Genel olarak Tüketilmesi gerekenler
1- Kırmızı güzel pişmiş et, tavuk
2- Somon ve hamsi balığı
3- Kaşar peynir, inek peyniri, keçi peyniri Süt(Pastorize)
4- Ev yapımı yoğurt (günlük)(mayalı gıda)
5- Ev yapımı tarhana çorbası ( mayalı gıda👍🏻)
6- Bol bol kuruyemiş
7- Tahin pekmez, zeytin, nohut, fasulye, tam tahıllı makarna…
8- Avokado, brokoli, muz, yeşil elma( kırmızı elmaya göre d vit daha yüksektir 👍🏻) kivi (c vit kaynağı)
9- haftada bir kere türk kahvesi ve her sabah ve akşam açık bir bardak çay ( Türk kahvesi her gün tüketildiğinde hamilelikte zararlıdır kafeinin tetiklediği bazı hormonlar erken doğuma veya düşüğe sebep olabiliyor, çayda aynı şekilde cafein içeriyor…)
Çay açık olmak üzere günde 4 en fazla 5 çay bardağı açık çay önerilmektedir..)
10- Tam tahıllı buğday ekmeği tüketilmelidir.
11- Ayran, Bol bol su tüketilmelidir.( Günlük en az 3 litre su tüketimi ödem toplamanızı ve genital enfeksiyon olma riskinizi azaltır, hatta ciddi anlamda her gün en az 3 litre su tüketip 1 gün bile unutmaz iseniz genital enfeksiyon olmanız veya ödem toplamanız olası değildir. tabi ki de başka faktörlerde etliki düzenli uyuyorsanız bu su tüketimi geçerlidir)
Genel olarak tüketilmemesi gerekenler
1-Dip balıkları, kabuklu deniz ürünleri.. ( Midye, kalamar, karides vb… aşırı cıva içerir)
2- Bitki çayları.
3- Sakatatlar ( Sucuk salam sosis)… kelle, paça veya mumbar doması, şırdan gibi sakatatlar…
4- Yağda kızarmış yiyecekler, hazır paketli yiyecekler, bol salçalı yağlı yemekler,hamur işleri, beyaz ekmek, cafein içeren içecekler..( Gebelik reflüsünü ve miğde yanmasını arttırır…)
5- Maydonoz bol bol yenilmemelidir, söktürücü etkidedir az miktarda tüketilmelidir, dereotu da aynı şekilde az miktarda tüketilmelidir.
6- çiğ yeşil soğan (unutmuşum onuda ekleyerek yazıyım dedim) reflüyü azdırıyor ve kusturuyor…
bir de silinmiş yorumum neden anlamadım baştan yazdım 🥰