Kilaflarinmucizesi neraba ilk bebeginizdede ameda mi kullandiniz. Vende amede medela filan dusunuyorum ilk kizima sagip verdim 7 ay simdide en az 1 yil sagarim diyorum tavsiye edermisiniz cok ikilemdeyim ne alsam diye

Yalova77 bende ikisini kullanıyorum çok memnunum bebeğim göğsümü tutmuyor malesef 17 günlük lansinohla sağarken mochi yi diğerine takıyorum çok iyi süt topluyor

Tansum ben almamıştım sezeryan oldum 2gün süt gelmedi sonra aniden süt indi. Bebek de sütü boşaltamadı o kadar sancı yaptı ki gece, sabah ilk iş eşimi pompa almaya gönderdim. Aventin pompasından çok memnun kaldım. Kızım 10 aylıkken ameliyat oldum sütümü sağmam gerekti hastanedeki makineyle sağmaya çalıştım çok zordu hemen kendi pompam ile sağdım çok kolaydı. Sonra sütten keserken de sağdım çok doldukça. Yani bence lazım oluyor

Tansum hem sütün gelmesine ve artmasına yardımcı hem de bebek emmediğinde sagarak buzdolabına stok yapmaya yardımcı :) dışarı gideceğinizde de mama kullanmazsanız sağıp bırakabilirsiniz ya da mama veriyorsanız mama bebegi daha uzun süre tok tuttugu icin sağıp sütün azalmasını engellersiniz. Ne kadar cok sagım ve emme o kadar süt üretimi demek..

Tansum ben sezeryan oldum bebeğim küvezdeydi sütümü sağıp götürüyordum hem de sütüm gelsin diye sağıyordum. Küvezden çıktıktan sonra sağmadım hiç

Tansum bence mutlaka alınması gereken bir şey. Bebekler ilk doğduklarında sık emiyorlar ama az emiyorlar. Memeler de ilk zamanlar çok fazla süt üretiyor. Eğer boşaltmazsanız mastit olabilirsiniz ki bunu ben yaşadım allah düşmanımın başına vermesin.

Villanelle sezaryenle alakasi yok malesef ki her bunye farkli normal dogum yapan annemin 3.gun gelmesi ve benim sezaryen yapinca aksamina gelmesi mesela ve 7 aylik dogum yapmama ragmen🥲

Merhaba, ben de göğüs pompası araştırıyordum. Doğum eğitimine gidiyorum. Bugün emzirmeydi konumuz. Eğitimi veren ebemiz ve sağlık bakanlığının izlettiği videosunda pompayı kesinlikle önermiyor. Elle sağımı öğretti. Pompanın kullanırsanız bebek için gerekli tüm yararlı maddeler içinde kalıyormuş. Güzel bir sağım torbalarından edinin ve elle sağın dedi çalışan anneler için bile. Ben başta almayacağım o yüzden, işe başlayınca bu şekilde deneyeceğim. Ayrıca sütün gelmesiyle ilgili bir sürü güzel şey söyledi çok etkilendim. Mesela hiçbir dış faktör (süt çayı, sütlaç, komposto vs.) süt yapmayı etkilemez. Sütünüzü kendiniz yapacaksınız dedi. Tamamen mutluluk ve pozitif bakış açısıyla. Sütünüzün geleceğine inanırsanız, sürekli motive ve mutlu kalırsanız, canınızı ufak tefek şeylere sıkmazsanız sütünüzün olmaması gibi birşey söz konusu değil dedi. Evlat edinen doğurmamış annelerde bile süt gelmesi görülmüş, motivasyon ve inançla. Çok hoşuma gitti. Ayrıca başta bebek için bilye kadar süt yetiyormuş mideleri o kadar olduğu için, 3 aydan sonra pinpon topu kadar yetiyor yine aynı sebepten. Sütüm az diye düşünmeyin ne olursa olsun emzirin diyor. Ne kadar emzirirseniz o kadar süt artar diyor. Kesinlikle mama asla önermedi. Özellikle ilk başta sarılık olmasın diye verilen mamalara çok karşı. Emzik biberon yerine başta şırınga, sonra kaşık ve bardakla sütünüzü verin dedi anne çalışıyorsa veya o an yoksa. Sizinle de paylaşayım dedim.

Edanurkeles ben doğum yapmadığım için henüz kullanma fırsatım olmadı ama bunu duyduğum iyi oldu☺️

Tansum kesinlikle pompa önemli bebek küçük olduğu için ememiyo sütün geri çekilebilir beni pompa kurtardı üç gün sütüm gelmedi bebeğim tam memeyi tutamadı pompaladıktan sonra süt kanalları açıldı hatta bebeğim ememediği için sarılık bile oldu

Ben de çalışmayacağım diye almasam mı dedim bir süre. Ama mastit durumu süt gelmesi veya ilaç kullandığın zaman süte karışan ilacı tahliye etmek için gerekli dediler. İlk indirimde gittim aldım doğuma daha çok olmasına rağmen.

Tansum burda hastanelerde pompa verildiği için almadım ben eltimede verildi sezaryen olana veriliyo ama bende de sezaryen olacağı için almadım doğrusu fuzuli olur diye gerek duymadım ama göğüs ucu koruyu aldım ve göğüs kremi aldım

eslemsi
          İlk kızımda da Ameda lactaline kullandım. Sonra benden sonra kuzenler kullandı bozdu falan kayboldu makine. Bende bir daha çocuk düşünmem dedim eşimden ayrılmıştım. Aşk buldu beni şimdi 2. Kızıma hamileyim yeniden Ameda lactaline aldım bu defa dolap uyg. Aldım o kadar para veremezdim

Göğüs pompasını ne zaman kullanmalıyız, kendimiz anlar mıyız göğüslerimizin dolu olduğunu ya da rahatsız hissettiğimizi?

Tansum canım bence çok gerekli bişey, göğüs uclarım yara oldu çok zor emzirdim mastit oldum yara olan yerler tıkanmış enfeksiyon çıktı, manuel vardı mochi vardı yeterli olmadı elektrikli aldım sağım kolay oldu sağdıklarımı bebeğime verdim içti

Tansum pompa çok iyi ama çok zor , sezeryansa başlarda uyarınca sütün gelmesine yardımcı oluyor evet . ama işinizi gücünüzü bırakıp kendinizi buna adamanız gerekiyor. Abartmıyorum bu arada 🙄 sağım yapmak çok zor , zaman ve emek istiyor

Seher924 canım o yemeklerle yükseltilemez gebelikte yükselen bir hormon senin yapabileceğin bir şey yok maalesef sağlıklı gebelik ise düzenli olsrak yükselecektir