Seher1hamdiarvin Merhaba, bebeğin gelişimi 2 hafta geride veya 2 hafta önde olması normalmiş bunu doktor banu çiftçi kitabında okumuştum 60 ilr hamile kaldım bulantı kusma hiç yaşamadım 3 aylıkken 58 e düştüm sıcaklarda sonra 4.ayımda yeniden 60 oldum şuan 21+4 um 62 yim, dikkat ediyorum aslında yani hamur işi çok tüketmeyi sevmiyorum ekmekte çok yemiyorum , esim gunduz calisiyor 8 7 seklinde ise ugurluyorum sabah yemeğimi koyarım mesela o güne yemeğim yoksa sabahtan çorbamı koyarım yemeğimi yaparım çorbam olunca 9 gibi hazır olur icine zaman zaman ekmek dograrim ya da yemegim varsa sabah çorbamı isıtirim sonra biraz zaman geçince kahvaltı yaparım sabahları 1 ya da 2yumurta haşlıyorum(genelde haşliyorum ,bazen baniyorum bazende menemen yapyorum ) yanina 1 2 dilim peynir 5 6 zeytin yanına salata domates ya da brokoli haşlar koyarım brokoli çok severim bir hafta aldiğimda sabahları kahvaltıda tüketiyorum sonra ara veriyorum brokoliye, mesela bazı sabahlar 2 dilim tost yapiyrum, bu aralar canım pankek istiyor sabahları yapiyorum bu sabah mesela pankek yaptım arasina muz koydum reçelle yedim yanına brokoli yumurta peynir vs , sonra turk kahvesi iciyorum öğlende de meyve yiyorum kuruyemiş vs öğlen acıkınca makarna yapiyorum ya da patates havuç kızartır yoğurtla yerim ya da yemeğim varsa yemegimden yerim gün içinde yine meyve vs yiyorum , aksam da çorba ana yemek , yanına pilav makarna vs ne yapmak istersem bazende çorba ve ana yemek olarak bırakıyorum o hafta pilav vs tükettiysem sonrasında yapmıyorum ara veriyorum biraz her akşam salata yaparım eşim çok sever cesitlendiririm salatayı yanına turşu, yoğurtlu , yoğurt mayalyorm 2 bardak ayran içiyorum yemekte , yemek sonrası kahve içiyoruz sonra ca y içiyoruz , dikkat ediyorum dediğim hamur işi ve ekmek çok tüketmiyorum ama tüm besinleri almaya çalışıyorum biz eşimle balık çok severiiz tutarız da mesela bir hafya içinde 2 3 kez balık yediğimiz oluyor bu hafta pazartesi perşembe cuma balık yedik , mesela tavuk ve et te tüketiyoruz o hafta tavuk et balık tukettiysek haftaya sebze veya baklagillerden yapiyorum yemekleri aslında hamileligim normal rutinde gidiyor , pazar sabahları eşim evde oluyor o zaman akıtma yaparım yanına sigara böreği koyarım buzluguma atarım elimin altında olur kahvaltılıklar ve yeşillikler ile kahvaltı ederiz, ben bu zamana kadar normal şekilde yemeye dikkat ettim sonrasında bebegimin güzel beslendiğini öğrenince cok mutlu oldum haftasının önde gitmesi bundan mis 18+4te 20 cm 266 gramdı maşallah demisti doktorumuz haftasına göre ilerdeymis olculeri, özellikle bebek için yediğim şu diyemem normal yiyorum her şeyden yeri geldi fasfood yedim ama bunları doktoruma soyledim hiçbirşey yasaklamadı , gelişimi önde dediği zaman hemen sordum yediklerinden güzel besleniyor demisti , mesela 0.4 mg folik asidi 10.haftama kadar kullandım sonra omega ya geçtim o zamanda erken başladım yanına birde d vitamini verdi bu haftaya kadar hep kullandım şimdi şeker yükleme haftasına yaklaşıyorum bakalim.kan değerleri ne cikicak , siz yine gelisiminin iyi olmamasinin sebebini doktorunuza sorun ondan da tavsiye alin haftasına göre durumunu sorun o sizi yonlendirecektir , canınızı hiç sıkmayin 🙏