Eymenkuzusu Jrhazar hamilelik boyunca hicbir ilac kullanmadim. Bebegimde gayet saglikli bir sekilde dogdu Allaha sukur hicbir sorunu yok. Yediklerime ictiklerime dikkat ettim paketli gidalari tuketmedim. Kan degerlerimde hic düsüs bile olmadi cok rahat bi hamilelik gecirdim.
AlyaEkmen_ Folik asit kullanmadım bebeğim sağlıklı doğdu diyenler lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin sizin vücudunuzda depolarınız doluymuş ki bebek sizden beslenmiş folik asit eksikliği olan bir sürü kadın var bilmeden siz böyle deyip onları etkileyebilirsiniz folik asit eksikliği diğer bir adıyla vücudumuzda folat olarak bulunan vitamin eksikliğinde bebekte çok ciddi nörolojik kusurlar bırakıyor bebeğinizin hayatı bile sonlandırılabiliyor bu sebepten dolayı her dönemde herşeye karşıt çıkan bir sürü insan var aşı olsun ilaç olsun şuan folik asit yüzde yüz zararlı diye tıbbi bilimsel bir açıklama yok olsa zaten kimse kullanamazdı tabi herkesin kendi tercihi ama insanları yanlış yönlendirmeyin ben kullanamdim bişey olmadı deyip belki onun bebeği NTD kusurlu olarak hayatını idame edicek sırf folik asit eksikliği yüzünden tabiki bazı durumlarda Doktorlar onermiyor ama beslenme ile desteklemeye çalışıyor ama doktorların onermedigi durumların sebepleri var durduk yere niye kullanma desin benim folat degerim gayet iyiydi ama ona rağmen folik asit kullandirdi doktorum 12.haftada bıraktım artık lütfen bilime doktorlara güvenin sağda solda duyulan şeylere itibar etmeyin internette onlarca asılsız haberler bilgiler var.
Jrhazar AlyaEkmen_ sizinkide farklı ve çogunlugun onayladıgı bir bakış açısı tabiki bende zaten fikir almak adına açmıştım postu teşekkür ederim katkınız için 🌸
Jrhazar Cdlmeryem ah çok şükür sizin yorumunuza denk geldim linçlenirim sanıyordum 🙏🏻🌸🙈 elinizde mevcut liste yada benimle paylaşacagınız ögün örnegi var mı?
Cdlmeryem Jrhazar öyle bir liste yok ama yiyeceklerden maksimum verimi alabilmek için bazı şeyler yapmak gerekiyor mesela karışık beslenmemek sık sık yememek gibi. En güzel şekilde öğrenmek için elinizde yoksa aidin salih gerçek tıp kitabını öneririm. Folik asit ve diğer konulara da değiniyor. Bir de özellikle doğuma yakın demir ve kan depoları hızlı düşüş gösteriyor. Bunun için geç kalmadan ilaç alır gibi düzenli şekilde doğal takviye rutini oluşturmanızı tavsiye ederim. Örneğin her sabah aç karna 21 çekirdekli kuru üzüm yiyorum veya şiraz üzüm ezmesi. Üzerine yoğurt süt tüketmemek gerekiyor emilim için
AlyaEkmen_ Jrhazar rica ederim beslenme ile açığımı tamamlarım diyorsanız sizin tercihiniz ama eğer öyle devam edecekseniz ayda bir folat değerinize bakmanızı tavsiye ederim düşük gelirse ona göre daha çok yoğunlaşırsınız sağlık ocakları bakıyor 🙈 avakado ben çok tükettim faydası çok birde yeşilliklerde çok mevcut ☘️ Sağlıkla kucagimiza alırız inşallah hepimiz
Sumbuleh Ben 35 haftalığım folik asit dahil herhangi bir ialç kullanmadım. Ama değerlerimi kontrol ettirdim. Düşük olsaydı yine önce gıda ile takviye etmeye çalışırdım olmasaydı vitamin kullanırdım. Bebeğim de şuan sağlıklı görünüyor.
Jrhazar Sumbuleh beslenmenizi nasıl takip ettiniz bir listeye mi baglı kaldınız bana da fikir verir misiniz?
Havva3453 Jrhazar folik asitsiz normal bir duźeyde ilerleyemezssin ilk 3 ay kullanimi zaten bn oglumdada kullandim simdi hamileyim tekrar kullanıyorum yani folik asit şart
Jrhazar Kbrnrmrt nasıl dogal olarak aldınız herhangi bir listeye mi tabi oldunuz bana da yardımcı ılur musunuz?
Kbrnrmrt Jrhazar her gün hurma, defne yaprağı çayı bazen avokado yedim, içtim. Hazır gıdalardan uzak durdum bir de çayı kahveyi bıraktım gibi bişey
Sumbuleh Jrhazar benim hiç bulantım olmadı o yüzden folik asit içeren gıdaları ilk ay daha fazla tüketmeye çalıştım yumurta, mercimek, hurma, sebzeler liste yoktu yani. Ama mesela bulantım olup bir şey yiyemeseydim takviye alırdım.
Seross10 Jrhazar ben gebelik öncesi 40 kilo vererwk gebe kaldım gebelik döneminde de fazla kilo almamak için yine liste talep ettim
btuban Jrhazar benim doktorum gerekli görmemişti farklı takviyeler alıyordum son aylarda düşüş olduğu için folik asit takviyesine başladım
Jrhazar Cdlmeryem folık asıt içeren besinlerin düzenini nasıl oturttunuz? Var bir düzeniniz yada tavsiyeniz çok teşekkür ederim örnekler için 🌸♥️
Jrhazar Cdlmeryem meryemcim aslında bende aidin salihin internetteki kaynaklarına bakarak folık asıtten sogumuştum senin yorumunu görünce çok mutlu oldum 🌸♥️