Kızlar yarın kontrolüm var şeker yüklemesi yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi alabilir miyim yaptırmalı mıyım acaba ?
ŞEKER YÜKLEMESİ ACİL
Haticegurdag ben doktoruma yaptırmak istemediğimi söyledim, açlık tokluk şekerine bakarz öyle karar veririz dedi.. aynı doktor kızımda ailede var mı yok mu diye sorup gerek yok demişti 😄 şimdi özele geçtiği için normal karşılıyorum 😄
Haticegurdag benim suyum fazlaydı bebek de iri olunca doktor yaptırmak istedi. Yediğimiz 2-3 baklavayla aynı şey
Haticegurdag ben açlık tokluk şekerlerimi takip etmiştim ev tipi glukometre ile. Açlık şekerlerim biraz yüksek geliyordu doktorum yaptırmamın faydalı olacağını söyledi. Diyetisyenim de aynı şekilde düşünüyordu o yüzden yaptırdım. İyi ki de yaptırmışım hem açlık hem tokluk şekerlerim hep sınırda çıktı doktorum karbonhidrat kısıtlı diyet ve şeker takibi önerdi.
Benim ailemde yok. Aşırı kilo alımım falan da yok. Doktoruma söyledim o da bebeğin suyuna bakalım dedi. Sonra bakınca gerek yok, fazla meyve yeme dedi. Bir de açlık tokluk şekerime baktıracağım bu hafta. Aç karnına okadar şeker verilmesi bana yanlış geliyor, bir de 2 dilim baklavaya eş diyolar ama ben sanmıyorum. Yinede insan kararsız kalıyor.
Haticegurdag benim suyum normaldi. Bu zamana kadar açlık tokluk da normaldi. Ama yine de aç tok kan verdik bir durum olursa yapılır diye. Yaptırmak istemiyorum dedim. Sonuçlar normal çıkınca yapmadık. Gerek kalmadı
Haticegurdag yaptır yaptırmanın hiç bi zararı yok tespit edilirse insulinle gayet kolay düşüyor yaptirmazsan varsa tespit edilmezse daha kötü
Yaptırın bence . Varsa çıkıyr yoksa zaten çkmıyor . O kadar şeker alıyon işte vucuduna tabi çıkar diyenlere bakmayın. Arkadaşm bu sayede öğrendi önlemini aldılar yoksa haberi olmıcakdı ve bebeğe zararı olacakdı
Haticegurdag ilk gebeliğinse kesinlikle yaptır bende yaptırdım şükür şeker çıkmadı kimde çıkıyormuş
Haticegurdag yatır çünkü şekerin varsa ve sen bunu bilmeden her şeyi yersen allah korusun bebeğini kaybedebilirsinde ben ilk başta yaptırmadım sonradan hastaneye gittiğimde bebeğim 2 hafta önde gidiyordu şekerim sınırda çıktı diyet yapmaya başladım hamur işi pirinç patates bunlar kesinlikle yasak
Snmdrm tabi ilk normal kontrol sonra şeker yüklemesi yapıyor aç karnına gidiyorsun
Haticegurdag Herkezin kendi dusuncesi ama cogu doktor önermiyor sonucta anne karninda glukoz yükleniyor bu konuda canan karatayin güzel bir videosu var benim ne ilki nede bu hamileligimde yaptirmadim .
Naz777 valla ben de böyle düşünüyordum. Bu zamana kadar hep dikkat ettim. Doktora istemiyorum dedim. Aç tok kan verdim. Tok kan verirken kahvaltı üstüne tatlı yedim. Sonucum baya baya düşük çıktı. Demekki bu zamana kadar dikkat etmelerim ise yaramış. Bı de doktor bebeğin suyu iyi deyince iyice garantiledigimi düşünüyorum. Yaptirmayarak gönlüm şu an çok rahat.
serap_bayram tek onun değil bir kaç doktor daha YouTube atmış. Zaten canan Karatay ileride bu da kalkar yaptıkları ile kalır diyordu. Herkesin kendi düşüncesi ama bence hamile bı kadın zaten yemesine içmesine dikkat etmeli. Hamileyim diye şekere gomulmeli. Canan Karatay geçen Fox da bunu söylüyordu. Hamileyim diye ne var ne yok yiyorlar. Şeker de çıkar her şey çıkar diyordu
Haticegurdag bence yaptirin ben yaptirim ilk kizimda cok. Pisman oldum. Son ay hastanede yatarak gecti sekerim cok yukseldi dusmedi kizim. 5bucuk kilo sezeryanla dogdu suyu cok fazlaydi birsuru riski var yedigimiz baklavalarla ayni sey ictigimiz koladada var bi o kadar seker miktari ama ben pisman oldugum icin kesin yapilmasi gereken bisey bence ikinci hamileligim bunda 2 kere yapilacak yukleme varsa engellemek icin ihmal etmeyin bence 😢