Eliffff44 Dilze0204 aynen orneklere kiz ismi vermemisim ama o tarz isimlerdede vardir siyasi anlma ifade eden iismler mesela.
Burcunuz Eliffff44 gerçekden ok doğru söylemişsnz ben de bu lari göz önünde bulundurcm bilginjz için saolun elinjzd sağlık
Elfelf475 Eliffff44 ben oğluma tek isim Ekin ya da Enis koymak istiyorum ama kuranda geçmesi şart deniyor ve Ekin geçmiyor sanırım çift isim şart mı şimdi 🤦🏻♀️
Eliffff44 Elfelf475 ya ben tek isim taraftarayim.enis ismine okulda basina p harfi eklenip olabilir.illa dini bir iaim manevi bir isim olmasina gerek yok ama enes ismini arastir derim.hos bir isimdir ekin gibi naif bir isimdir.
Annecik_ Elfelf475 kuran arapça yazılmış biz türkçe konuşuyoruz zaten mümkün değil ama tabi dini yönünüz ağır basıyorsa bilemem
Elfelf475 Eliffff44 anlamı güzel ama evet çocuklar dalga konusunda üzücü davranabilir ve koyunca hoş da değilmiş aklıma gelmemişti 🥺 Ekin i çok istiyorum ama Enese de bakacağım teşekkür ederim 🌸
Brcuozgr Eliffff44 çok haklısınız valla. Ne zormuş isim seçmek. Benimde iki ismim var ve çok zorlanmıştım kullanılmayan isim hep karşıma çıktığı zaman. En güzeli tek bir isim koymak. Allah nasip ederse oğlumuz olacak Ulaş ismini düşünüyoruz nasıl olur acaba hala tam karar veremedik tabi :)
Eliffff44 Brcuozgr ulaş ismi aslinda eski donmelerde sol göruslu ailelirin koydugu isim olarak konulurmus ama cok yaygin kullanilinca isim oyle bir konuda kalmamis.mesela bir devrim ismi baya baya siyasi bir isimdir.ama ulaş bence normallesmis baya hos naif bir isim bence sikinti yasacagini sanmiyorum ven acikcasi.
Eliffff44 Dilze0204 vallah canim 36 haftalik olmusun.herkesi bu konuda begenditisi farklidir.ben mesela kizim olsaydi zeynep koyucaktim.
Dilze0204 Eliffff44 Bende Zeynep ismini çok beğeniyorum eltimin kızının adı o olduğudnan koymuyorum Sağolasın
ekoglu34 Eliffff44 elinize saglik cok hos bir yazi olmus. Ben de kizima Bilge ismini dusunuyorum. Anlam itibariyle hos, soylenisi kolay ve kulaga hos geliyor, kucukken alay edilecek bir tarafı da yok gibi geldi ama🤗
Eliffff44 Momzie herhangi bir sikinti yasacagini tahmin etmiyorum.ve guzel bir isim atlas.insanlar genel anlamda isim olarak duymadiklari bir kelimeyi isim olarak duyduklarinda birde iddali bir isimse ugrasiyorlar.mesela cesur gurur vs
Clkcn1453 Eliffff44 aaa ben şimdi okudum. Gayet güzel anlatmıssinız. Cevremdeki herkesin 2 ismi var ve kimse iki isimle cağırmıyor oğlunu. Birtek biz oğlumuza 2 isim koyduk ve iki isimle birlikte cağırıyoruz. Mesela eymen berat . Asaf ege ablamım oğlu eymen ile asaf kullanıliyor. Benim oğlum akif ensar ikisi isimle çagirıyoruz. Yazdıgınız bilgi çok önemli. Çok guzel. Yeni hamile olaraktan yazınızla bilgilendim.