEren cnm anlatamdim sna bn kaykakamliktn bahsetim kndim cn arkadaslarada ya kaymakm yada sosyl yardimlasma dedim. Bu asi parasi da hemsire kndi bna dedi her hamile kadin faydalanack diye