haydinyildiz Bende de lekelenmeler oldu, doktor iğne verdi progesteron hap verdi. Kanama için 2-3 sebep oluyor. Yerleşme kanaması, progesteron eksikliği ya da genetik yapısı bozuk olduğu için vücudun 12. haftaya kadar atacağı embriyo. Kızımda çok daha büyük kanamalar yaşadığım ve sağlık çalışanı olduğum için sana en azından kendi yaşadıklarımı anlatabilirim.
Kanamalarımın sebebinin progesteron hormonu olduğu öğrendim. Kese de yada bebekte bir problem olmasa da rahim hormon düşüklüğünden dolayı yeterince kalınlaşamadığı için kanıyor olabilir. Eğer öyleyse endişelenmeyin. Dinlenme ve hormon takviyesi ile çözebilirsiniz. Bu hormonu 12. Haftaya kadar yumurtalık salgılıyor. Sonra görevi plesenta üstleniyor. Genelde lekelenmelerin pek çoğu 12-13. haftalarda kesiliyor. Rengi açık pembe ya da kahverengi olunca endişelenmeyin diyor doktorlar. (Benim kırmızı olduğu zamanda olmuştu, doktor ile irtibatta olarak ve sık muayene ile yine endişenizi giderebilirsiniz)
Benim lekelenmem 3-4 gün oldu kesildi şükür. Ama şuan progesteronu sabah akşam fitil olarak almaya devam ediyorum. En kısa sürede atlatırsınız inşallah, sağlıkla kucağınıza alın🙏