Birseniz
✅
- Organik yumurta (iyi pişmiş!) ve tavuk (bim de yeşil ambalajlı bir tavuk var doğal yemle beslenen kokusu ve tadı harika bu arada gerçek tavuk tadı var ve arada onu alıyoruz)
- Sebzeler ve meyvede sorun yok, sadece iyi yıkanmalıdır. (Nar, portakal, mandalina C vitamini açısından zengindir Demir ile birlikte tüketilmesi gerekiyor).
- Balık mutlaka! Haftada 1-2 defa. Omega-3 açısından zengindir.
- Kırmızı et haftada 2-3 defa
- Süt ürünleri (pastörize olmalıdır, ev yapımı maalesef uygun değil zararlı mikroplar kaynatsak da içinde kalabiliyor). Ayrıca süt bende gaz yaptığı için laktozsuz süt alıyorum günde 0,5lt içiyorum
- Bitki çayı araştırarak içiyorum (örn., Ihlamur, kuşburnu, meyve çayları vs vb)
- Su amniyon sıvısı açısından çok önemli. Herkesin kendi boy kilo oranına göre içilmesi tavsiye edilir
- Kahve 1-2 fincandan fazla içilmemeli (Türk kahvesi az kavrulmuş alıyorum, çekirdek kahve ise kafeinsiz filtre kahve içiyorum)
🛑⛔️
- Dip balıklar (civa içeriyor)
- Ciğer (az miktarda ayda 1-2 defa)
- İşkembe vs çorbalar sadece emin yerlerde ve iyi temizlendiğinde az miktarda
- Midiye yasak maalesef (çok sevsem de yiyemiyorum)
- Gazlı içecek, hazır meyve suyu (100% elma suyu hariç)
- Cips vs (zararları tek tek yazmam gerekmiyor biliyoruz)
- Şeker, çikolata ( ancak az miktarda ve çok canımız çektiğinde , 1kg bir oturuşta yenmemeli 😅)
İyi bir beslenmenin yanı sıra bol hareket, spor (hamileliğe uygun ve doktor onay ile), yürüyüş bunlar eğer bir sağlık sorunu yoksa yapılmalıdır. 3. gebeliğim ve bu sefer en az kilo aldığım dönemdeyim. Kendimi daha dinç ve sağlıklı hissediyorum. Daha önceki doğumlarım normaldi dilerim ki bu sefer de normal olsun. Çabucak forma girdim daha önce.
Hepimize sağlıklı hamilelik dönemi dilerim. Sağlıkla huzurla kalın 🍀