Öle bir durum yasayan var mı?
Bebekte böbrek genislemesi sizce down sedromumu!?
Zeynocemre benimde 27. Haftada çıktı böbrek genişlemesi. Devletteki doktorum 8mm dedi. Ben korktum eşim de akşam öZelde ki doktorumuza gidelim bide o baksın dedi. Baktı 5.1 mm ama çok fazla değil kız bebek ve tek taraflı sorun olmaz. Geldikçe bakarız büyüme var mı diye. En fazla doğunca bi film çektirirsin dedi. Hiç Down falan demedi sanmıyorum
- Düzenlendi
Hayır kuzum down ile hiç bir alakası yok. Bu gelişim aşamdında ya kapanır yada Doğumdan sonra tedavisi uygulanır. Ama genellikle kapanıyor. Sıkmayın canınızı ve lütfen kimseye itibar etmeyin.
Esesli doktorum hersey olabilir dedi o yüzden kafama taktım biraz
Zeynocemre benim bebeğiminde bi tarafında vardı genişleme endişe edilecek bi surum değil dedi doktorum doğuma kadar geçer dedi doğumdan sonrada kontrol ederiz dedi ve şuan minicik kaldı dedi öyle olsa doktor bizede söylerdi sen canını sıkma
Nrnr insaAllah❤️🤲🏻
Zeynocemre bana da ayrıntılı ultaronda doktor öyle demişti bir böbreğinde genişleme var diye panik olmuştum kadın doğum uzmanı da bu önemli bişey değil doğumdan sonra geçen birşey bunu önemseyip hastalara söylemiyoruz bile demişti.
Bimelek benim gittigim doktorlar kurcala da kurcala 😢😢
Zeynocemre sen sakin ol. Büyüme oranı normalden yüksek olabilir ama bu demek değil ki down. Büyüme değişkenlik gösteren bir durum. Bebeğin daha gelişmini tamamlamadı, sen de doktorunda takibe alsın yada istersen bi doktora daha git. Benim bebeğimin ki kapandı cok şükür o yüzden diyorum. Allahım yardımcımız olsun. Sıkma canını emi.
Benim bebeğime 17 haftalıkken iki böbreğinde genişleme ve bağırsaklarında parlaklık var dendi. Bu şekilde ikisi birden olunca down sendromu ihtimali yüksek deyip su almak istediler. 2’li ve 3’lu testi de temizdi oysaki. Su aldırmak tehlikeli olduğu icin onun yerine özel de kanda genetik test yaptırdık biz. Tam 12 gün sonucun çıkmasını bekledik ve cok şükür down sendromu yada başka genetik bi hastalık çıkmadı. Şuan bagirsaklarinda parlaklık yok, sağ böbreği hızla büyüyor sol böbreği de yavaş yavaş büyüyor, iki doktora birden gidiyoruz artık daha yakından takip edilmesi için. İçinizi ferah tutun down sendromlu mu acaba diye 12 gün bekledik korkuyla telaşla. Ama sizin sadece böbrek genişlemesi varmış içiniz rahat olsun kendinizi de bebeğinizi de strese sokmayın bence.
Böbrek genişlemesi icin de bazı bebekler anne karnında bazıları da Doğumdan sonra toparlıyormuş. En kötü ihtimalle Doğumdan sonra çocuk nefrolojisi bölümü takip ediyormuş. Şuan 22+4 olduk 2 haftada bir perinatologa gidiyoruz cok şükür şimdilik başla bir sıkıntısı yok 🤗
Böbrek genişlemesi icin de bazı bebekler anne karnında bazıları da Doğumdan sonra toparlıyormuş. En kötü ihtimalle Doğumdan sonra çocuk nefrolojisi bölümü takip ediyormuş. Şuan 22+4 olduk 2 haftada bir perinatologa gidiyoruz cok şükür şimdilik başla bir sıkıntısı yok 🤗
Zeynocemre Bende de aynısı oldu doktor doğumdan önce böbreğin birinde genişleme var dedi ama bu erkek bebeklerde hep rastlanan bir şey doğuma kadar yada doğumdan sonra geçer demişti. Şimdi doğumumu yaptım bebeğim Down sendromlu değil ayın 24 ünde kontrolümüz var geçip geçmediğine bakıcaklar ama bu olayın down sendromuyla bir alakası yok diye biliyorum erkek bebeklerin pipi uçlarındaki delik bazen küçük olabiliyormuş onunla alakalı mesela benim oğlumun pipisi geri sıyrılmıyor o yüzden 3aylık olunca sünnet yaptırıcaz korkulacak bişey değil yani 🙏😊
MuazzezGlsoy genisleme ne kadardı peki ölcümleri kaçtı hatırlıo musun😓
NergizDabanArkan Rabbim sıkıntı vermesin insaAllah🤲🏻Bu hafta da bacakları kısaymıs dedi yok böbrekleri böle herseye hazırlıklı ol gibi konusuo doktor moralim elimde olmadan düşüor😢
SunaHakanKaraman Allah razı olsun insaAllah ya🤲🏻
Zeynocemre bana da dedıler 3 gun önce Doğum yaptım sapa saglam paşam😍😍 hiç takılma oyle seylere
Zeynocemre banada gecen hafta demisti doktorum genisleme var diye bende internetten acip okudum down sendromu yaziyodu bende korktum insallah salgliklica dogralr😞👳♀️
Zagrozunannesi masaAllah gözünaydın darısı basımıza❤️Peki ölçümleri kaç olmustu en son böbreklerin hatırlıormusun
Gulferah insaAllah sapasaglam alırız bizde Allah cok büyük sende korkma
Zeynocemre insallahhh canim 🙏🙏