Haticegurdag yatır çünkü şekerin varsa ve sen bunu bilmeden her şeyi yersen allah korusun bebeğini kaybedebilirsinde ben ilk başta yaptırmadım sonradan hastaneye gittiğimde bebeğim 2 hafta önde gidiyordu şekerim sınırda çıktı diyet yapmaya başladım hamur işi pirinç patates bunlar kesinlikle yasak
ŞEKER YÜKLEMESİ ACİL
Snmdrm tabi ilk normal kontrol sonra şeker yüklemesi yapıyor aç karnına gidiyorsun
Haticegurdag Herkezin kendi dusuncesi ama cogu doktor önermiyor sonucta anne karninda glukoz yükleniyor bu konuda canan karatayin güzel bir videosu var benim ne ilki nede bu hamileligimde yaptirmadim .
Naz777 valla ben de böyle düşünüyordum. Bu zamana kadar hep dikkat ettim. Doktora istemiyorum dedim. Aç tok kan verdim. Tok kan verirken kahvaltı üstüne tatlı yedim. Sonucum baya baya düşük çıktı. Demekki bu zamana kadar dikkat etmelerim ise yaramış. Bı de doktor bebeğin suyu iyi deyince iyice garantiledigimi düşünüyorum. Yaptirmayarak gönlüm şu an çok rahat.
serap_bayram tek onun değil bir kaç doktor daha YouTube atmış. Zaten canan Karatay ileride bu da kalkar yaptıkları ile kalır diyordu. Herkesin kendi düşüncesi ama bence hamile bı kadın zaten yemesine içmesine dikkat etmeli. Hamileyim diye şekere gomulmeli. Canan Karatay geçen Fox da bunu söylüyordu. Hamileyim diye ne var ne yok yiyorlar. Şeker de çıkar her şey çıkar diyordu
Haticegurdag bence yaptirin ben yaptirim ilk kizimda cok. Pisman oldum. Son ay hastanede yatarak gecti sekerim cok yukseldi dusmedi kizim. 5bucuk kilo sezeryanla dogdu suyu cok fazlaydi birsuru riski var yedigimiz baklavalarla ayni sey ictigimiz koladada var bi o kadar seker miktari ama ben pisman oldugum icin kesin yapilmasi gereken bisey bence ikinci hamileligim bunda 2 kere yapilacak yukleme varsa engellemek icin ihmal etmeyin bence 😢
[silindi]
Haticegurdag şeker yüklemesi zararlıdır diyen türkiyede ilk kişi canan karataydı ama kendisine dava açıldı bu konuda ve söylediği şeyin hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı için insanları yanlış yönlendirdi, davadan da bir sürü tazminat ödedi sonra, şeker yüklemesi zararlı değil sadece eskiden laboratuvar ortamında hazırlanan solüsyonların içindeki bromür maddesinin zararı olabileceği tespit edilmiş ama şuan bizim içtiğimiz hastaneden verilen şekerli sularda zararlı bir şey yok yaptırabilirsin gönül rahatlığıyla
Haticegurdag suna anlam veremiyorum doktorların önerdiği biseyi insanlar sanki tip okumus gibi kulaktan duyma yada kendi fikirleriyle gerek görmüyorum yada yok zararli vs nasil diyebiliyolar. Okadar yil bosunami dirsek curutuyo bu doktorlar yaptir diyosa yaptir canim.
Nskyhn aynen oyle canm
Haticegurdag yaptırdım çok şükür sonuçlar iyi çıktı ailemde şeker hastalığı olmasına rağmen.Daha önce ailesinde olmayıp gebelikte oluşan şeker hastalığı olabiliyor yaptırmanız daha sağlıklı bence.
Haticegurdag bende gözümde büyütmüştüm fakat sabah 2 saat aç kalıcaksınız ve şekerli bir içecek içip kan vereceksiniz abartılacak bişey değil. Vücudunuza bir ilaç vs verilmiyor sonuç olarak
[silindi] son dönemde yaptıkları yanlış için Canan hocadan özür dilediler bir kontrol etmeni tavsiye ederim canım. Direk glikoz şurubu veriyorlar ve 3 gün öbce şeker yüklemesinden 3 gün sonra melek olan bir bebek hikayesi okudum kahroldum. Tabiki yaptırmak isteyene asla sözüm yol saygı duyarım.
[silindi]
- Düzenlendi
Naz777 glikoz şurubu dediğin şeyle şekerli su aynı şey zaten suyun içine küp şeker atmakla aynı. eski solüsyonlarda kullanılan bromür maddesi şuan kullanılmıyor. canan karatay o tazminattan beri şeker yüklemeseyle ilgili bir şey söylemiyor, şeker zaten bütün hamilelik boyunca alınması kısıtlı olması gereken bir şey hatta insanın hayatı boyunca da ben şeker faydalıdır demiyorum zaten ama şeker yüklemesinin zararı yoktur onun açıklaması da bilimsel değildir. bebeğin ölme sebebi şeker yüklemesi miymiş yoksa başka bir şey mi? Neden 3 gün sonra ölmüş de yüklendiği gün bir şey olmamış, böyle bilimsellikten uzak şeylere direkt inanmayın lütfen. ben ve çevremdeki herkes yaptırdı hiçbir sorun yaşamadık, ya kişide şeker varsa ve yükleme yaptırmadığı için bu tespit edilmezse sonuçları neler olur biliyor musunuz???
[silindi] hayır aynı degil. Baklava şeker gibi şeylerin içinde bileşenler var ama o içilen icicek saf glukoz. Zaten hamile bir kadının şekerli şeyleri pek yememesi gerekirken bir an da glukozun vücuda basılması çok saçma.
Canan Karatay bu konuda aklandı ve üstüne kaç tane programa çıkıp hala karşı olduğunu söyledi bir problemde teskil edilmedi. Canan karatayi uzun uzun dinlerseniz kadın diyor ki hamile bı kadın zaten yememeli çok dikkat etmeli. Sürekli aç tok kan insülin direncine bakılmalı. Şeker hastalarında tespit ediliyor da hamilelikte neden aç tok kan insülin ile tespit edilmesin diyor. Ki tek o demiyor bir kaç tane daha doktor da YouTube ye bu konu hakkında fikir belirtmiş. Hatta caglanin programında çağla dedi ki ben iki çocuğumda da yaptırmadım. Onlar en efsane doktorlara gidiyorlar salak mı yaptırmayacaklar sizce
[silindi]
Nskyhn bilimi ve sağlığımla ilgili konuları sabah kuşağı programlarından takip etmiyorum…