Demir2015 Ben de illa kuranda geçsin diye düşünmedim isim konusunda cnm. Aynı zamanda isimle karakterin pek alakası olduğunu da düşünmüyorum. Yeğenimin adı Ayaz Ata herkes dedi ki ismin anlamı soğuk buz gibi çocuk da çok soğuk kişilikte olur vs… ama alakası yok o kadar merhametli pamuk kalpli bir çocuk ki kimseye kıyamaz. Çevre-yetiştirilme ve anne babadan geçen huyların etkili olduğunu düşünüyorum bu yaramazlık sakinlik konusunda.
Ateş ismine gelince malesef her toplumda dini, kültürel bakımdan anlamsal olarak sözcüklerin insanlara çağrışımları oluyor. Bizim kültürümüzde dini etkiden ateş insanlara genelde yakıcı, yıkıcı, şeyleri çağrıştırıyor, "cehennemde yanarsın bak, cehennem ateşi,… gibi"olumsuz söylemleri hepimiz çevremizden duyduk malesef ve düşüncelerimiz o yönde şekillendi. İnsanların böyle düşünmesinde onların da suçu yok yıllar boyu yetiştirildiğimiz kültürle alakalı, başka ülkede ya da kültürde belki de ateş ve türevi isimler varsa hoş karşılanıyor, kutsal sayılıyor olabilir işte yaşayışlarımızın etkisi var 🙄 Mesela yine elementlerden örnek verirsek Toprak yeşili,üretimi,bereketi,yenilenmeyi çağrıştırır. Savaş ve Barış isimlerin de de mesela biri olumlu biri olumsuz çağrışım yapıyor insanların aklında. Bana kalırsa biraz daha araştırma yapabilirsiniz, yok derseniz ki eşimle benim tamamen içimize siniyor, etrafın aklından geçenler bizi ilgilendirmiyor o zaman koyun derim. Sonuçta karar sizin, bebiş sizin 🌸 biz ancak fikir belirtebiliriz, isim öneririz filan o kadar 😌🤗