Merhabalar size birsey sormak istiyorum pek hamilelik ile ilgili bir bilgi değil ama kafamı çok karıştırdı. Annemin adet düzensizliği vardı son zamanlarda yaş olarak da şu an 48 yaşında yani 1973 doğumlu. Biz biraz menopoza bağlıyordum açıkçası. Yaşın da getirdiği sebebten dolayı. 3 ay mesela adet bir olmuyordu 3. Ayın sonunda olunca da birden bire kendisini takatten düşürür şekilde oluyordu. Bugün doktora gitti ve doktor rahimde baya enfeksiyon oluşmuş dedi yara oluşmuş dedi bundan dolayı smear(simir) testi almış doktor kendisinden. Doktora sorduğunda kötü bisey yok demi diye yok demiş.Hani sonuç ne çıkarsa oma göre menopoz tedavisi uygularız demiş. Benim kafamı karıştıran şey ise simir testi sanırım herkesten alınırmış ama kötü birsey midir diye çok korkuyorum simir testi sonucu 10 gün sonra çıkacakmış sizce kötü bir hastalık Allah korusun rahim kanseri olmasından çok ama çok korkuyorum. sonuçta annem hayattaki en büyük destekçim tek varlığım böyle bir durumu ona yakıştırmak dahi istemiyorum lütfen böyle bir durumu yaşayan bilen varmı oldu mu lütfen bana yardımcı olun duyduğumdan beri üzülüp ağlıyorum bilgisi olan varmı ??😭😭
Simir(smear) testi 🙏🏻😭😭
Rahimde Duvar Kalınlaşması kanserin ilk habercilerinden benim annemde Rahim kanseriydi ama erken teşhisle kurtuldu . smir testi korkulacak birşey değil 25 Yaşındayım ve bende verdim
Merveidareci duvar kalınlaşması yok demiş canım o yüzden biraz içim rahatladı 🙏🏻
Merveidareci Annenize de çok ama çok geçmiş olsun rabbim uzun ömürler versin inşallah 🙏🏻
Smear testi aslında her kadının yılda 1 kere vermesi gereken bir test sağlık kontrolü açısından. Korkma yani kuzum çok normal bunun alınması. Benim annemin de bir dönem yoğun kanaması oldu bir kaç ay adet olmayıp sonra olduğunda çok sıkıntılı ve yoğun geçiriyordu. Bir sürü test yapıldı ona da, çok şükür menopoz başlangıcı çıktı. Muhtemelen annenin de öyledir içini ferah tut korkma 🙏🏼
Mom673 smear testi her kadina yapiliyo canim onlem amacli yapilmasi lazim
22 yasindayken bana bile yapmislardi cok sukur temiz gelmisti
Insallah annende temiz cikar
Elbet-birgun-kavusacagiz inşallah canım benim Allah razı olsun gerçekten sizlere de çok geçmiş olsun 🙏🏻
Mom673 hiç korkmayin smear testi 30 yasindan sonra her kadının yılda bir kere yaptırması gereken bir şeymiş. Ben 29 yasimda yaptirmistim. 5 dk lik Bir sey hemen bitiyor. Kulak copu gbi bir şeyi vajidanan rahime surup sürüntu alıyorlar o kadar
Munimu aminnn güzelim amin yaşayan yaşayanı bilir derler ya hiç yalan değil gerçekten Allah binlerce kez razı olsun sizlerden 🙏🏻 Anne herseydir işte evlendim mesela bebeğim olacak Allah’ın izniyle ama bir annenin gerçekten evlendiğimiz zaman hayattaki en iyi dostu arkadaşı olduğunu insan evlenince anlıyor rabbim kimseye anne baba evlat acısı yaşatmasın 🙏🏻
Esbebeginannesi saol canım benim alınmış zaten de sadece sonucu beklemedeyiz bakalım inşallah hayırlı haberler almak nasip olur 🙏🏻🙏🏻