Anneler hamilelikte neler yenmeli ve yenmemeli ve en çok neler sağlıklıdır
Yemememiz ve yememiz gerekenler
Birseniz bol bol sebze 🍅 meyve yoğurt yumurta peynir çeşitleri balık et tavuk 🐓 bunları demişti doktorum bana yenmemesi gerekenlerde pişmemiş et ürünleri sucuk salam vs gibi şeyler abur cubur çok tüketmeyin demiş doktorum bitki çayları vs gibi
anneveikibebekli teşekkür ederim ☺️
anneveikibebekli hazır yoğurt yiyormusunuz
Birseniz hazır yoğurt yiyorum zaten canım ev yoğurdu sevmiyorum
anneveikibebekli peki canım yerken tereddüt ediyorum bazı hazır gıdalardan o yüzden
Birseniz neyden tereddüt ediyorsunuz mesela
anneveikibebekli hazır çorba mesela bugün yaptım keşke yapmadan önce araştırsaydım baktım kesinlikle tüketilmemesi gerekiyormuş bazı ürünlerde zaten aynı katkı maddeleri var et bulyon da aynı şekilde
Birseniz hazır çorba çok tüketmeyin evet zararlı olabilir evde kendiniz yapın ama arada bir yiyorsanız birşey olmaz doktorum öyle demişti sordum da
anneveikibebekli herşey aşırısına kaçmadan yenmeli galiba
Birseniz aynen öyle nevsini körlüycek kadar 😂
Birseniz Ispanak folik asit ve demir açısından zengin. Yine brokoli, karnabahar. Kalsiyum için süt yoğurt peynir. Protein için et, süt, yumurta. Haftalık beslenmemi bulundurduğu içeriğe bakarak kuru bakliyat, sebze, et, tavuk gibi gün gün dengeli ayarlamaya çalışıyorum. Her gün mutlaka ceviz, üzüm, incir. Mutlaka her gün meyve. Paketli hiçbir ürün tüketmek yok. Sucuk , salam vs yok. Kafeini de minimuma indirdim. Araştırdıklarım bu kadar 🙏 Bi de kansızlığı önlemek ve besinlerinin emilimini engellememesi adına besinleri çayla birlikte tüketmeyin.
Hazır corbanın yasak oldugunu bılmıyoduö bn hergun hazır corba yapıyrm sadece mercımegı kendım yapıyrm. Bunun dısında mıdye sakatat fln yemeyın dıyolar hamıleyken ama bn yedım cok sukur bısı olmadı
Bol kuruyemiş yenmeli bildiğim kadarıyla. Özelikle ceviz, fındık, kuru üzüm
Hazır çorbayı normalde sevmem hamilelikte bazen yiyesim geliyor ama bende araştırdım zararlı olduğunu görünce hiç yemedim ama şu an hazır yoğurt tüketiyorm 3 aydır önce ev yoğurdu yiyordm
Birseniz benim bildiklerim asitli şeyler çiğ şeyler nar mor lahana gibi şeyler yenmemelidir hazır çorba hiç duymadım da normalde hazır olan şeyler hep zarar zaten bol meyve sebze muz maden suyu kuruyemiş özellikle.fındık ceviz armut tüketilmelidir çok faydası varmis ben et ürünlerini salam sucuk yumurta hic yiyemiyorum ikra ettim hamile kalali baska aklma bisey gelmedi
anneveikibebekli haklısın 😅😅
ayseyilmaz96 teşekkür ederim ☺️