seker55 Denizyildizii şu da var kuran da geçiyor diye Arapça bağlaçları koyan şaçma manalı isimlere de karşıyım değişik olsun diye
Denizyildizii seker55 dinimizde böyle bi şart da yok zaten. Mesela aleyna ismi kuranda geçiyor ama anlamı olmayan bi isim
Ozgu_momy Demir2015 🤍 sizin doğrunuz en doğru .. Küçük Ateş doğduğunda ona bakıp cehennemi anımsayan normal bir insan olamaz zaten çünkü masum bir melek o 🤍
hanimhanimcik Demir2015 İlla kuranda geçmesine gerek yokki zaten, ismin anlamı önemli olan. ateş ismi resmen cehennemle eşdeğer yani o bakımdan uygun değil. nice güzel anlamlı Türkçe isimler var birdaha araştırın derim
Annecik_ Demir2015 ben demir de düşündüm soyadımızla hiç güzel olmadı sıfat gibi durdu 🤣🤣 kuran işini ben hiç düşünmedim, arapça hepsi zaten Türkçe koymak istedik hep. Yaramazlık yapı ile ilgili, daha çok isimle değil
Deletedmom27272 Denizyildizii kezbanda kuranda geçiyor ama yalancı kadın demek kuranda geçen her kelime isim kutsal değil arapça yani açık ve net kuranda geçen isim koyulunca çok mu dindar olunuyor anlamıyorum benim eşimde o kafada maalesef😩
Elif0712 Demir2015 Demir2015 ben o kesimden degilim mesela uc cocugumun adida turkce kuranda gecmeyen isimler beren derin ve yagiz olucak boylede nitelendirmek yanlis olur bence sanirim bi oglunuzun adi demir digerinede pamir olabilir mesela yada doruk deniz ayrica ztn insanlar sorf kuran da yaziyor diye her kelimeyi koymaya basladi oda anlamsiz tamamen
Annecik_ Ozgu_momy ben de aynısını söylüyorum neden cehennem teyzecim diye 🤪 oysa dünya bir patlama ile oluşmadı mı 🤣
PurpleTail Demir2015 ben seviyorum Ateş ismini , bu isinde bir öğrencim oldu gayet akıllı ve sorumluluk sahibi bir çocuktu. Ayrıca söylenmesi de hoş fonetik olarak 😌
Demir2015 PurpleTail havalı geliyo Ateş ismi bana. Bundan 15-20 sene sonra o çocukların kafasıyla düşünmeye çalışıyorum. Ateş ismini beğenir diye düşünüyorum