tugba_67 eklerim tabi eklememmi 🥰 ben hayıt macunu kullandım onu kullanmaya başladığım her ay hamile kaldım bu sandıklarımın hepsi üst üste oldu bi kürtajdan sonra iki kere adet gördüm ikinci adetten sonra hamile kaldım. Onu önerebilirim ovulasyon takibi yaptım bide. İnşallah tez zamanda sanada nasip eder Rabbim 🤲🏻❤️

tugba_67

tugba_67 lise yıllarımdan beri polikistik over için doğum kontrol hapı kullanıyordum. Evlendiğimde başta bebek çok istedik pcosla ilgili hiç problem yoktu ama erken istiyorduk çatlatma iğnesi oldum her ay kilom da gayet iyiydi. Ama yaklaşık 8 ay olmadı. Doktor rahim içi film istedi baktığında tüplerin ikisi de kapalı olduğunu görmüş film sırasında ilaçla birisi açılmış diğeri kapalı kalmış laporoskopi ile açabiliriz diğerini dendi ama daha fazla uğraşmak istemedik yaşımız genç isteyince tüp bebek için görüşürüz dedik. Bir ay sonra kendiliğimden hamile kaldım sanırım rahim içi filmin de böyle bir etkisi oluyormuş. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama pcos görünce yazmak istedim ☺️

Bende yaklaşık 1.5 yıldır hamilelik sevincini yaşamak istiyordum.
      Pcosluyum bir çok doktora gittim iyi doktora dahası gerçekten seni anlayan bir doktora ihtiyaç var..

İşin en can alıcı kısmı stres.. stresi hayatından cikarirsan olur diyorlar fakat bu dünyanın en zor şeyi.. çünkü onu atamiyorsun herkes kolayca stres olma diyor gelin görün ki yaşayan biliyor.. etrafınızdaki insanlar habire çocuk soruyor..

Kendi içinizde bir şeyleri bastirsaniz bile etraftakiler buna izin vermiyor malesef. Keşke insanlarımız bilinçli olsaydı bu konuda.. illa birine çocuk sormak zorunda değilsiniz ki..

Stresten tiroid rahatsızlıgi geçirdim. Hamile değilken bile süt hormonlarim yükseldi.. tiroid hormonumda kalıcı hasar oldu.. artık sürekli hormon ilacı alıyorum…
      Doktorum bozulan bütün hormonlarim için güzel bir ilaç tedavisi verdi..
      Ekstra bende polipte var.. kime gitsem olmaz diyordu… Moral bozuyorlardi..

Çok şükür ilaç tedavisini adetime başladım.. hormon tedavisi gördüm aynı ay içinde yumurtlama günü çatlatma iğnesi ovitrella vuruldum. O ay hamile kaldım.. bunda doktorumun çok ilgili olması , beni anlaması, olumsuz konusmamasi çok etkili oldu. İlk defa o ay olmayacak düşüncesine girmeden. Olmazsa bile önemli değil dedim. En azından beni anlayan biri var dedim ve sonuç pozitif..

Rabbim sana ve bizim gibi olanlara ekstra çocuk isteyen herkese hayırlısı ile bu haberi vermeyi nasip etsin inşallah..

isnb benimde lise yıllarımdan beri doğum kontrol hapı kullandım hatta kullanmayinca adet görmüyorum ama çatlatma iğnesi olduğum ay kendiliginden oldum ama sonrasında yine eskiye sondu şimdi aşılama için bekliyoruz rahim filmi bende çektirdim çok şükür 2tupum de açık denildi üstüne 3tane çatlatma iğnesi oldum ama bi sonuç alamadık hayırlısı aşılama da inşallah ama ona gerek kalmadan Rabb’im bizim de kucağımızi doldurur inşallah
        Rabbim sana da hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah

Filizt amin inşallah Allah razı olsun Rabbim hayırlısiyla senin de kucağına almayı nasip etsin
        Çok güzel anlattin cidden de stres yapmamak elde değil dediğin gibi insanlar bu konuda bilinçli olsa keşke .
        Rabbim hayırlısıyla versin vermese de razıyım yapacak biseyim yok

tugba_67 bende de pco var aşılama bikere denedik negatif sonuç almıştık aşılamadan 3 4 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım ovulasyon testi yanında ek şeyler kullanmıştım geçen sene Ocak ayında yani Şubat’ta hamile olduğumu ogrenmistim ama gelişmeyen gebelik yaşadım ve düşük yaptım Mart ayında. Şimdi tekrar hamileyim çok şükür size tavsiyem ovulasyon testi kesinlikle

tugba_67 rica ederim. Ha bide kilo vermeye çalış demişti doktor bana 54 kilo olmama rağmen sormak istediğin bişey olursa cevaplarım

tugba_67 biz ne yaparsak yapalım Allah neyi ne zaman kaderimize yazdıysa o oluyor.. bol bol dua et.. sadece çocuğun olması da yetmiyor. Olduktan sonra onun düşmemesi sağlıklı doğması önemli.

Evet hamile kaldım ama 2. Haftamda kovid oldum ağır geçirdim ve hastaneye kaldırıldım kanamam oldu sancım oldu düşük yapıyorsun dediler.. 1 ay yatacaksin dediler. Her aşama inan ki zor oluyor.. şimdilik bir sıkıntımiz kalmadı elhamdülillah.. diyeceğim o ki sadece hamile kalmakla da iş bitmiyor..

Bana düşük yapıyorsun diyen doktorlar bile bebek saglikli ise tutunacak değilse düşecek dediler. Allah yazdıysa verecek inşallah.. rabbim seninde yüzünü tez zamanda güldürsün ♥️

tugba_67 YouTube de Gülbahar ölçü adında bi hanımefendi var ben ona denk geldim gebe kalma videosunu izledim bende uyguladım hatta insagramda testimi onunla takip ettik saolsun çok yardımcı oluyordu sizinde izlemeni tavsiye ederim oda çok şeyler denemiş

Filizt Amin insallah evet haklısın Rabb’im hayırlı ve sağlıklı versin hepimize inşallah rabbim benim gibi bekleyen herkese nasip etsin 🌼

tugba_67 rica ederim rabbim tez zamanda hayilisi ile nasip etsin inşallah 🤲🤲
                  Bişey sormak istersen yardımcı olurum ek şeylerde çakşır kökü suyu ve havuç suyu kullanmıştım ben çakşır kökü suyu yumurtlama için havuç suyu çatlama için di