ay-se Biz de oturup hadi linçleyelim diye beklemiyoruz zaten. Kolaya kaçmak falan da değil sizin düşündüğünüz gibi. Kolaya kaçılsaydı üç maymunu oynardık. Kendi adıma konuşayım; sizin kendinizce sabredebildiğiniz, sineye çekebildiğiniz şeylere ben artık tahammül edemiyorum. Evet, koca koca hükümet adamlarının yapması gereken şey ama yapmıyorlar. Tıpkı tacize tecavüze sessiz kaldıkları gibi, ülkemin ciğerleri cayır cayır yanarken ‘uçak yok, yangın söndürmek belediyenin işi, neyse parası öderiz’ diyerek göz yumdukları gibi, işsizlikten onca insan intihar ederken görmezden geldikleri gibi… Gibi de gibi daha uzar da gider. Evet o koca koca hükümet adamları oturdukları yerden bir şey yapmazken yine bizim halkımız seferber oldu kendi yaralarımızı sarmak için. Yani kısacası bu adamların bir şey yaptığı yok. Yapacağı da yok. İç savaşa doğru gidiyoruz. Ben bir kadın olarak, bir anne olarak ne bu düşüncelerimden cayarım be de bir gün pişmanlık duyarım. Bunların ülkeye geldikleri ilk gün de söylüyordum, yıllar geçti hala aynı fikrimi savunuyorum; 5-10 sene sonra üzerinde yaşadığınız toprakların üzerinde hak iddia edecekler. Çoluğumuza çocuğumuza zulm edecekler. Önü alınmazsa maalesef budur. Hüsrandır, savaştır.