Aydanshn benim doktorum da söyledi yani yurt dışına giden bi test var dedi fetal dna mi bilmiyorum gerek duymadım bu kadar şey Normal çıkınca da down sendromu doğabilir dedi yani Allaha sigincaz yapacak bsy yok içiniz ferah olsun korkmayın inşallah sağlıcakla doğacak üzülmeyin bebis de uzuluyor Ben de çok kotu oldum kendime gelemedim oyle de olsa aldirmayacagim benim bebeğim napalim
İnşallah sağlıcakla doğar Rabbım yardımcımız olsun

Bizim ikili test normal çıktı ama bu hafta böbrek genişliği kalpte parlaklık gördüler yine down sendromu olabilir dediler napacağımızı şaşırdık bilgisi olan var mı

Benimde 2 Li test sonucumda herşey normal çıktı. Fakat 4 lü test yapıldı orta risk 1.743 çıktı cok endişeliyim bu bi tanı değil ihtimal diyor doktorum dna için kan verdik bakalım inşallah iyi sonuçlar alırız

En ufak risk de olsa söylemek zorundalar sanırım ondan demiş olabilir. Güzel sonuçlar alın inşallah. Ben de 11. Haftadayım özele gidiyorum ikili teste doktorum kendi bakmıyormuş perinatolog bakıyor dedi. Başka bir yerden randevu aldım o yüzden ama böyle şeyler olunca da insan yaptırsa mı yaptırmasa mı bilemiyor gerçekten. Doktorlara da güvenilmiyor

Ozlemdrn aynen öyle rabbım bütün bebekleri korusun insallah bende yaptırmama kararı aldım hatta ıkılı testi yaptırdığıma da pişman oldum üçlü filan gapmıycam

Aydanshn yaptormayınca da rahat edemiyoruz yaptırınca da nasıl iş bu çözemedik valla . Hepsi sağlıkla gelsin bebişlerin inşallah 🙏🏻

lacrimam banada bağırsaklarda parlaklık görüyorz dediler çok araştrdm ilerleyen haftalarda kayboluyormş biraz büyümesini bekliyorum bakalm tekrar kontrolde ne diyeckler

Ozlemdrn
          Canım benimde ikilide normal çıktı herşey detaylıya girdiğimde burun kemiğini göremedi fetal DNA yaptırın dedi sonuç temiz geldi. Bugün tekrar baktı yine göremedi burun kemiğini ama ben sadece buna dayanarak da down sendromu diyemem dedi. Allahtan Ümit kesilmez yani ki burda çok şey okudum şu 1 haftadır tüm tarama testleri normal gelip doğumda da belli olabilir. Benim tavsiyem ikili taramanıda detaylıyıda atlama en azından doğumdan sonra hemen müdahale edilmesi gereken bir durum varsa ona hazır olursunuz. Öbür türlü daha zor bence😕 Allah hepimizin bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah kimseyi evladıyla sınamasın rabbim 🙏

Aydanshn
            Bence içinizi biraz daha rahatlatmak adına fetal dna testi yaptırın, benim risk düşük olmasına rağmen yaptırdım tıp fakültelerinde 400₺ ye yapılıyor

Twinmommm normal doktorumuz genişlemeyi görünce detaylıya gittik orada parlaklığı da öğrendik detaylı ultrason bakan doktorumuz geçer bi ay sonra küçülmüş olur tekrar bakalım dedi kendi doktorumuza da iletmiş bu gidişimizde yine down dedi kendi doktorumuz hepsi farklı bişi diyince cidden insan geriliyor umarım sağlıkla kucağımıza alırız zor bir süreç ya

zoomm benimde risk oranım yüksek sizinle aynı çıkmıştı.perinotoloji doktoru 99 oranla sağlıklı bir sorun görmedi.Tarama testleri gerçekten kafa bulandırıcı hamileliği zehir eden bir test.Zamani geriye alsam yapmazdım hiç birşeyi.

Aydanshn ben üniversite hastanesi tıp fakültesine gittim devlet hastanesindeki doktorumun sevki ile ama sevk olmadan da yaptıran arkadaşlarım oldu
              Şehrinizde tıp fakültesi varsa genetik bölümünü arayıp sorun bence

Aydanshn benimde düşük risk gorumcemonde bir sıkıntı çıkmadı zaten hiç risksiz çıkmıyor ki ya düşük risk ya da riskli

benimmdunyamm doktor bısey çıkmaz ama yaptır sen yine de diyor kafa bulandırıyor madem düşük risk niye yaptırayım insan ne düşüneceğini şaşırıyor

Aydanshn bana da dedi görümcemde dedi onlar para avcısı olmuş artık detaylı da bile diyorlar Kesin sonucu amniyosentez ve fetal dna verir diyorlar imza attiriyorlar istemediğin zaman