Kilaflarinmucizesi merhaba benım de kızım bı ay 24 günlük suan amelıyat vs olduğu ıcın yoğun bakımda bıberonla beslemişler suan halıyle almıyor ama sütünüz de azalma oldu mu sağarken nasıl yatırdınız ben de sağarak verıyorum ama azalma oluyor bu hafta bıraz sızde de oldu mu acaba
Göğüs pompası kullanacak olanlar ?
slnacar bende ikizlere hamileyim ve kafam cok kadisik emzirmek cok istiyorum. Smzirmeyi geçtim anne sutu ile bsslensinler cok istiyorum. Sağdiniz mi siz?
Mavi26 biberonla vermemeliyuz yanj dogru mu anladım? Emzik de önerilmiyi oyle mi?
Puddingin göğüs ucum biraz içeri göçük olduğu için ilk gün de süt olmadığı için çok savaştık , hiç biberon vermedim hastane de de kaşık biberon ile verildi öyle devam ettim , sonra göğüs ucu aldım silikon onlarla veriyorum ama bu durum gerçekten bilgi edinmek istediğim bi konu çok tecrübe edindim diyemem kendi yaptığımı aktarmam gerekirse 3 en fazla 4 saatte mama veriyorsam ilk önce emzirme ile başlıyorum 2 saate bir mama verirsem acıkmıyorlar ikisini peşpeşe uyandırıyorum peşpeşe uyutuyorum mama veriyorum emziriyorum o şekilde gidiyo yani emziriyorum mama veriyorum derken çok vakit kalmıyor zaten nerdeyse 2 saate bir gibi oluyor yine :) kolay olmuyor , tam süt ile doymuyorlar süt olmadığı için değil ama bebişler meme de uyku istiyor diğeri de faydalansın diye süt mama gidiyorum ben
@Tansum göğüslerin süt doluyor aşırı ağrı yapıyor mastit olmamak için göğüs pompası kullanman lazım ben doğum öncesi almıştım çok kullandım hayatımı kurtardı
@Tansum sut gelsin die veya mastit olmamak icin kullanilio eger sut sagip veririm demiosan bu nedenlerle. Lansinoh elektrikli kullandim hic memnun kalmadim nerdeyse mastit olcaktim o kadar gogsum doluyken bile 15dk da 1damla sut cikartti. Wee nin elektriklisini kullandm efsane bi sey 15dk da gogsu bosaltio hemde uygun fiyati. Ama takip ettigim emzirme danismani sut sagmayin sagdikca degil emzirdikce sutunuz artar dio
Kızlar kızlar boşuna erkenden pompa alıp masraf yapmayin onun yerine bebeginizin bi ihtiyacini alın.. dogumdan sonra bebeğiniz emecek emmezse hastanede yardimci olacaklar. Sağma konusuna gelince elle sağma meme sağlığı açısından en faydalısı onu araştırıp ogrenin. Bende gebeyim ve ayrica ebeyim hergun onlarca yeni anneye bu eğitimi veriyorum hastanede size de egitim veren bir ebeniz olacaktır. Sevgiler 🥰🌺🤰🏽
cherrysu evet süt dolunca taş gibi oluyor ağrı yapıyor zaten rahatlıkla anlıyorsunuz
Tansum bende cok arastirdim kiwinin pompasini aldim a101 den. 40+3 de normal dogum yaptim. Bebegim 2 gece yogun bakimda kaldi o sirada sur sagip vermek zorunda kaldim. Bazen bebegim tum gun emmek istiyo ve gogsumde sutum kalmakis oluyor. Bu durumda onceden sagdiklarimi veriyorum. Yani sonuc olarak POMPA KOTU GUN DOSTUDUR.
Tansum bol boll emzirirsen hiç gerek yok . Emdikçe çoğalıyor zaten ama mesela ben ikinciyi doğuracagim için yolda v.s rahatlık olsun diye almak istiyorum her yerde emzirme fırsatım olmazsa diye iki cocukla
Edanurkeles teşekkür ederim, ilk gebeliğim. Emzirme konusu çok kafama takılıyor 🥺
- Düzenlendi
Suan nette baby mall die sitede lansinoh tekli elektrikli 489.90 a düşmüş ama bu siteden daha önce hiç alışveriş yapmadım bilen varmı
Linki
https://www.babymall.com.tr/lansinoh-kompakt-tekli-elektrikli-gogus-pompasi-p-15116
Tansum Doğum yapalı 1 hafta oldu bebeğim küvözde yatıyor ve sütümü sağıp götürüyorum. Bende mochı vardı hiç bir halta yaramadı sonra bi tanıdıktan elektrikli pompa aldım iyice temizledim denedim ve sütümü onunla sağıyorum . Elektrikli pompa babyplus markası ama şu an satışı yok sanırım .
Puddingin öyle söyledi, başta şırıngayla, sonrasında kaşık veya bardakla. Annem de bize herşeyi böyle vermiş. Kardeşim de ben de hiç biberon ve emzik kullanmamışız. Ama işte büyük konuşmamak lazım. Her gebelik, her doğum, her bebek birbirinden farklı. Denemek gerekiyor. Ama norveçlilerin hazırladığı bir belgeseli izledim. Dünyada şu an emzirme oranında bir numaralarmış. Prematüre bir bebek, küvezde kalmış bir süre, annesiyle ilk buluşması ilk kez emecek. Annesinin üzerine bırakıyorlar. Sürüne sürüne koklayarak memeği buluyor ve yardım almadan emiyor. Çok duygulandım onu izleyince. Emzirmeye bakış açım değişti. Bir de şöyle bir örnek verildi. Sokaklarda bir sürü kedi köpek çöp karıştırarak besleniyorlar. Ve bu hayvanlar 20 tane yavru emziriyor. Nasıl sütleri bu kadar yetiyor. Orada verildi bu örnek. Beslenmeyle, hiçbirşeyle alakası yok, sadece iç güdü ve istemekle alakalı emzirmek diye. Şimdiden motive etmeye çalışıyorum kendimi
eslemsi
400 e aldım