Ben gençkızlığımdan beri sezaryen olucam derdim. Simdi 31 yaşındayım 29 haftalık hamileyim başından beri fikrim aynı:) vajinal doğum beni korkutuyor. Bir de bazı arkadaşım saatlerce sancı çekip sezaryene döndüler. Normal dogurucam diye diretenler bazı tehlikeler atlattılar. Ben de ne gerek var yani diye düşünüyorum açıkçası. Herkes nasıl istiyorsa öyle doğursun tabi bu benim düşüncem. Bir de daha önce de yazmıştım ben biraz takıntılıyım. Tenim de esnemeye çok müsait. Daha önce ufak bir vajinal estetik operasyon geçirmiştim.iç dudak asimetrisi vardı o düzeltildi ki yine hafiften oluştu. Oradan 3-4 kilo çocuk çıkarsa mümkün degil kolay kolay toparlamaz. Yırtıklar dikişler vs derken bu sefer hayda bir de daraltma operasyonu olmak isterim ben. Zaten hamilelikte karardı iyice doğum sonrasında beyazlatma yaptırıcam🙄 belki saçma gelebilir sizlere ama ben kendimi biliyorum. Mutsuz olurum hayatı zindan ederim kendime. Bir de vajinal doğum videosu izlemiştim yok yani cıks🤭 ben paşa paşa prensesler gibi gidip sezaryen doğumumu yapıp bebeğimle ilgilenmek istiyorum.
Vajinal doğumunda sezaryen doğumunda kendine göre kolaylıkları ve zorlukları var. Kimi ikisinde de zorlanmış. Kiminin ki kolay geçmiş. Ben iki doğumu da tecrübe etmiş birine sorduğumda kesinlikle sezaryen ol demişti bana. Sezaryen olan arkadaşlarım da rahat geçirdiler. Gayet de sütleri geldi çabuk toparladılar ve hiç çökmediler. Normal doğum yapan tanıdıklarımdan bazıları keşke sezaryen olsaydım diyen de var en iyisi vajinal diyen de var… ama sezaryen olan tanıdıklarımdan hiçbiri keşke vajinal olsaydı demiyor cünkü çoğu sancı çekip sonra sezaryene döndüler:)