Merhaba tatlı anneler, ben de bir gün buraya hikayemi yazabilir miyim diye merak ediyordum, demekki kısmetmiş:).. öncelikle buradan öğrendiğim herşey için teşekkür ederim, çok aktif olma şansım olmadı ama bu uygulamaya çok şey borçluyum..
Bebeğim 40+4′de doğdu, açıkçası bukadar geç geldiği için sabırsızlanıyorum ve stresliydim. 40+4 sabahı bacaklarımdan kahverengi bi su aktı, ben de o panikle soluğu hastanede aldım. Bebeğin suyu sızmaya başlamış, kahve olmasının sebebi kaka değilmiş rahatladım. Doktorum hazır gelmişken doğumunu rahim yumuşatıcı ilaçla başlatalım dedi.. sabah 9 gibi ilk ilacı taktık, bir etki görmedim, meğer ilaç erimemiş, yenisini 12 gibi taktık. Benim sancılarım öğlen 2-3 gibi gelmeye başladı. Buarada açıklığım 1 cm oldu, sonra şiddetlendi ve dayanamayacak hale geldim. Saat 7 gibi doktor kontrol etti 5-6 cm dedi. Hemen epidural istedim. Dünyanın ennnn güzel şeyi! Ağrınız tamamen gitmiyor ama rahatlıyorsunuz, normal adet ağrısı gibi hissetmeye başlıyorsunuz. Saat 8′de epidural takıldı, ilaç etki etmeye başladı, 8.30′da doktor tam açıklık dedi ve doğumhaneye indik. Bebeğim ultrasonda 3,850 çıkıyordu, 4020 gram doğdu. Epidural ıkınmamı çok etkilemedi, doğumhanede belki 10-12 kere falan ıkındım ve bebeğin kafası çıktığı anda mükemmel bir rahatlama hissi duyuyorsunuz. Gerçekten herşey geçiyor, kuş gibi hissediyorsunuz. 4 kg olmasına rağmen kesiye gerek olmadı, daha doğrusu bir kere daha ıkın olmazsa kesi atıcam dedi, artık çok yorulmuştum, ama gücümü topladım ve odaklandım. Artık kendimden geçiyorum dediğim anda pıt diye kafanın çıktığını hissettim. Çıkarken biraz yırtık olduğu için az dikiş atıyorum dedi, hiç hissetmedim. Saat 9′da bebek doğdu. Birkaç küçük tavsiyem olacak, belki işinize yarar:)
-bebek büyük diye normal doğumdan korkmayın, büyük bebeğin kafası doğum kanalına daha baskılı giriyor ve kendini bebek daha güzel itiyor.
-imkanınız varsa sancılarınızı sıcak su altında çekin. Epiduralden önce sıcak duş beni çok rahatlattı.
-Epidural şansınız varsa alın ama açıkçası benim sancımın %50 sini falan aldı. Tamamen sancınız gitmiyor, adet ağrısı gibi birşey kalıyor ve çook rahatlıyorsunuz.
-Ikınma sırasında kendinizi toplayın, doktoru ebeyi dinleyin ve panik yapmayın. Ne kadar odaklanırsanız bebek okadqr hızlı gelecek ve sizin ağrılrınız da anında kesilecek..ben bir ara panik yaptım nefes nefese kaldım, hiç gerek yokmuş:)
-Hastane için de çok abartılı eşyalar almayın, hastane doğar doğmaz bir tulum giydirdi, geceyi onla geçirdik. Bugün de bir body giydirdim zaten bugün hastaneden çıkacağız :)
-Şuan doğum yapalı 15 saat falan oldu, dikişlerim eh biraz acıyor özellikle otururken kalkarken. Yürürken hiç bi sorunum yok.. bebeği kendim kaldırıp kucağıma falan alabiliyorum.
Biraz uzun oldu, herkese çook kolay ve rahat doğumlar diliyorum. Kendinize ve bebeğinize güvenin 🌺

Cansuve gözünüz aydın allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin🥰rabbim bizlerede böyle pozitif doğumlar nasip etsin inşallah🌸

Gözunuz aydin, boyle positif hikayeler okumak gercekten rahatlatiyor, Allah razi olsun❤️

Cansuve suyunuz neden kahverengiymiş..?acaba nişanla falan bir mi gelmiş ondan mı? Tebrik ediyorum sağlıkla büyütün insaallah💕🥲

Cansuve gözünüz aydın olsun sağlıkla büyüt inşallah darısı biz bekleyenlerin başına 🍀

adm bu tartışmayı sabitledi.

Cansuve maşallah sağlıkla büyüsün darısı bizim başımıza inşallah canım 😍😍

Cansuve epidural dogum agrisini almiyormu yani dogumda aci sızı hissettiniz mi

Cansuve ya çok güzel tam rahatlama sebebi ama herkes de ayrı bişey oluyor korkmadan yapamiyorm 😑😑

Cansuve Ne güzel bir doğum olmuş ne güzel yazmışsınız 🥺🥰 Öyle mutlu oldum ki okurken pozitif şeylere ihtiyacım vardı bende nişanım geldi 5 gün oluyor doğumu bekliyoruz 2 cm açıklıkla 🤗 Darısı benim bizlerin başına inşallah 🤲🏼🌹 Allah sağlıkla güzel bir şekilde büyütmeyi nasil etsin ❤🤲🏼

Harika gerçekten darisi başıma inşallah 😍

Cansuve paylastihiniz için Cook teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun inşallah 🥰