• Gebelik
  • Sağlık ocağı izlemi kaçıncı hafta ??

17+0 ız şuan sağlık ocağında ebe aradı pazartesi kan alma ve izlem için çağırdı bu haftalarda kan tahlili neden yapılıyor yaptıran var mı acaba ?

esmom07 kan önemli canım tiroidlere bulaşıcı hastalıklara bakılıyor ben her ay veriyordum

esmom07 kanı bilmiyorum da beni de 17.haftada tetanoz aşısı için çağırdı

@mrvcl9 anladımm teşekkür ederim kan olayı hep korkutmustur beni ama alışmak lazım artık sanırım 🙄

@Celiktss onu söylemedi belki o da vardır içinde tabi aç gel kan da alalım dedi . Teşekkür ederimm

@minikturtam1 bence gidin ilk takibiniz yapılmış miydi ?
      Bazen soru sormak adına lazım oluyor ebenin telefon numarasını da alın aslında onların sorumluluğu takip etmemeleri şikayet sebebiymiş

esmom07 kansızlık, idrar yolu iltihabı vs. Gibi tahliller , bebegin kâlp atımı, vitamin eksikliği, tetanoz aşısı için çağrılıyor.
        Bende hastane harici sağlık ocağına gidip geliyorum belirli tarihlerde cagriyolar son zamanlarınıza doğru genel muayene için çağırırlar. Bana aç iken gitmemi söylemişlerdi ama ben erken kalkıp biseyler yiyip gidene kadar acıkmıştım ztn açlığa dayanamadigim için böyle yapmıştım.

esmom07 benim doğumum ekim ayında. Ona gore mayısta gittim temmuz ve eylül ayında tekrar gideceğim gebe izlem kartı veriyorlar bizim burda ona göre gidiyorsunuz 🙂

@Sedavarol aa o daha güzelmiş sadece bir kez hamilelik öğrendiğimde gitmiştim ikinci kez çağırdılar biz nasipse aralık başı gibi tabi erken gelmezse :) sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️
        Peki kullandığınız vitaminleri kendi doktorunuza gostererek mi sağlık ocağında ki tahlillere göre aile hekiminden mi aldınız

esmom07 ben daha 4 haftalıkken gidip kan tahlili istedim aile hekiminden. 12-13. Haftada kendi dr kan tahlili istedi yine sağlık ocağında yaptırdım. Sonra 20-24 hafta arasında biz aricaz demişlerdi. Aradılarda 21.hafta tetenoz aşımı yaptılar, kan aldılar. Vitaminlerin hepsine bakıldı. Sırası ile 25-27 hafta arasınra şeker yüklemesi için yeniden aricaz dediler. Ama bakalım benim şekerim en başta yüksek olduğu için gerek olmayabilir diye konuştuk doktorumuz ile. Şimdilerde hergün açlık/tokluk takip ediyorum. Bakalım yükleme yapılacak mı?

esmom07 Daha dur cnm kan vermeler aşılar serumlar ağrı kesici iğneler hepsini göreceksin sezeryan olursa spinal iğne de ☺️ Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

esmom07 hamile oldugumu sistemde gorunce aramislardi. Numarasi var hemsirenin. Olmadi bir arayip sorim.

@mrvcl9 hey maşallah :)) daha yolun başında diye boşa demiyorlar 😄 sağlıklı olsunlar da artık analık daha böyleyken başlıyor 🤭🤭

@yozgey anladımm iki yerden takip önemli demek ki çok teşekkür ederim. İnşallah sağlıkla alırsınız siz de kucağınıza 🤲❤️