Arkadaşlar bizim kendimize ait özel huzurevimiz var ve yatan hastalardan 4 kişi uyuz olmuş
Eşimde orada olduğu için onada bulaşma riskinden dolayı dedim artık eve gelme banada doğmamış bebeğede bulaşırsa mahvoluruz dedim
37 haftalık hamileyim
Daha once başından geçmiş yada konuyla ilgili bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi😭

Yesim, başlığı Çok ÖNEMLİ😭- Uyuz hakkında olarak değiştirdi.

Uyuz geceleri ortaya cıkar ilaci var bi hastaneye gitsin eşiniz cildiye bölümüne

aylakiral ben geçen yıl uyuz olmuştum kuzenimden bulaşmıştı ay korkunç bir şey her yerim yara bere içindeydi kasintidan deliriyorum hic zaman kaybetmeden doktora gitsin eşiniz sakın kıyafetlerini ortak alanlarda bulundurmayin ayrı bir poşete koyup ağzını sıkıca kapatıp bir kaç gün bekletin ayrı ve yüksek ısıda yıkayın ve ütüleyin özellikle iç çamaşırlarını bir de doktorun verdiği kremleri muhakkak belirtildiği şekilde düzenli kullansin yoksa geçmiyor çok zorlasiyor tedavi ve aşırı hızlı bulaşıyor bu arada kıyafetlerine vs siz dokunmayın eşiniz kendi halletsin ya da siz yapacaksanız mutlaka eldiven kullanın bana kıyafetlerinden bulaşmıştı önce bileklerimi belirdi sonra yayıldı.

Kelebekk-0307 şuan eşimde yok hastalarda var onada bulaşmayacağının garantisi olmadığı için bugun valiz hzırladım evden gönderdim huzurevinde bu illet bitmeden gelme dedim
        Şimdi kıyafetlerini 60 derece yıkatıyorum
        Kurutma makinasına attım kuruması için
        Sizin ki kaç günde geçti bebeğime de zararı olur değil mi

aylakiral malesef eşimden bana da bulaştı mahvoldum öğleden sonra cildiye doktoruna gidecem umarım karışım yapar gerçekten berbat bisey yatamıyorum hamileliğin tadını dahi çıkaramıyorum 🥺

aylakiral canım hiç zaman kaybetmeden doktora gitsin yoksa bile uygulasın tedaviyi. Evden yollamak da çare değil 8 hafta kadar uzun bir kuluçka süresi var. Benim arkadaşımın ailesi olmuştu allah sabır versin gerçekten zor bir hastalık ama hiçbirşey çaresi yok değil. Arkadaşıma sordum kwellada dye bir losyon var en son hepimiz onunla kurtulduk dedi. Alsın eşin eczaneden uygulasın illa lezyon oluşmasını beklemesin. Doğumun yakınmış en fazla ne zamana kadar dışarda kalıcak bu adam 😇 zaten bulaşsa bile 2 aydan önce belirti vermiyomuş çoğu insanda

aylakiral benimki 1 ay kadar sürmüştü düğünüme yaki olduğu için çok dikkat etmiştim her şeye çok şükür çok yayilmadan geçmişti bu arada evdeki herkese bulasmisti erkek kardeşim mesela pek dikkat etmiyordu onunki aylarca devam etmişti tüm vücuduna yayilmisti baya zor geçti anne karnındaki bebeğe de geçiyormuş diye duydum evet dikkatli olun. Yani bulaşma ihtimali cok yüksek hele ufacik da olsa temas varsa kaçınılmaz belirtiler bazen hemen çıkmıyor yayildikca daha belirgin oluyor göbek deliği çevresinde özellikle yoğun oluyor oralarda bir kaşıntı kızarıklık varsa bulaşmıştır. Yikadiginiz kıyafetlerden de bulaşıyor öyle bir şey ki cidden nerden nasil geçtiğini anlamıyorsunuz bile hamilelikte uyuz ilaçları kullanılıyor mu bilmiyorum da bana bir krem vermişti doktor kina rengi gibiydi ve iğrenç ötesi bir kokusu vardı 3 gün üst üste sürüyordm duş almak yok ayrıca 3 gün boyunca aynı kiyafet olmalı yayılımı durdurmk için sonra da zaten o kıyafetleri atmak gerekiyor koku geçmiyor zaten giyilecek durumda olmuyor filan yani bence hiç zaman geçirmeden eşiniz başlasın muhakkak bulasacaktir

aylakiral meraba canim bizde 4 ay önce geçirdik eşim iş için şehir dışına gitmişti otelde kaldı oradan bulaştı galiba önce eşim sonra kızım kaşınmaya başladık özellikle geceleri artıyordu sonra eşim eczaneden bir ilaç aldı rengi çok kötü çok kötü kokan onu kullandı üç gün sürekli sürdü duş almadan ama o pek işe yaramadı ben cildiyeye gittim bize özel bir karışım verdi 4 lunkarisim kükürtlü fln sonra ailece gittik hepimiz önce banyo yapıp sonra tüm vücuda sürdük ayak altlarına kadar ve o karışımı 3 gün boyunca yıkanmadan tekrar tekrar sürdük.bu sırada ben evde ne varsa herşeyi oyuncaklari fln kullanmadığım eşyaları posetleyip kaldırdım .hergun battaniye kullandım ve hergun yıkadım 90 derecede herşeyi halıları halı yıkamaya verdim koltukların üzerini ortu örtüp onlarında sürekli yıkadım .3 gün sonra duş aldık .sonra bir hafta sonra tekrar aynı kremi sürdük ama bu karışım diğer eşimin aldığı kadar ağır kokmuyor ve rengide kötü değdi .sürünce ciltte belli olmuyordu .birinci kullanmada zaten kaşıntı kalmamıştı ama ben tekrarlaması diye ikinci kez kullandım .geçtiğinden emin olduktan sonra tüm eşyaları başka odadan çıkarıp yikayip öyle kullandım ama bir aya yakın oyuncakları dahi açmadım.sonucta 15 günde kurtulduk .ve beyaz sirke ilede sürekli heryeri sildim. Makineye bile beyaz sirke koydum.kendime bile siktim

Eminebayram biraz uzun anlattım k.bakma ama ne kadar kötü birşey olduğunu yaşadığım için anlattım kızım ben uyuyamıyordik kasinmaktan

Oznurcakir offf bundan korkuyorum işte o yüzden evden gönderdim ve tüm eşyaları 60 da yıkıyorum şuan her ihtimale karşı

Suuraismom 2 ay mı ne diyorsunuz ya pff delircem Allahım kimselere yaşatmasın
                      Söylediğiniz ürünün tam olarak markası nedir

Kelebekk-0307 off siz bunları yazarken ben ağlıyorum gerçekten bizede bulaştımı diye korkuyorum şuanlık herşeyi yıkıyorum inş bulaşmaz çok korkuyorum😭😭

Eminebayram off rabbim korusun yarabbim
                          Beyaz sirkeden bende alacağım
                          Söylediğiniz karışım size özelmiydi ecZaneden felan bulabilrmiyiz