İlk önce merhaba güzel anneler yazmak istedim bende neler yaşadığımı 22 haftalık hamilelik dönemimde...
Eşim Asker evlendik Eskişehir’den Şırnak Beytüşşebapa gittik görev nedeniyle beni evimize yerleştirdi göreve gitti ne zaman geleceği belli değildi beklemek yapabildiğimi tek beklemekti yeni evlisin biliyorsun şartları eşini beklemekten başka çaren yok 1 ay geçti hamile olduğumu öğrendim eşim görevde telefonla haber verdim mutluluğumuza mutluluk ekledik .. 1 hafta sonra hafifi lekelenme oldu doktor yok gittiğimiz yerde olur dediler normal dediler kadın doğum doktoru yok sadece pratisyenler bakıyor bekledik geçer diye 1 hafta sonra kanama başladı gene hastaneye gittim Beta hcg değerinin düştüğünü
düşük gerçekleşti söyledi ... Eşime haber verdim bebeğimizin düştüğünü çok üzüldük .. verende rabbim alanda rabbim demekten başka çare yok ağrılar devam ediyor hastaneye gitsen kadın doğum doktoru yok çok kötü bir durum imkansızlık eşim geldi görevden 2 hafta sonra şırnakta kontrolle gittik temizlenmiş bir enfeksiyon falan oluşmamıştı .. 1 ay geçti hamile olduğumu öğrendim rabbim gene nasip etmişti bebeğimiz olacaktı memlekette geldiğimde 7 haftalık olmuştu bizim ufaklık doktora gittim kalp atışlarını duydum kontroller devam eşim geri dönmek zorunda kaldı orada şartlar zor olduğu için biz gitmedik çok zor olsada evlat için böylesi hayırlı olduğunu biliyorduk tekrar rabbim yaşatmasın diye ... 2 Li tarama testi vardı onu yaptırdık sonuçlarına downsendromu şüphesiyle bizi araştırma hastanesine sevk yazdı doktorumuz risk fazla orada amniyosentez yapalım dediler eşim kabul etmedi .. 3000 tl ile annenin kanından alınıp yurtdışına gönderilen FETAL DNA testini önerdiler ... Onu yaptırdık bekleme süreci insanı en çok yıpratan süreç oldu ... sonuçlarımız aldık temizdi sevindik doktora kontrolle gittiğimde Cinsiyetini öğrenecektim herşey güzel erkek olacak ama bağırsağında parlaklık olduğunu söyledi bu genetik hastalık olabilir dedi kendiliğinden geçebilir dedi. detaylı ultrason Bakalım dedi bizi araştırma hastanesine gönderdi orada perinatolojide uzman doktor baktı...
bağırsağında parlaklıK , midesi küçük , Kalbinde boşluk , kistikfibroz dediler dünyam başıma yıkıldı minik oğlum neler neler söyledin .. Kesinlikle amniyosentez yapılması gerektiğini söylediler genetik doktora yönlendirdiler fetal eko istediler ne yapacağımı bilmiyordum kaldım düşünmedim hiçbiriyle eşimi aradım sakincene konuştuk ...
Amniyosentez karar verdik sabah gittim karımdan bebeğin olmadığı bir yerden iki iğneyle sıvı aldılar o işleme kadar öldüm öldüm dirildim sanki işlem bitti düşük riskinin olduğunu hep söylemişlerdi 3 günü sorunsuz Bir şekilde geçirirsem normal hamileliğime devam edebilirsin dediler ... Bu sürede kanama vajinadan su kötü kokulu akıntı gelirse hemen gelmem gerektiğini yatarak dinlenmem gerektiğini söylediler ağır bişeyler kaldırmam gerekiyordu ... Bu süreç sıkıntılı olmadı sürekli dua ettim rabbime içimde oğlum tekmeliyor hareket ediyor huzursuz oldu konuşuyorum süreci böyle geçirdim ilk testin sonucu 10 gün sonra diğerinde 3 hafta sonra çıkar dediler gene bekleme süreci ... Fetal eko günü gelmişti onunda sonucunda temizdi doktor baktığında Her şeyin normal Olduğunu boşluğun olması gerektiğini kalbininde iyi olduğunu söyledi çok mutlu oldum ...Amniyosentezin İlk testimizin sonuçuda bugün çıktı temiz her şey normal dediler
22 haftalık hamilelik sürecinde neler yaşadım üzüntü stres gerçekten tadına varamadım hep rabbime dua ettim ona sığındım .. şükürler olsun bu süreci bir çok anne adayımız yaşıyor downsendromlu falan bir çok bulgular söyleniyor zor bir durum başa çıkmak için dua etmekten başka Bir şey gelmiyor ... Paylaşmak istedim rabbim Kimseye yaşatmasın bu durumları bizimde Hikayemiz bu Rabbim bütün anneleri ve bebeklerini korusun ...
Fundaumttlkc2007

- 9 Mar 2020
- 28 Eki 2019 tarihinde katıldı
- 0 Takip ediliyor0 Takipçiler
- Minik oğlumla Yaşadıklarımız tartışmasında
- Hagi meyve olduk 😊 tartışmasında
20+4 Havuç 🥕
- GEBELİK TESTİME BAKAR MISINIZ??? tartışmasındaNasippp ben adetime 3 gün varken yapmıştım çok silik çıkmıştı sonra adetimi 4 gün geçti yaptım çift çizgiydi .. inşallah rabbim sanada nasip eder 🤲🏻
- 1881-193∞ 🇹🇷 tartışmasındaSaygı ve Özlem’le anıyorum Atamı 🇹🇷