• Doğum
  • Doğum şekli tercihi arada kaldım

Eas 2 gün önce başlamıştı sancım en ağırını 20 saat kadar çektim. Evet ben hamilelik başından beri asla sezaryen olmam kesinlikle normal olacağım diyordum çok büyük konuşmuşum. En azından denedim dediğin gbi. Ama sezaryen de hiç zor değilmiş çok korkmama rağmen hiç korkulacak şeyler olmadı

• Eas bunu yanıtladı.

Hakiko
    Ya simdi yorumlarda çok farklı , demin bir arkadasımla konuştum Elif kesinlikle normali bekle normal doğumdan hemen sonra ayaklanıyorsun hersey geciyor en guzeli diyor. Bazılarıda sezeryan rahat sonra biraz sıkıntısı var ama o kadarolur diyor kafam allak bullak

iremcannn1907
    Peki sezeryanı nasıl oldunuz belden uyuşmalı mı ? Bana şunu göze al diyeceginiz şeyler neler ?
    En sıkıntılı yönü ne ?

Eas Kız o zaman hiç bekleme sezaryen ol önemli olan bebeğinle senin sağlığın yani ben olsam hiç düşünmem sezaryen derim ne olacak

• Eas bunu yanıtladı.

Eas valla canım iki norml doğum yaptm sezeryan çok yakınlarından üç kişi yaptı ama inan arasında bı fark yok normalde doğumdan önce acı cekiyorsun sezeryanda doğumdan sonra acı cekiyorsn norml doğumda kolay deyil inan bn ilkinde yemn ederm oluyorum sandm banada ikisinde suni sancı vermişlerdi 1 ay gorumcemde sezeryanla doğum yaptı ondan önce sabh yatirip suni sancı verdiler 41 haftalık ti aksama kadar doğum olmadi tam 12 saat sonra sezeryanla aldılar boşu boşuna 12 saat eziyet çekti resmn karar senin yinede

• Eas bunu yanıtladı.

MihrimahVeAnnesiii
          Ama bu benim ilk bebegim bir sonraki icin normale hic cesaretim olmayacak hep sezeryan gidecek. Yani tabi allah nasip edecekmi ikinciyi bilmiyorum ama insan herseyi dusunuyor

Hazal_kubra12
            Allahım şu durumda olduğuma inanamıyorum gercekten karar vermek aşırı zor . Benim korkumda o zaten normali zorlayıp en son yine sezeryan olup her acıyı cekmis olmak..
            Peki sizin normal dogumlarinizda bebisler kacinci haftada kanala kafalarini sokmuslardi??

Eas valla canım bn hic hatrlamiyorm doktor kontrolde demistr ama aklımda seyil şuan ama 38 +4 ve 38+ 6 da doğum yaptm öyle diyum

• Eas bunu yanıtladı.

Eas evet belden uyuşmalı oldum. Ben hiç zorlanmadım ameliyattan 4 saat sonra ayağa kalktım ve bidaha hiç yatmadım, gerek duymadım. Sadece şunu göze al 2. Ayımı doldurmak üzereyim ameliyat yerim hala yanıyor, üşüdüğümde özellikle ağrı değil de orda garip bir yanma oluyor. İnan onun dışında hiç problem yaşamadım ben hatta o kadar korkmama rağmen

• Eas bunu yanıtladı.

iremcannn1907
                  Peki ameliyat sırasındaki his nasıl ?
                  Bu soruyu sormaya , araştırmaya çok korkuyorum ama 🙈 ameliyat sırasında bir acı varmı ? Yada psikolojinizi cok yıprattımı sonucta bisey hissetmesenizde kesildiginizi biliyosunuz

Eas Normal doğurmak bir marifet değil ki önemli olan sağ salim kucağına almak ben hiç riske atmak şahsen sonuçta kakasını yapıp yiyebilir asla riske atmam şansa birakmam evladıma kavuşmayı düşünürüm direk

• Eas bunu yanıtladı.

Eas hem seni korkutmak istemiyorum hem de tüm gerçekliğiyle anlatmak istiyorum ki hazırlıklı ol 😂 ameliyata girdim iğneyi vurdukları an uyuştuğumu hissettim. Sonrasında doktorum çok korktuğumu bildiği için ilk 10 dakika sadece hazırlık yapıcaz hiç korkma dedi. Ben hazırlık yaptıklarını sanarken baktım oğlumun ağlama sesi 😂 oğlum doğana kadar bişey hissetmedim bana gösterdiler ve aldılar oğlumu. Sonrası açıkçası daha sıkıntı kesiyi kapama sırasında hissediyorsun, seni ittiklerini çektiklerini falan. Yaklaşık yarım saat falan sürüyo. O biraz beni hırpaladı açıkçası ama oğlumu kucağıma verdikleri an tüm korkularım gitti 🥰

• Eas bunu yanıtladı.

MihrimahVeAnnesiii
                        Hayiiirr asla mağrifet diye demedimm . Tabiki degil. Allah en hayirlisini nasip etsin ama ilki normal olsaydı en azindan ikincinin tercihi bana kalirdi. Simdi bu sezeryan olunca digerleride buyuk ihtimal oyle olacak manasinda dedim .

iremcannn1907
                        Cok tesekkur ederim öncelikle ve genelde bu kelimelerle anlatıyorlar ‘ itme , çekme hissediliyor ’ diye . Peki o itme cekme kesi acısı gibi oluyormu yani kesilmemissinizde cekiliyorsunuz gibi mi yoksa belli bi kesik acısı oluyor mu ?
                        Bide epiduralin etkisi gecince ilk hissettiginiz acı nasıl bir acı acaba ?

Eas Arkadaşıma doktoru bebeğinin kilosundan dolayı sezaryen günü vermişti. Gün geldiğinde nişanı geldiği için açıklığına baktılar 1 cm olduğu için suni sancı aldı. Bebeği kanalda dahi değildi. Suniyle açılması ilerledi ve sonra epidural alarak o gün normal doğum yaptı. 😅 Tabii bunların hepsi kişiden kişiye değişiyor, birçok kişi de yorum yazmış zaten. Ben de şahit olduğum durumu paylaşayım dedim. 🥰

• Eas bunu yanıtladı.

cherrysu
                            Çok teşekkür ederim . Gercekten herkesin deneyimi cok farklı . Çok karmaşık bir durum zorunlu deseler düşünmezsin üzerine , rahat gecirsem hic sıkıntı degil beklerim zaten . Ama böyle cok karmasık oldu . Hayırlı bir karar verebilirim umarım 🙏

Eas Kesinlikle öyle. Hakkınızda hayırlısı olsun, hangi doğum şekli olursa olsun sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınıza. 💛

cherrysu
                                Amiin tesekkur ederim insallah hepimiz saglıkla kucagimiza aliriz bebeklerimizi 🙏

Eas yok o an tek bir acı bile hissetmiyorsunuz. Sadece o itme çekmenin verdiği his sinir bozucu. Etkisi geçince ebeler sizi yürütmeye çalışıyor zaten hemen. İlk ayağa kalktığımda sadece hafif bir ağrı ve baş dönmesi yaşadım ama sadece 1 2 dk sürdü. Sonrasında bebeğimi bile ayakta emzirdim lohusayım diye evde dahi yatmadım gerek duymadım

• Eas bunu yanıtladı.