Glitter BaharAksehirli canim yanlis biliyorsun. Aras oz Turkce bir isim ve anlami kalin yun, at kili demek. Oz Turkce oldugundan Kuran da da gecmiyor. Anlamini tekrar arastir
zeydefem Betultekgz ben Zeyd koyacağım inşallah 😇 anlamı artan, çoğalan demek peygamber efendimizin azatlı kölesi, evlatlığının ismi. Çevremde hiç yok ama yine de vazgeçemiyorum bu isimden en başından beri gönlümdeki isim 💕💕
Zeynepreyyan BaharAksehirli nehire verilmiş isim fakat anlamı Aras ne demek? Aras bir Erkek ismidir. Türkçe kökenli bir isim'dir. Aras; "Kalın Yün, At kılı" anlamlarına gelmektedir. Tıp dilinde ise Aras, hastalık belirtilerine verilen isimdir.
Minikmucizemmm Betultekgz Oğlumun adı Alparslan olacak Allah izin verirse babası tam bir tarih düşkünü Selçuklu devletinin kurucusu olduğu için Alparslan olsun istedi anlamı da çok güzel Aslan gibi cesur yiğit savaş beyi demekmiş benimde hoşuma gitti 7 gün Sonra kavuşuyoruz inşallah ☺️
Minikmucizemmm Muhammedamine oğlumun adı ☺️ Olacak. Bizimde bir kızımız olursa daha Sonra adını hümaşah ya da mihrimah koymak istiyorum 🙄
Neroizm Zeynepreyyan ikinci ismi güçlü olacak babasi istedi onu da. Aslinda iki isim hic sevmiyorum ama iki ebeveynin de hakki var nihayetinde diye cok da itiraz edemedim.