42ye kader bile bekledikerini okudum burda
Devlet Hastanesi'nde doğum yapmışlar bakabilir mi?
Bende devlete gidiyorum normalde olsa sezeryanda olsa doktorum 40 a kadar bekleriz dedi
Ben devlette 43 haftada doğum yapmıştım sezaryen ile 11 yıl önce
Nur123aa hiç hatırlamıyorum canım 4 yil oldu
Nur123aa devlet ilgisiz..ayrıca temiz değil(genel olarK %90ı)bence.ama istisna bi kaç yer temız ve ilgili doktorlar odalar.benım devlet korkulu rüyam.hıc gıtmedım ama tahlıl verıcektım devlette midemle alakalı koca hastanede 1 tane tuvalet var ve leş gibi burnunu tıkamadan giremezsn bayılcaktım.doktorlarıda baştan savma bakıyor.ebelerını gormedım ama bukadarı kâfi dedm.😂 hiç önermem.bızımde durmumuz mukemmel değil yanlş anlaşılmasın ama gebelik ve doğum mühim.bence….
Nur123aa beni 41+3 e kadar beklettiler sonra hemen suni sancı verdiler o da olmadı fitil verdiler öyle dogurdum
Nur123aa devlet hastanesi ultrasonla da bakıyor karnından açılma var mı diye eğer her şey normalse zaten ilk normal doğum diye diretiyor doktor.. açılman olmazsa suni sancı yada fitille açılma sağlıyorlar.. suyun gelmezse de doktor suyunu kendisi patlatıyor açıklığın olduktan sonra tabiki.. ve baktılar normal doğum gerçekleşmeyecek çok zor gerceklesmesi işte o zaman alıyorlar sezeryana.. 41+3düm ben doğum yaptığımda açıklık yokdu sancı yoktu. Suni verdiler olmadi fitille açılma oldu.. sonra keseyi patlattılar sonra zaten açıklık 9 cm dedi hemen doğdu..
Rabia-22 bulunduğunuz şehiri merak ettim doğrusu.. ben Afyonkarahisar dayım devlete gidiyorum …her katta 2 bay 2 bayan tuvaleti var tuvaletler temiz 1 klozet 2 alaturka var.. emzirme ve alt değiştirme odası bile var.. benim doğumda Allah razı olsun çok yardımcı oldular o kadar çok bağırdım ki ağrıdan kimse sesini çıkarmadı orta yaşlı bı ebe doğumu gerçekleştirdi ve bana hep az kaldı kızım bitti oldu kızım az daha sık dişini hemen bitti dedi durdu.. Allah ondan bı değil bin kere razı olsun kendi kızı gibi davrandı resmen.. 🥺
Buseyllzr aynen acilden girince yapıyorlar.. ilk nst ye aliyolar sancı düzenli olursa direk alttan muayene açıklık var mı diye bakıyorlar varsa doğum katına götürüyorlar
Nur123aa ben urla devlet hastanesinde yaptım erken başladığı için doğumum 29dan 38.haftaya kada 4cm açıklıkla gittim doktor sancın yok daha duralım baktık 3 4güne gelmiyor o zaman suni sancoyla yaparız çünkü anne karnında 1 gün dışardaki 50güne eş dedi 39 40 eğee çok sıkıntı yoksa 41e kadae gider