Güzel anneler,
ben şu an ikinci bebeğime hamileyim ve tam 29 haftalık oldu bebeğim. İkinci doğumumu da elbet burada yazacağım ama bunu da yazayım pozitif bir hikayedir çünkü.
39+3 de doktora gittim, ultrason ile baktı artık bebeğin başı görünmüyor kanala girmiş, artık hazır olmalısın doğum için kanaman ya da suyun gelirse gel dedi bana. Nst ye de girmiştim ama hiç sancı falan yoktu. Neyse eve geldik yok dedim herhalde doğuramayacağım. O gün neler yaptım hiç hatırlamıyorum 4 yıl oldu. Bir gün sonra annem soğuk çorba yaptı yeşil mercimekli falan anneme de dedim şimdi gaz yapmasın anne ben yeşil mercimek tüketmiyordum gaz yapar falan diye, neyse çorbalarımızı içtik bende başladı gaz sancısı ahh annem diyorum keşke yapmasaydık. Ahhhhhhhh diyorum ağrı girdi bak bağırsaklarıma tuvalete gittim çamaşırımı da açık renk giyiyorum ki nişan gelirse göreyim ya da kanama tertemiz bir çamaşır. Duşa gireyim rahatlarım dedim dışa girdim sıcak suları belime belime tuttum zaten hava 40 dereceydi o günler müthiş bir sıcak vardı. Çıktım duştan yok dedim geçmiyor. 1 saate yakın offffladım ama aklıma hiç doğum gelmiyor. Çünkü ne suyum geldiii ne de kanama var ve öyle altta da bir ağrı hissetmiyorum. Yok dedim eşime sen bir doktoru ara bir şey önersin dedim. Aradı eşim hadi hastaneye gelin dedi, duydum sesini de ee hadi gidelim dedik. Yolda gidiyoruz ama annemi bile almadım yanıma evden çıkarken de diyorum ki annem hadi görüşürüz biz geliriz. Ama ağrılarım artmaya başladı yolda hastane de eve uzakta. Artık yürüyemez hale geldiğim için eşim tekerlekli sandalyeye oturttu beni, doğum katına çıktık. Hemşire geldi soru günümü çatı muayenesi yaptı bir baktı ki aaa dedi 5 cm açılman var doğum başlamış sen anlamadın mı dedi ben şokk nasılllll doğuruyorum ama suyum gelmedi kanamam da yok dedim yok hemen doktor beye haber veriyoruz siz yatın dedi nst ye bağladı gitti. Doktorum gelene kadar beni götürdüler epidural de yaptılar tüm komikliklerim burada başlıyor ve keşke video çekseydim. Sancı giriyor inliyorum sancı geçince eşime diyorum ki kardeşime söyle gelirken aseton getirsin bu tırnaklardaki ojeler soyulmuş, fotoğraflarda kötü çıkar sonra yine sancı giriyor, acı gecince yaaaa diyorum saçım başım güzel miii düzleştirici de getirsinler olur mu, sonra yine sancı kayınvalidemleri aradınız mıı annemi de getirsinlerr onu aldılar mııı, tekrar sancı derken doktorum geldi. Yaaa dedim Tunç bey ben doğuruyormuşum keşke epidural yapmasaydık sana şimdiye doğururdun ya dedi. Açılmam 10 cm olmuştu beni doğuma aldılar. 4. Ikınmam sonucu bebeğime Ateşime kavuşum. Bebeği göğsüme koydular öptüm onu sonra doktor aldı muayene için sonra yine bana verdiler. Açıp açıp tenine bakıyorum oğlumun aaaaa ne kadar pembeee, ayy çok şükür lekesi yokk, ayyy ne güzel bakıyor banaaaa diye seviyorum, doktor bu arada dikiş falan atıyor. Beni kucağımda bebeğimle odaya alırken sesleniyorum beni bekleyenlere, ayyy doğurdum bennn çok güzel bu bebek pespembeeee diye 🤣
Benim ilk doğumum böyle oldu. Yani evde ne suyum geldi ne de kanamam oldu, ben anlayana kadar iyi ki evde doğurmamışım dedirtti bana hastane de uzaktı çünkü.
Dilerim ki herkes sorunsuz doğum yapsın ve sağlıkla bebeğine kavuşsun.

