17+0 ız şuan sağlık ocağında ebe aradı pazartesi kan alma ve izlem için çağırdı bu haftalarda kan tahlili neden yapılıyor yaptıran var mı acaba ?
Sağlık ocağı izlemi kaçıncı hafta ??
- Düzenlendi
esmom07 bizde 18+5 olduk. Hala aramadilar.acaba gidip bir sorsammi ?
@minikturtam1 bence gidin ilk takibiniz yapılmış miydi ?
Bazen soru sormak adına lazım oluyor ebenin telefon numarasını da alın aslında onların sorumluluğu takip etmemeleri şikayet sebebiymiş
esmom07 kansızlık, idrar yolu iltihabı vs. Gibi tahliller , bebegin kâlp atımı, vitamin eksikliği, tetanoz aşısı için çağrılıyor.
Bende hastane harici sağlık ocağına gidip geliyorum belirli tarihlerde cagriyolar son zamanlarınıza doğru genel muayene için çağırırlar. Bana aç iken gitmemi söylemişlerdi ama ben erken kalkıp biseyler yiyip gidene kadar acıkmıştım ztn açlığa dayanamadigim için böyle yapmıştım.
esmom07 benim doğumum ekim ayında. Ona gore mayısta gittim temmuz ve eylül ayında tekrar gideceğim gebe izlem kartı veriyorlar bizim burda ona göre gidiyorsunuz 🙂
@Sedavarol çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu 🌸
@Sedavarol aa o daha güzelmiş sadece bir kez hamilelik öğrendiğimde gitmiştim ikinci kez çağırdılar biz nasipse aralık başı gibi tabi erken gelmezse :) sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️
Peki kullandığınız vitaminleri kendi doktorunuza gostererek mi sağlık ocağında ki tahlillere göre aile hekiminden mi aldınız
esmom07 rica ederim inşallah sağlıkla gelir miniklerimiz 🌸🤍
- Düzenlendi
esmom07 ben daha 4 haftalıkken gidip kan tahlili istedim aile hekiminden. 12-13. Haftada kendi dr kan tahlili istedi yine sağlık ocağında yaptırdım. Sonra 20-24 hafta arasında biz aricaz demişlerdi. Aradılarda 21.hafta tetenoz aşımı yaptılar, kan aldılar. Vitaminlerin hepsine bakıldı. Sırası ile 25-27 hafta arasınra şeker yüklemesi için yeniden aricaz dediler. Ama bakalım benim şekerim en başta yüksek olduğu için gerek olmayabilir diye konuştuk doktorumuz ile. Şimdilerde hergün açlık/tokluk takip ediyorum. Bakalım yükleme yapılacak mı?
esmom07 Şekerine tiroidine kilona falan bakıyorlar korkulacak bişey yok rutin kontrol
esmom07 kan idrar tansiyon vs hepsine bakıyorlar ve bebegin kalp atışını dinliyorlar
- Düzenlendi
esmom07 hamile oldugumu sistemde gorunce aramislardi. Numarasi var hemsirenin. Olmadi bir arayip sorim.
@hasretatar1 teşekkür ederim bilmeyince işte öğrendim sizlerden sağolun tecrübeli anneler 🤭🌸