RabEm özel olmayınca mecbur devlete gidiyon. En yakını 3 saat özelin bizegidene kadar ben doğururum zaten 🤭

Aselgiz son hafta gitmezsen kabul ederler niye etmesin bana kalsa hasta seçme hakları yok ama etik falan açıdan da kabul etmiyorlar galiba tamamıyla doktor kaprisine bakar olay.

RabEm hangisine oy vereceğim bilemedim iyi Dr denk gelirsen devlet çok güzel ama benim gibi denk gelmezsen mecburen özele kalıyor insan

RabEm maddi durumum iyi olsa dahi devlet hastanelerinden vazgeçmem

Melisaalagoz evet onlarda bulanıyor olabilir ama canı yanmayan sonuçta hastaneye gitmiyor sürekli insanları tersleyip duruyorlar ağızlarından cımbızla laf çıkıyor
( tabi hepsi için geçerli değil )
valla Allah hastanelere düşürmesin

RabEm arkadaşlar size önemli birşey anlatayım özel mi devlet mi karar verin okuyun üşenmeyin !
bebek hareketlerinde yavaşlama haraketsizlik sebebiyle acile devlete gittik iki gün önce gece gittim durumu izah ettim ultrasona aldılar buraya kadar hiç bir sorun yok kalbi elhamdulillah atıyor bir problem yok sonra doktor bana alttan bide kontrol edelim dediler 32. Haftamızdayız bu arada, daha önce hiç çatı muayenesi olmadım panik yaptım onu da yaptılar buraya kadar hiç bir sorun yok geçti gitti dedim tabi tek başıma elim ayağım buz gibi oldu. Sonra doktor bana biz seni tedbir amaçlı servise alalım bir gün dur dediler ben de tamam dedim ne derseler o bebeğimden dolayı koruyorum tabi sonra çıktığım yer neresi dersiniz DOĞUMHANE!!!!! Çıktım ilk gördüğüm muamele neden geldin nerdeydin oldu açıklarken tamam tamam hadi hadi geç nöbetimizin kaçıncı saati hadi yat dediler bende benim tuvaletim var acaba Nst bağlamadan gitsem dedim bana ‘ HADİ KIZIM HADİ YAT YAT GİDERSİN DEDİLER ’ HAMİLE bir anne tuvaletini tutmak da zorluk çeker halbu ki demi ? Sonra yattm aşırı sıkışık bir şekilde o şekilde bana tam 2 saat tuvaletimi tutturdular hemşire 3 defa geldi 3 de dedim oda bana ANLIYORUM TAMAM DİYEREK CEVAP VERİP GİTTİ. Tuvaletm var diyorum tamam anlıyorum diyor. Sonra bir şekilde kalktım gittim ofladı pufladılar en korkunç olay ne biliyormusunuz yan odadı kadın tam 8 saaat yanımda bas bas sancıdan bağırdı ben daha doğuma hazır değilken 2 kişinin yanımda canlı canlı bağıra bağıra doğurmasını izledim onlara edilen hakareti izledim yardım isteme çığlıklarını duydum 3 kişinin abanarak kadını doğurttuğunu izledim su patlama Seslerine kadar şahit oldum!!! Sabah 15 stajyerle gelip beni azarlayarak alttan muayene etti elini acımasızca aniden soktu çıkar altını dedi insanca olmayan bir dilde neden sıf stajyerler görsün diye. Benim alttan muayene edilecek ne yanım vardı hiç sancım yok açılmam zaten yok ve bunu sıf stajyer için 3 defa tekrarladılar. Yanımda bağıra bağıra doğuran kadına alayca bağır bağır belki çıkar dediler dahası da var ama anlatmak ağır geliyor!
Ve ben 32 haftalık kendimi doğuma hazırlamaya çalışan bir anne adayıyken bu gördüklerim sonucun da normal doğum düşünmem yada psikolojimin bozulmaması sizce mümkün mü ?? Ertesi gün servise indiğimde eşimi annemi gördüğüm de ben bebek istemiyorum diye bağıra bağıra ağladığımı hatırlıyorum. Video izlemekle kıyaslama asla yapmayın canlı canlı izlemekten bağırma seslerini 8 saat duymaktan bahsediyorum. Doğurturken ay miğdem kalktı diye konuşulan sözlerden bahsediyorum. Rabbim kimsenin hakkını kimseye bırakmaz sonuç ne mi doğal doğumdan vazgeçtim psikolojim alt üst durum da sadece ağlıyorum sürekli ağlıyorum bebeğim ve ben şuan ne kadar sağlıklıyız ? Rabbim kimsenin ahını kimseye bırakmaz bir gün hepsinin aynı muameleyi görmesi ümidiyle!!!! İşte bu yüzden devleti rabbim bildiği gibi yapsın hepsi ettiklerini bulsun beter de olsunlar!! Rabbim herkese merhamet duygusu nasip eylesin. Mümkünse özel ve sizi mesleği için değil de o bebeği eline almayı hak eden doktorlarla buluşturmayı nasip etsin. Rabbim herkese o gücü bereketi versin kimse devletin eline kalmasın.

