Merhaba, ben de göğüs pompası araştırıyordum. Doğum eğitimine gidiyorum. Bugün emzirmeydi konumuz. Eğitimi veren ebemiz ve sağlık bakanlığının izlettiği videosunda pompayı kesinlikle önermiyor. Elle sağımı öğretti. Pompanın kullanırsanız bebek için gerekli tüm yararlı maddeler içinde kalıyormuş. Güzel bir sağım torbalarından edinin ve elle sağın dedi çalışan anneler için bile. Ben başta almayacağım o yüzden, işe başlayınca bu şekilde deneyeceğim. Ayrıca sütün gelmesiyle ilgili bir sürü güzel şey söyledi çok etkilendim. Mesela hiçbir dış faktör (süt çayı, sütlaç, komposto vs.) süt yapmayı etkilemez. Sütünüzü kendiniz yapacaksınız dedi. Tamamen mutluluk ve pozitif bakış açısıyla. Sütünüzün geleceğine inanırsanız, sürekli motive ve mutlu kalırsanız, canınızı ufak tefek şeylere sıkmazsanız sütünüzün olmaması gibi birşey söz konusu değil dedi. Evlat edinen doğurmamış annelerde bile süt gelmesi görülmüş, motivasyon ve inançla. Çok hoşuma gitti. Ayrıca başta bebek için bilye kadar süt yetiyormuş mideleri o kadar olduğu için, 3 aydan sonra pinpon topu kadar yetiyor yine aynı sebepten. Sütüm az diye düşünmeyin ne olursa olsun emzirin diyor. Ne kadar emzirirseniz o kadar süt artar diyor. Kesinlikle mama asla önermedi. Özellikle ilk başta sarılık olmasın diye verilen mamalara çok karşı. Emzik biberon yerine başta şırınga, sonra kaşık ve bardakla sütünüzü verin dedi anne çalışıyorsa veya o an yoksa. Sizinle de paylaşayım dedim.