• Doğum
  • Doğum şekli tercihi arada kaldım

iremcannn1907
Peki ameliyat sırasındaki his nasıl ?
Bu soruyu sormaya , araştırmaya çok korkuyorum ama 🙈 ameliyat sırasında bir acı varmı ? Yada psikolojinizi cok yıprattımı sonucta bisey hissetmesenizde kesildiginizi biliyosunuz

Eas Normal doğurmak bir marifet değil ki önemli olan sağ salim kucağına almak ben hiç riske atmak şahsen sonuçta kakasını yapıp yiyebilir asla riske atmam şansa birakmam evladıma kavuşmayı düşünürüm direk

• Eas bunu yanıtladı.

Eas hem seni korkutmak istemiyorum hem de tüm gerçekliğiyle anlatmak istiyorum ki hazırlıklı ol 😂 ameliyata girdim iğneyi vurdukları an uyuştuğumu hissettim. Sonrasında doktorum çok korktuğumu bildiği için ilk 10 dakika sadece hazırlık yapıcaz hiç korkma dedi. Ben hazırlık yaptıklarını sanarken baktım oğlumun ağlama sesi 😂 oğlum doğana kadar bişey hissetmedim bana gösterdiler ve aldılar oğlumu. Sonrası açıkçası daha sıkıntı kesiyi kapama sırasında hissediyorsun, seni ittiklerini çektiklerini falan. Yaklaşık yarım saat falan sürüyo. O biraz beni hırpaladı açıkçası ama oğlumu kucağıma verdikleri an tüm korkularım gitti 🥰

• Eas bunu yanıtladı.

MihrimahVeAnnesiii
        Hayiiirr asla mağrifet diye demedimm . Tabiki degil. Allah en hayirlisini nasip etsin ama ilki normal olsaydı en azindan ikincinin tercihi bana kalirdi. Simdi bu sezeryan olunca digerleride buyuk ihtimal oyle olacak manasinda dedim .

iremcannn1907
        Cok tesekkur ederim öncelikle ve genelde bu kelimelerle anlatıyorlar ‘ itme , çekme hissediliyor ’ diye . Peki o itme cekme kesi acısı gibi oluyormu yani kesilmemissinizde cekiliyorsunuz gibi mi yoksa belli bi kesik acısı oluyor mu ?
        Bide epiduralin etkisi gecince ilk hissettiginiz acı nasıl bir acı acaba ?

Eas Arkadaşıma doktoru bebeğinin kilosundan dolayı sezaryen günü vermişti. Gün geldiğinde nişanı geldiği için açıklığına baktılar 1 cm olduğu için suni sancı aldı. Bebeği kanalda dahi değildi. Suniyle açılması ilerledi ve sonra epidural alarak o gün normal doğum yaptı. 😅 Tabii bunların hepsi kişiden kişiye değişiyor, birçok kişi de yorum yazmış zaten. Ben de şahit olduğum durumu paylaşayım dedim. 🥰

• Eas bunu yanıtladı.

cherrysu
            Çok teşekkür ederim . Gercekten herkesin deneyimi cok farklı . Çok karmaşık bir durum zorunlu deseler düşünmezsin üzerine , rahat gecirsem hic sıkıntı degil beklerim zaten . Ama böyle cok karmasık oldu . Hayırlı bir karar verebilirim umarım 🙏

Eas Kesinlikle öyle. Hakkınızda hayırlısı olsun, hangi doğum şekli olursa olsun sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınıza. 💛

cherrysu
                Amiin tesekkur ederim insallah hepimiz saglıkla kucagimiza aliriz bebeklerimizi 🙏

Eas yok o an tek bir acı bile hissetmiyorsunuz. Sadece o itme çekmenin verdiği his sinir bozucu. Etkisi geçince ebeler sizi yürütmeye çalışıyor zaten hemen. İlk ayağa kalktığımda sadece hafif bir ağrı ve baş dönmesi yaşadım ama sadece 1 2 dk sürdü. Sonrasında bebeğimi bile ayakta emzirdim lohusayım diye evde dahi yatmadım gerek duymadım

• Eas bunu yanıtladı.

Eas canm benımde suan itibariyle 40 haftayım ve ben de normal dogum için direttım ama bebek kanala girmemiş ve benım çatım da zorlar normal dogumu . Bu gun yine gittim kontrole ya sunı sancı uada sezeryan dedi bende açılmayan hazır olmayan bişeye sunı neden vererek acı çektıreyım dedım ve sezeryanı kabul ettım yarın da ameliyatım var . O yuzden hiç kasma germe sen ne istıyorsan ve saglıgın neye elverişliyle onu yap kımseyı sakın dınleme

• Eas bunu yanıtladı.
                  • Eas bunu beğendi.

