İkili tarama testi sonucunda kombine 1/1450 ama bir tanesi 1/127 çıktı kombine ye göre düşük risk ve test negatif doktor ısrarla fetal DNA önerip ama bısey çıkmaz diyor kafam çok bulandı bılgısı olan yazarsa sevınırım

ipekveatlas evet özeldeyim doktor ve Üni de ki profosör dedi düşük risk sonuç negatif ama yaptırın diyor ısrarla zehir ettiler hamıleliği

Aydanshn benimde oğlumda kist vardı baska bi bulgu olmamasına rağmen bana kan ver kan ver yok 3 bin tl yok şu bu benimde bi kaç haftam zehir olmuştu allahtan sonra geçti kistler de içim rahatladı. allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Aydanshn sağlıkla gelir inşallah.Gerçekten yaptırsak bi dert yaptırmasak bi. Ben hepsini yaptırdım niyetim bişey varsa baştan önlem almaktı. Hani doğum sonrasında hemen müdahale edilmesi ona göre donanımlı bi hastanede doğurmaktı. Risk düşükse canını sıkma Allah’ın izniyle sağlıklı olur.Ne kadar takma desekte annelik karnına düştüğü an başlıyo.

Aydanshn benim 1/50 çıkmıştı ve baya yüksek riskliydi perinatoloji doktoruna gittiö bebekte bi sorun göremedi yüzde 99 bebeğin normal dedi içim rahat etmediği için fetal dna yaptırdım ve çok şükür temiz çıktı sonuçlar. Gerçekten bu tarama testleri çok kafa bulandırıcı oluyo zaten stresli olan süreci daha da stresli hale getiriyolar. Yine siz bildiğiniz yoldan gidin ama büyük ihtimalle temiz çıkıcaktır sağlıkla kucağınıza alın 🤲

Aydanshn soyle dusunun sonucunda ne yapicaksiniz hadi yaptirdiniz vazgecicekmisiniz cevabiniza gore yaptırın yada yaptırmayın bosa da kafa takmayin hersey olacagina varir

Aydanshn canim detaylidan normal ultrasyonda bakıyorlar organlara başka doktora gidin isterseniz benim 2 li testim temizdi 3 lu de orta risk cikti doktor beni perinatalojiye gönderdi başka doktor karninizdan sıvı aldırın dedi docent bi doktora gittim organlarına bakti beynine kalbine omur iligine burnuna bakti tek 2 lide sıkıntı olunca down sendromu diyemeyiz dedi organlarda anormal plir dedi hatta bacak kemiği bile farklı olur dedi korkmayın ben çok üzüldüm agladim canim çok sıkıldı taki düne kadar bu doktora gidene kadar eğer haftasindaysanjz detayliya da girin derim içiniz ferah olsun insallah

Ozlemdrn herşeyi normal çıktı detaylıya girdim ensesi dahi normal canım düşük risk diyorlar ama hala fetal DNA öneririz deyince kafa bulanıyor gerçekten doktora da güvenilmiyor siz ne iyi doktora denk gelmişsiniz

Aydanshn benim doktorum da söyledi yani yurt dışına giden bi test var dedi fetal dna mi bilmiyorum gerek duymadım bu kadar şey Normal çıkınca da down sendromu doğabilir dedi yani Allaha sigincaz yapacak bsy yok içiniz ferah olsun korkmayın inşallah sağlıcakla doğacak üzülmeyin bebis de uzuluyor Ben de çok kotu oldum kendime gelemedim oyle de olsa aldirmayacagim benim bebeğim napalim
              İnşallah sağlıcakla doğar Rabbım yardımcımız olsun

Bizim ikili test normal çıktı ama bu hafta böbrek genişliği kalpte parlaklık gördüler yine down sendromu olabilir dediler napacağımızı şaşırdık bilgisi olan var mı

Benimde 2 Li test sonucumda herşey normal çıktı. Fakat 4 lü test yapıldı orta risk 1.743 çıktı cok endişeliyim bu bi tanı değil ihtimal diyor doktorum dna için kan verdik bakalım inşallah iyi sonuçlar alırız

En ufak risk de olsa söylemek zorundalar sanırım ondan demiş olabilir. Güzel sonuçlar alın inşallah. Ben de 11. Haftadayım özele gidiyorum ikili teste doktorum kendi bakmıyormuş perinatolog bakıyor dedi. Başka bir yerden randevu aldım o yüzden ama böyle şeyler olunca da insan yaptırsa mı yaptırmasa mı bilemiyor gerçekten. Doktorlara da güvenilmiyor

Ozlemdrn aynen öyle rabbım bütün bebekleri korusun insallah bende yaptırmama kararı aldım hatta ıkılı testi yaptırdığıma da pişman oldum üçlü filan gapmıycam

Aydanshn yaptormayınca da rahat edemiyoruz yaptırınca da nasıl iş bu çözemedik valla . Hepsi sağlıkla gelsin bebişlerin inşallah 🙏🏻

lacrimam banada bağırsaklarda parlaklık görüyorz dediler çok araştrdm ilerleyen haftalarda kayboluyormş biraz büyümesini bekliyorum bakalm tekrar kontrolde ne diyeckler

Ozlemdrn
                      Canım benimde ikilide normal çıktı herşey detaylıya girdiğimde burun kemiğini göremedi fetal DNA yaptırın dedi sonuç temiz geldi. Bugün tekrar baktı yine göremedi burun kemiğini ama ben sadece buna dayanarak da down sendromu diyemem dedi. Allahtan Ümit kesilmez yani ki burda çok şey okudum şu 1 haftadır tüm tarama testleri normal gelip doğumda da belli olabilir. Benim tavsiyem ikili taramanıda detaylıyıda atlama en azından doğumdan sonra hemen müdahale edilmesi gereken bir durum varsa ona hazır olursunuz. Öbür türlü daha zor bence😕 Allah hepimizin bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah kimseyi evladıyla sınamasın rabbim 🙏

Aydanshn
                        Bence içinizi biraz daha rahatlatmak adına fetal dna testi yaptırın, benim risk düşük olmasına rağmen yaptırdım tıp fakültelerinde 400₺ ye yapılıyor