annesinin_beybisi ben size şöyle diyeyim kendi sürecimi. Haziran 2020de diyete başladım kendim hallederim falan dedim ama bana mısın demedi kilom kıpırdamadı bile. Aralıklı oruç vs dr denedim olmadı. 68 kiloydum. Bir diyetisyen buldum. Onun takibine girdim ekim ayında. Aralık sonunda 57 ye kadar düştüm. Proteinli sebzeli ara öğünlü bir beslenme planım vardı. Haftada 800 gr bazen 1200 gr veriyordum. Yanına spor da ekledim evde youtube dan videolar izleyerek spor yaptım. Hiçbir şey yapamasam dans ettim müzik açıp. Yasmin kullanmaya devam ediyordum bu süreçte. Doktor vermemişti ama sancılı adetten korktuğum için ben kendim kullanıyordum. Aralıkta doktora gittim ben çocuk istiyorum diye. İlacı kesti yumurtlama günlerini gösteren programlardan indirdim. Ocakta olmadı eşim de yoktu zaten sadece 1 güne denk gelmişti. Şubatta hamile kaldım.
İnsülin çok nankör bir şey. Yüksek çıkarsa yumurtlamayı resmen kitliyor. Genetik şeker var bizim ailede de. Ben de şeker hastalığından korkuyorum. O yüzden çok dikkat ettim. Temiz beslenme ile alakası var bence. İşte sabah 2 yumurta peynir zeytin. Ekmek yok onun yerine eti form etimek falan yiyiyordum. Tatlı olarak sadece bitter 1 2 kare gibi. Öğlen salata. Bakliyatlı ya da proteinli. Akşam da hemen hemen aynı. Ama itiraf edeyim salata yemekten ineklere döndüm yani 😂😂😂 aralıkta tahlil verdim insülin 10du. Dediğim gibi kistim hala vardı hamile kaldığımda. 5cm di 4 de düştü şimdi doktora söylüyorum kistim var diye bakmıyor bile. İnşallah size de faydası olur. Bi endokrin doktoruna gidip troidten insüline d vitaminine tahlil verin. Ben çok üzülüyordum bu kist yüzünden çocuğum olmaz diye. Allah aratmadı. Size de daha fazla aratmasın inşallah