Eas bide şunu söyleyim benim normal doğum yapamamamın en büyük sebeplerinden biri bebeğimin kilolu olmasıydı, zaten açılmam yoktu bide kilo olunca bebekte normal doğum imkansız gbi bişey oldu. Bebeğinin şuan ki kilosunu da göz önünde bulundur benden sana tavsiye. Doğumdan sonra doktorum iyiki sezaryen oldun yoksa normalde altta dikişin baya olurdu seni çok zorlardı dedi. Bi tavsiye daha vereyim normal de olsan sezaryen de mutlaka depend kilot bez al pedler doğumda hiç iyi bir seçenek değil dependle aşırı rahat ediyorsun kilot bez olduğu için. Bedeninden de bir beden büyük al hatta

• Eas bunu yanıtladı.

iremcannn1907
                      Şuan içim biraz daha rahatladı işte teşekkür ederim 🙏♥️ peki dikiş bakımı zor mu yada o dikisler alınmıyor dimi daha sonra ?

Beris
                        Allah yardımcınız olsun umarım rüya gibi geçer 🙏 Doğru söylüyorsunuz zorlamanın anlamı yok . Şuan olayı algılayıp kabul etme aşamasındayım sanırım 😞

iremcannn1907
                          Benim bebegim dün yani 38+6 da 3.280 di . Sizce nasıl ? Yada sizinki bu haftada ne kadardı ?
                          Depend i biliyorum hatta aldim cantama koyacağım cok tesekkur ederim tavsiye için. İşte herseyi göz önünde bulundurmak lazim . Doktor bana senin icin sezeryan mantikli gel yapalim dese tamam diyecegim yada sen kaldiramazsin normali bekle dese oda tamam ama bana bırakınca kararı ne yapacağımı şaşırdım . Bide daha sabah duydum bu durumu …

Eas peki beklemiş olsanız ne kaybedersiniz ki? Şuan bir ihtimal normal doğurma seçeneği varken denemek lazım. Şuanda önerilenle bekledikten sonra önerilen aynı şey belki bebiş kanala girer beklerken

• Eas bunu yanıtladı.

Eas sezaryen doğum bir tercih olmamalı. Tabii ki sizi ve bebeği riske atacak herhangi bir durum söz konusu olduğunda ayrı. Bence bekleyin

• Eas bunu yanıtladı.

MissBus
                                Çok haklısınız ama müthiş ağrılar cekiyorum . 2 gunde bir serum uykusuzluk karnımı kanatacak kadar kaşınma . Hala istifra ediyorum. Sürekli mide bulantisi yanması . Romatizmam nüksetti bacaklarimin üstünde 10 dakikadan fazla yatamiyorum gece sürekli dön dur zaten karnım koskocaman , acıdan bağıra bağıra dönuyorum . Haftalardır sabahlıyorum biliyomusunuz . Gün icinde uyuyakaldigim birkac saat uykuyla yasıyorum . Takatim kalmadı ama yinede arada cok fark varsa disimi sıkarım . Doktorum normal dogum taraftarı fakat halimi gördügü icin bana bu secenegi sundu ..

Aysunyx
                                  Kesinlikle bu görüşteyim bende . Şu anlık bir sorun yok çok şükür . Sadece gelecek hafta denesem suni sancıyla şansımı denesem 2 hafta kar etsem . O cekecegim acılardaki kaybedecegim enerjiyi bebegime mi harcasam dedim . Doktorumda oyle dusundu o kadar . İnanın normal dogumdanda korkmaya basladim oyle yorgun oyle bitkinim ki artık

Eas canım benim :( zaten bu kadar eziyetli geçmese ve bunalmasan sanırım hiç tereddütsüz beklerdin. bu haftalardan konuşmaıs çok kolay daha 17+5 karnım bile çıkmadı. Senin halini anlamam pek mümkün değil ama işte dışarıdan göz olarak yaklaşmaya çalışıyorum. Zaten en fazla 2 hafta sonra o ya da bu şekilde bu dönem bitecek bu kesin bişey. Sonra bebişine harcaman gereken bir ömürlük enerji zaten gerekiyor :) insanı en çok belirsizlik yoruyor bence. O ya da bu bilemiyorum bir karar alsan aldığın kararı uygulamak şuanki halinden daha kolay olacak. Birazcık daha düşünüp kararını ver ve diğer seçeneği düşünme kafanda ele. Bu seni rahatlatır.

• Eas bunu yanıtladı.