Neroizm Zeynepreyyan daha 21. Haftamdan cocugun kapi susu besiktasli atkisi formasi filan hazir. Degistirmek icin cok gec. Yine de tesekkurler fikir icin. 🙂
GulhanKarakaya Betultekgz yanlis bir arastirma yapmisin canim at kili degil anlami... doguda bir nehir ismi
Glitter GulhanKarakaya Doguda bir nehire verilene kadar isim Oz Turkce bir isim. Orta Asya ya kadar kokeni var ve anlami da kalin yun, at kili demek
Zeynepreyyan BaharAksehirli nehire verilmiş isim fakat anlamı Aras ne demek? Aras bir Erkek ismidir. Türkçe kökenli bir isim'dir. Aras; "Kalın Yün, At kılı" anlamlarına gelmektedir. Tıp dilinde ise Aras, hastalık belirtilerine verilen isimdir.
BaharAksehirli Zeynepreyyan Aras at kılı falan bunlar saçma şeyler Arası herkes nehir ismi olduğu için koyuyor Erzurumdan Hazara dökülen Türklerin anadoluda ilk otağ kurduğu yer Aras havzasıdır.Anlamına nasıl baktığınla ilgili Arda ismine arkadan gelen anlamında bakarsan hiç bi anlam ifade etmez ama herkes ardayı nehir ismi olduğu için koyar Aras'ta aynı şekilde günümüzde Arda , Fırat , Ceyhun , Tuna isimleride hep nehir ismi mesela hattam kumral ada mavi tuna isimli romanda bir aras vardır mahveder insanı.
Aydemir Babası miraç istiyor ama yanına bir isim daha istiyorum ben miraç'a uyumlu isim bulamadım hiç varsa önerebilir misiniz aklınızda