Merhabalar gebeliğimde gözlerimin bozulduğunu farkettim ve gözlük kullanmaya başladım şuan doğumm yapalı 40 gün oldu tekrar kontrole gittim ve miyop -1 olmuş gözlerim doktor iyileşmez aksine ilerleyebilir dedi. Lens ve gözlük güncellemesi yaptı şster lens al ister gözlük al dedi ama daha önce lens kullanmadım numaralı lens kullanan var mı ? Nasıl oluyor kullanım süresi nedir ne kadar süre ile değişim vs yapılıyor her değişimde tekrar yzdırmam mı gerekiyor? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Teşkkkür ederim

katipannee ben hem lens lem gözlük kullanıyorum ilk başlarda zorlanmıştım öğrenene kadar lensi takıp çıkarmayı ama alıştıktan sonra büyük rahatlık diyebilirim. Benim kullandığım aylık lenslerdi gece yatarken çıkartıyordum. Hijyene dikkat ederseniz bir sıkıntı oluşturmaz. Bana doktorun verdiği reçete 1 yıl geçerliydi. Lenslerimin zamanı dolunca aynı reçeteyle alıyordum

katipannee evde gozluk disarda lens kullaniyorum 8 saatten fazla lens kullanmak zararli 7 yildir kullaniyorm bi skıntı yasamadim

Herkesin gözüne lens olmuyor canım alerji yapıyor kiminde, doktor bana baktı kullanamazsin dedi

Bkt0193 tüm lenslerde mi çıkar tak yapmak zorundayız acaba ? Eğer öyleymiş gözlük ile yoluma devam edeyim

katipannee ben 10 yıldır gözlük kullanıyorum canım, senin içinde hayırlısı olsun💐

katipannee yani ztn batmaya basliyor bir sureden snra doktorumda uzun sure kalirsa gozde kuruluk yapar dedi genel tercihim gozluk daha raht disarda sadece raht hissedemedgm icin lens kullaniyorum ztn cok uzun sure olmuyor

katipannee sürekli takılı kalan lenslerden de kullanan vardı ama gözün sağlığı açısından 8 saatten fazlası uygun değil kullanınca anlıyorsunuz zaten uzun süreli takınca gözde kuruluk ve batma yapabiliyor. Eğer hiç bir şey kullanmak istemiyorsanız gözünüz de lazerle çizdirmeye uygunsa bunu araştırabilirsiniz

katipannee ben evde gözlük dışarıda lens kullanıyorum. Miyop 3 derece gözlerim. Lensin kullanma süresi değişiyor. Üç aylık, alti aylık, bir senelik hangisini tercih ettiğinize bağlı. Ben genelde 3 aylık alıyorum. Tabi kutunun içinden çıkan her lensin en fazla kullanım süresi 1 ay oluyor.

15 sene gözlük kullandım geçmedi en son artık no touch lazer oldum 30 saniyelik bir işlemle gözlerim çok iyi görmeye başladı

busrabyrm97 lazere ne kadr ucret odediniz bende dusunyorm ama gebelik ve emzirme donemi gecince yaptr dedi doktor

Beyzalpay venevidi göz de dr.berkant Bozdağ yaptı ebru Akel in programına çıktı show da 1500 e yaptırmıştım ama gerçekten ömürlük değiyor

katipannee bir gözlükçü olarak yazmak istedim. Aldığımız eğitimler doğruldusunda bilgi vermek isterim. Öncelikle gözlük ve lensin ayrı ayrı avantajları ve dezavantajları var. Doktorunuz tavsiye ettiyse lens ve Gözlük reçetesi yazdıysa rahatlıka kullanabilirsiniz. Lensle başlayacak olursak lenslerin bir alışma süresi vardır bu 1 ayı bulabilir takıp çıkarmak ve gözlerinizin alışması. İlk taktığınızda bir batma hissi bulanık görme gibi durumlarıyla karşılaşabilirsiniz ama alışınca geçicektir. Lensler günlük, 15 günlük, 1 aylık olarak zamana ayrılır ama tak çıkar şeklinde. Yani dışardayken lens takıp eve gelince gözlüğünüzü takabilirsiniz. Lenslerin belirlenmiş bir zararı yok bu şekilde takarsanız ancak steril oluşuna dikkat etmeyip çok uzun süre gözde bırakmak kornea da incelmeye sebep olabilir bu da ilerde gözlerinizi çizdirmek isterseniz yapılmamasına yol açabilir. Lenslerin oksijen geçirgenliği yüksektir ancak bazı lenslerin değildir bunlar genellikle renkli lensler kozmetik lens diye geçerler. Oksijen geçirgenliği şeffaflarda daha fazladır. Ama bence lens kullanmak isterseniz evdeyken gözlükle destekleyin derim. Bir de 1 ay hiç çıkarmadan takabilceğiniz lens var air optix night&day marka eğer kullanmaya alışırsanız bu da güzel bir marka. Ancak hangi lensi kullanıp kullanmayacağınıza yine doktorunuzun yazdığı reçete Karar verir. Gözümüzün tam çapı ve yarı çapı yazar. Örneğin bc 8.6 dia 14.0 gibi değerler. Bu değerler her lenste farklıdır çaplarınıza uygun olan Hangi marka varsa onu kullanmalısınız bu da size günlük mü aylık mı 15 günlük mü olcak o konuda netleştirme yapmış olur. Lens dediğim gibi her yerde kullanılmaz örneğin denizde havuzda gibi yerlerde gözlükte mesela bebeğiniz tutup atabilir spor yaparken zor olur. Bu yüzden ikisinide bulundurun derim. Lensin tarihi geçmediği sürece açılmamış halde durabilir kutuda.