12oe peki sevindiğim şey ne biliyor musunuz doktorum yine aynı doktor ama evime daha yakın hastaneye geldi 🤣 herhalde şimdi anlarım yaaa 🤣🤣 hala gülerim kendimee fotoğrafçı da tutmuştum ben sancı çekerken fotoğraflarım var saçımı başımı görün bir prenses gibi sanki düğüne gidiyorum saçlarım da gür ve belime kadar uzun ama sonra diğer fotoğraf acıyorrrr diye bağırdığım ahahah

Bir de bunun devamı da komik ben arkadaşlarım arasında ilk doğum yapanım. Beni ziyarete geldiler gece 11 de. Odaya girdiler ben de bir enerjii aaaaa hoş geldiniz baaakk ben doğurdum diye 😂😂 diyorlar ki kızım sen normal doğum yapmadın mı nereden geliyor bu enerji saat gecenin 11 olmuş diyorlar yooo diyorum iyiyim ben. O gece hiç uyumadım neredeyse sabaha karşı dalmışım, eşim kaldı yanımda annem giderken diyordu gözünü kapa uyu çocuk uyuyunca yok uyumadım bebeği seyrettim tüm gece canım oğlum yaaa

SutlacimiYedimmiBen dikişim oldu evet ama kaç tane diye hiç sormadım doktora diyorum ya bebek seviyordum ben 😂 ama gece biraz ağrım oldu hemşireyi çağırdım dedim sızım var ağrı kesici yaptı bir de buz pedi koydular eriyene kadar burda dursun dediler. Ateş 3330 gr doğru hastaneden çıkarken tam 3000 idi. Ben de 157 minnoş bir anneyim

Basakgul dilerim herkes güzel güzel doğum yapsın güzel hikayeler okuyalım burada esas komik doğumum şimdi olur çünkü ne sancımı ne suyumu oğluma çaktırmamam lazım 🤣🤣🤣 çok küçük yanlış anlayıp korksun istemem

mjora gülelim yahu biraz da diye yazdım 4 yıl önceki doğumumu esas şimdi komik olur bekleyin beni ☺️ Çünkü 4 yaşında bir oğlum var ve ona ala acı çektiğimi yansıtmamam gerekiyor. Bekleyin 2. Doğumumu şaka bir yana dilerim ki pozitif olur sorun yaşamam

Annecik_ ay ne kadar güzel Allah rast getirmiş 😁 ben kendimi düşünemiyorum hiç saçım başım alır gider kesin. Ne güzel bir anı olarak kalmış sizde. Sancıyı anlamayacağım diye bende çok korkuyorum benim evime hastane birazda uzak yani 25-30 dk sürüyor eşime diyorum yollarda doğurursam🥺😂

Annecik_ Umarım bu da güzel ve komik bir doğum olur ve yine burada keyifli keyifli okuruz 😋☺️

12oe ki ben doğumdan önce hep okudum okudum okudum ancak anlamadım nişan nedir, suyun gelmesi nedir hoş yine sorun bana yine bilmiyorum ama bu sefer anlarım herhalde diye düşünüyorum.
              Doktorum bana allahın bir lutfu yeniden kendisine denk geldim, bebeğimin şansı sanırım çünkü eski çalıştığı hastaneye gidemeyecektim İzmirin en pahalı hastanesindeydi, artık orası ile olan sigorta anlaşmam bitti tam tesadüfen geçtiği hastane ile başladı anlaşmam bebeğimin şansı o bize

Annecik_ maşallah, kesin benim de böyle olucak, gazı kasılmayı sancıyı ayırt edemiyorum 🤦🏻‍♀️😂 35.hafta bitiyor

idiloska ahaha gaz sancısı ile ilgili de komik hikayem var 😂 32. Hafta sonuydu sanırım akşam yemeğinden sonra bir ağrı tuttu beni sabaha kadar uyuyamadım ama nasıl sancıyor ve yazlıktayız. Eşimi uyandırdım 6 gibiydi nolur beni doktora götür çok acıyor dedim. sabah sabah yola çıktık hastaneye vardık. Doktor geldi muayene etti çatı muayenesi yaptılar, nst ye bağladılar. Yok yok yok ne açılma ne sancı ama ağrım felaket doktor diyor ki senin acı eşiğin mi düşük acaba hiç bir sıkıntın yok. Ama diyorum acıyoooo. Ağrı kesici yaptılar serum verdiler eve döndüm. Ben de ayırt edememiştim işte doğum acım da aynı böyle olduğu için ben gaz sandım. Ama bir tavsiye 35. Haftadan sonra falan hatta öncesinde de akşam yemeğinde et tüketmeyin, sindirilmiyor gaz yapıyor, geçen gittiğimde doktorum da aynı böyle dedi

Annecik_ a et mi? Ben de bu haftalarda protein tüketmeye çalışıyorum et, balık, tavuk. Reflü var salçalı filan yiyemiyorum. Ben gaz sancısından adım atamadım, kaldım sokağın ortasında, görümcem vardı yanımda korkmuştu, bu aralarda kasılmam fazla. Sancı çıkmadı, açıklık yok.

idiloska gündüz tüket dedi akşam tüketirsen sindirmen zorlaşır dedi hah doğrusunu anlatayım dedim. Tabi ki et tüket ben de sıklıkla tüketiyorum ama gündüz bir de akşamları salata da yeme dedi. Çiğ sebzelerin de sindirimi geç olur diye. Akşamları sebze yemeği yoğurt çorba tercih ediyorum.