annesinin_beybisi kist başlığı görünce dayanamıyorum. Evlendiğim günden beri tek duyduğum kistin var çocuğun olmaz. Doğal yollarla hamile kalamazsın laflarını duymak oldu. Sol yumurtalığımda birbirine yapışık iki kist var. Ama bendeki sorun bu değildi. Bunu sonradan anladım. Yüksek insülin direnci ve gizli şekerimin yüksek çıkması. 1 gr kilo bile verememem doğum kontrol hapları sonucu 6 7 kilo almam. Ve kısır döngü. İnsülin direnci yumurtaları etkileyen bir faktör. Ben diyet ve sporla sağlıklı beslenme ile bunu aşıp insülin direncimi 26dan 10 a düşürdüm. Doğum kontrol hapını bıraktıktan 2 ay sonra doğal yollarla hamile kaldım. Aynı kist problemi olan arkadaşım kistinin patlaması sonucu ameliyat oldu. Sonrasında doğal yollarla hamile kaldı. Sizin insülin düşük d vitamini vs gibi değer problemleriniz var mı bunlara baktırdınız mı?
- kistim varken hamile kaldım. Hala kistim vsr solda. Çocuk başını oraya koyunca (ultrasona gittiğim gün öyleydi) çok feci bir ağrı çektim. Kistim var ama doktora söyleyince pek de umursamıyor küçülüyor diye olabilir belki bilemedim.