Gamze-Bst hayır değil tabiki de. Hastane de kan veriyorsanız aile hekimliği o kanı sisteme giriyor olabilir ki bu doğru değil. Bir
Diğeri aile hekiminiz gebeliğinizden haberdar mı? Eğer özel hastane veya klinik gebeliğinizi sistemden bildirmediyse haberdar olmayadabilirler.Bir diğer mevzu sistemde kayıtlı numaranızda olmayabilir. Siz gidip hem izleminizi yaptırıp aşınızı da olun çünkü haftanız gelmiş o arada da doktor beye neden hiç çağırılmadığınızı sorun
Sağlık ocağı izlemi kaçıncı hafta ??
-MinikveAnnesi- biz merkezi bir asm olduğumuz için hastane yanı genel de dinlenmiyor hastalar hastane takipli oluyor ama yine talep eden hastamız olursa veya bir sorun olduğunu düşünen dinleniyor.
Nsnese hastanede de kan tahlili yapılmadı. Sadece gebeliği ilk öğrendiğimde özele gitmiştim doktor tahlil istedi kan ve idrar. Onun dışında hep devlete gittim aynı doktora da gidiyorum 4 aydır nerdeyse ama hiç kan ve idrar istemedi o. Bir dünya da ilaç yazıyor. Sağlık ocağı da her ay ilaç yazdırmak için gidiyorum ama daha kendi hekimimi görmedim ona yönlendirilmiyorum. Aşıyı da ben gidip sormasam arayacaklarını sanmıyorum. Sistemde de numaram güncel
esmom07 arada seni cagiracaklar bu şekilde şu haftada gel diyecekler kan ve idrar tahlili yapıp tansiyonunu ölcüyorlar kilonu falan ve tetenoz aşısı olacaksın gibi gibi gebelik zehirlenmesinden tut vitamin eksikliklerin vs hepsini kontrol edip ona göre ilaç vitamin falan yazacaklar ben de bugün gittim 35. Hafta
esmom07 Evet bakıyorlar bütün değerlere. Hemogram Demir vs hepsine bakıyorlar. Sonra ayda 1 yapılıyor
esmom07
Ilk gebeligimde hic aramadilar. Ilgilenmediler. Kan vs asla alinmadi. Tetanozu bile kendim gittim oldum. Cagirilmadan. Surekli azarlarcasina konusmalar. Gebelik yazdirmaya gittigimde bile kimyasaldir. Ilkler hep oyle. Kalp atisini duy öyle gel diye azarlamisti. Bende sikayet etmistim.
Suanda bagli oldugum aile hekimligi baya büyüdü. Halk sagligi , hemsire egitim vs diye hastane fonksiyonunda. Sürekli ariyorlar. Ama kan tahlili yapmadilar. 10 haftaligiz.
Bende yeni öğreniyorum bunları hiç aramadılar beni de. Tetenoz aşısı ne zaman yapılıyor 18+4 haftalığız bizde.
esmom07 tabikide kendi doktorumdan aldım :) sağlık ocağı ek olarak d3 vitamin vermişti sadece. Aminn teşekkür ederim sizlerde inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Hiçbirşey için panik yapmayın hep sakin olun kendinizi kötü hissettiğinizde mutlaka doktorunuzla iletişim sağlayın veya aile hekiminiz ile yardımcı olacaktır ☺🥰🥰🌸
@ZeynepBylnn yukarı da ebe bir arkadaşımız detaylı açıklamış sizde okuyabilirsiniz 🌸
esmom07 rutin kontrol idrar kanda işte demire bakıyor b12 magnezyum TSH falan fistan açlık şeker 3 aylık şeker hepsine bakıyor
esmom07 değerlere bakıyor ve aşı var birde
Celiktss canım öncelikle 17. Hafta tetanoz için biraz erken çünkü bebek hareketlerini net olarak hissetmen gerekiyor makul olan haftalar 19-21 arası yine de eğer tam olarak evet ben hissediyorum derseniz yaptırabilirsinz. Bir diğeri şehirdışında herhangi bir aile sağlığı merkezinde misafir olarak tabiki de yaptırabilirsiniz
Nsnese işte senin yazıyı okuyunca 17.hafta erken mi oldu dedim ben de ondan sordum tatlım ya. Kendi doktoruma pazartesi gidicem, ona da bi sorayım hangi hafta yaptırılır diye..
eski tetanoz kayıtlarıma baktı, bana 17.haftayı seçti.. olmadı dediğin gibi hareket takibini bekleyeyim
Daha 14 haftalığız zaten
ZeynepBylnn zamanınız gelmiş sayılır genelde bebeği hissedince vurmayı tercih ediyorlar ben 19 haftadaydim hissetmiyordum ama bebeğin kalp atışlarıni kontrol ederek yaptılar sizde sorabilirsiniz ebeye artık