Gamzenur124 Sebnem9 merhabalar daha önce sizinle genetik test sonucu hakkında konusmustuk size birşey danışmak istiyorum müsaadenizle nasıl ulasabilirim?
Sebnem9 Gamzenur124 merhabalar, forum dışında sosyal medya kullanmıyorum. Buradan sorabilirsiniz uygunsa
Ness3 rumeysakaplan merhabalar 🌺 bende 21+2 tahmini dopum 29 aralık olacak. Benim gebelik yatarak geçiyor sıkıntılı günlerden geçtik ama atlattık şükür 🙏 hanımlar kilo durumları ne alemde bu arada 🤭 ben son 3 4 haftada çılgın almaya başladım da🤷
adalas rumeysakaplan benim oglum olucak 23 hafyaliginiz :) hareketlerini yavas yavas hissetmeye basladim bu zamana kadar mide bulantisi halsizlil kusmalar ile gecti gunlerim 1 haftadan beri kendimi iyi hisseder gibiyim :)
Minnosumm89 Herkese selam kızlar. Bende 23+4. Kızım olucak inşallah. Detaylıya 18. Haftamda girmiştim. Şimdilik herşey yolunda ama bacak aramda çok ağrım oluyor ve sağ tarafımda şişmelerim sağ ayak 37,5 sol ayak 36 😊 sanırım baya zorlanıcam
Gamzenur124 Sebnem9 tabi size bir değer söylesem rica etsem açıklayabilir misiniz bana kadın doğum uzmanı açıkladı ama siz daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim
Gamzenur124 Sebnem9 teşekkür ederim rica etsem bakabilir misiniz bu fotoğrafa değer mevcut https://www.hizliresim.com/knizb0u
Gamzenur124 Gamzenur124 bahsettiğim kısım 46,xx,15ps+ olan kısım bana burda kırılma var denildi kromozom da yani oluşan bebek kimyasal boş gebelik veya sağlıksız olma ihtimali çok yüksekmiş bu değerin açıklaması oymus öyle midir?
Sebnem9 Gamzenur124 bir diğer ihtimal ise bu satellite in meydana getirdiği kromozom kırıkları veya mozaizmlerdir. Genellikle mozaizme yol açabilir ve bu da boş gebelik rastlanmasana sebep olabilir. Genetik çok yönlü. Kadın doğum hekimi sizin her bir takibinizi yaptığı için daha kesin yanıt verecektir. Çok geçmiş olsun 🙏🏻
Sebnem9 @Gamzenur124 Kromozomların kısa kolu denilen p kolunda bir satellite artışı gözlenmiş FISH sonucunda. Ancak 15.kromozomun fenotipi etkilemeyecek bir bölgesinde olduğu için normal yani sorunsuz olması beklenir. Yani bu satellite artışından kaynaklı bir sorun olmaması beklenir.
Gamzenur124 Sebnem9 çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için doktorum genetik tanılı tüp bebek önerdi yine de araştırarak kabul etmek istedim
Tuubiii Sultann1603 teşekkür ederim aynen tedaviyle oldu inşallah sağlıklı gelsinlerde Allah sağlık versin bende öyle düşünüyorum zaten yaşımda küçük değil
Gamzenur124 Sebnem9 evet bahsetti o nedenle araştırmak istedim ilk defa tüp bebek uzmanı ile görüştüğüm için detaylı araştırmadan kabul etmek istemedim
Sebnem9 Gamzenur124 ben de tavsiye ederim. Sağlıklı embriyo olduğundan emin oluyorsunuz. Umarım en kısa zamanda sonuç alırsınız. Bir de şunu hep söylüyorum , lütfen hep olumlu düşünün çünkü salgılanan hormonlardan bile vücut etkileniyor.🙏🏻
elisvera56 24 haftalık olduk biz. Allah’ın izniyle 10 Aralık’ta bir premses annesi olacam insallah. İlk gebelik çok aşırı zor geçti ve geçmeye devam ediyor. Doğmasını dört gozle bekliyorum. Allah hepimize sağlıkla kucaklarıiza almayı nasip etsin.