RabEm Durum varsa Özel ama napip edip özelde yaparım doğumumu mis gibi ilgileniyorlar kafa rahat devlette çok suratsız oluyor herkes bir değil tabi ama geneli o şekilde bence sanki bedavaya çalışıyorlarmış gibi davranıyorlar. Altın falan varsa satarım yine özelde yapma taraftarıyım. En başından beri özele gidiyorum çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım gül gibi bir hamilelik geçiriyorum son 2 günüm zaten doğum yapacağım konforum ve kafamın rahatlığı çok önemli. Ben pahalı bir hastaneye gidiyorum ama uygun olan bir çok özel hastane var yine gül gibi davranıyorlar insan yerine koyuluyorsun vallahi strese gerek yok. Saglik bu oraya vermicezde nereye vereceğiz ki. Herkese sağlıklı doğumlar dilerim.💞

NaimeYilmaz, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Aselgiz ben devlete 34,66 haftada gittim sadece randevu yoktu çünkü ilk kızımda erken doğum yaptım hiç devlete gitmedim ama doğum olacağı zaman özel banw çocuk için kuves yok ölçek dedi ben direk fakülte Hastanesi’ne gittim çok şükür şuan kızım 3 yaşında yani devlete oule bir kural yok

Palmiye kesinlikle benimde doktorum çok iyi ve çoğu özel hastanelerde insanları korkutuyorlar test yapıp para alıyolar. Para kazanmak için insanları dolandırıyorlar resmen tek sıkıntısı çoğu devlet hastanesinde renkli ultrasyon yok onun için özele gittim beni doktor korkuttu şekerin var bebek kafası çok büyük suyun fazla dedi korktugum için test yaptırdım hepsi temiz çıktı.. Valla devletin gözünü seveyim..

açıkçası bende özelde pek bisi görmedim ilk cocugumda ozel hastanede sezeryan ile dogum yaotim öncesinde sunta takılırken zor oldu ebe bana madem öyle cocuk niye yaptın dedi yani bildiğiniz özel filan değil belki de devlette olan ebelerin muamelesi ile karşılaştım kontroller filan doktorum iyiydi detayli bakıp bana gösterip aciklama yapıyordu. 2. gebeligimde yine ayni doktora devam ettim bazi sorunlarla karşılaşınca profesör görmesini istedi yani beni devlete yönlendirdi soyle bir durum var devlette hersey mümkün ozeller basi sıkışınca hemen basindan atiyor baska yere. ayrica umuttepe universitesinde profesöre de gittim zeynep kamil de ayrica baska bir doktora da gittim her ikisinden de oldukça memnun kaldım. ultrasondan bakarken sorularıma cevap verip görüntüyü gösterip gayet iyi bilgilendirildim yani özelde doktorumdan nasil muamele gördüysem oralarda da onu gördüm . tek sıkıntı randevu alması zor oluyor oda kolay olsa en iyisi devlet hastanesi diyebilirim 🤗

akdmr12 benim gittiğim akdeniz unuversitesi hastanesinde renkli ultroson var 🥰olduğunu duyunca çok mutlu olmuştum araştırdım kadarıyla zamanla yenilenen bir hastane

RabEm ben iki kizimdada özele gittim ilk kızımda doğumum tesadüf devlette oldu çokta güzel oldu şimdi 3. Hamilelegim ozeldeki doktor devlete geçti devletten devam ediyoruz bakalım doğuma daha çok var 😊