Arkadaşlar moralim çok bozuk şimdi doktordan geliyorum. 38 haftalık hamileyim bebek 3700 dedi daha da 2 hafta var nornal doğum olmaz dedi. Çatında çok müsait değil dedi. Bir yanım bekle normal doğum olsun diyor bir yanım bebek büyük riske atma diyor. Bu durumu yaşayan var mı bebeği büyük olanlar ne yaptınız ?
Büyük bebeği olan
canım benim ilk bebeğim oğlum au an 7 yasinda 4.950 gram doğdu normal şekilde turkiyede hemen sezaryen diyolar sebeb anlamış değilim ben almanyadayim burda normalse herşey dogurabiliyon
bebiss1 ne güzel ya maaşaallah çatı müsaaitse bence olabilir kayınvalide 5 normal doğum yapmış biri ölü doğum olmak üzere hepsini normal doğurmuş ama 6. Oğlu normal gelmemiş çok kötü olmuş sonunda hastaneye götürmüşler ve sezeryana almışlar bebek içerde ölmüş resmen çıktığında müdahale edip canlandırmışlar tabi Allah öyle uygun görmüş onlar vesile olmuş orası ayrı.. bebek 4750 gram doğmuş o kadar normal doğurmasına rağmen evde hemde yinede normal doğuramamış sonuncuyu bazen gerekiyor gerçekten ama ben olsam riske atamam sanırım 4900 ü 4 falan neyse de☺️Maşaallah ama size ya oğluşunuzada🤗
Hakkında hayırlısı olsun cnm riske atma yinede ne bebisini ne kendini
Özel bi şey yediniz mi acaba benim.bebegim 1 hafta geriden geliyor tavsiyeniz var mi
Ezgi81
Mesajın bana tercüman olmuş . Ben 40+3 oldum şu an sancı az var Dr ilk bebek olduğu için sezeryan dedi tabi doğumu da bekliyor şancin olursa bakarız duruma yoksa bi plan çizeriz dedi en son sezeryana alırım dedi ve iki devlet Dr aynısını dedi Çarşambaya gün aldım anestezi işlemlerim hazır olacak . Deli gibi normal doğum iştedim hayırlısı buymus. Oğlumunda gelmeye hiç niyeti yok 😊 Rabbim hangisi hakkında hayırlısı ise o olsun . Ben Dr yanında çıktığım da ağladım hala da kötüyüm biraz ama nasipden öteye gidemeyiz. Rabbim bunu nasip etmisse hakkımda tek duam kolaylastirsin sağ salim kurtulmayı nasip etsin . Herkese hayırlı güzel doğumlar nasip etsin inşallah
Mesajın bana tercüman olmuş . Ben 40+3 oldum şu an sancı az var Dr ilk bebek olduğu için sezeryan dedi tabi doğumu da bekliyor şancin olursa bakarız duruma yoksa bi plan çizeriz dedi en son sezeryana alırım dedi ve iki devlet Dr aynısını dedi Çarşambaya gün aldım anestezi işlemlerim hazır olacak . Deli gibi normal doğum iştedim hayırlısı buymus. Oğlumunda gelmeye hiç niyeti yok 😊 Rabbim hangisi hakkında hayırlısı ise o olsun . Ben Dr yanında çıktığım da ağladım hala da kötüyüm biraz ama nasipden öteye gidemeyiz. Rabbim bunu nasip etmisse hakkımda tek duam kolaylastirsin sağ salim kurtulmayı nasip etsin . Herkese hayırlı güzel doğumlar nasip etsin inşallah
Merveazra
Ben kendimi diyeyim ben kilo almadım çok başta süt yoğurt ceviz badem fındık fıstık eksik etmedik hele ceviz son ana kadar bile yedim meyve çok ağırlıklı yedim canım çok aşırı cekerdi. Son haftalar hızla bebek kilo alıyor tatlı şeyler yiyin bebeğe kilo aldirabiliyor ama çok olmasın şeker yapmasın sizde. Yeşillik tüket mesela . Doğal Beslen elinden geldi kadar . Su çok iç sıvı yani senin kilo almanın engeller bebeğe alım olur . Aklıma gelenler böyle benim dikkat ettiklerim . Çok zayıf olmadığı sürece doğumun rahat olur bide anne sütü ile doğduğunda kilo alır sikmayin canınızı
Ben kendimi diyeyim ben kilo almadım çok başta süt yoğurt ceviz badem fındık fıstık eksik etmedik hele ceviz son ana kadar bile yedim meyve çok ağırlıklı yedim canım çok aşırı cekerdi. Son haftalar hızla bebek kilo alıyor tatlı şeyler yiyin bebeğe kilo aldirabiliyor ama çok olmasın şeker yapmasın sizde. Yeşillik tüket mesela . Doğal Beslen elinden geldi kadar . Su çok iç sıvı yani senin kilo almanın engeller bebeğe alım olur . Aklıma gelenler böyle benim dikkat ettiklerim . Çok zayıf olmadığı sürece doğumun rahat olur bide anne sütü ile doğduğunda kilo alır sikmayin canınızı
hemen o doktordan kac kurtul. sana 4 kiloluk bebeği taşıyacak rahmi veren Allah, sence vajinal doğumu nasip etmez mi ? normal dogumu destekleyen doktor bulun derim. Allah kavustursun.
Oglununannesi ben hiç böyle bir şey tahmin etmemiştim şok oldum. Daha da büyür dedi bi yandan diyorum ya doğurabileceksem bi yandan diyorum bu riske değer mi
Merveazra özel bir şey yemedim. 52 kg hamile kaldım 75 oldum. Ama 23 kg alacak kadar kontrolsüz yemedim 37 haftaya kadar çalışmaya devam ettim nasıl oldu da bu kadar kilo aldım anlamadım. Sadece eskiden beri çok meyve yerim hamile kalınca da çok meyve yedim şekerli olduğu için sanırım hem bana hem bebeğe kilo yaptı. İlk günler benim bebeğimde geriden geliyordu şu an 1 hafta önde
yalanyolcu küçük bi şehirde yaşıyorum tek özel hastane var o hastanede çalışıp nornal doğumu destekleyen de tek doktor var. 38 haftadır hiç sezeryan düşünmedik bilemiyorum ne yapacağımı
yalanyolcu Doktor daha iyi bilir değil mi muayene de etmiş.Evet olmaya da bilir ama ola da bilir.Nasıl riske atsın evladını.Ben 26 haftalığım doktor daha 24 haftada bebek iri bu gidişle 5 kilo bile olur riske atamam dedi.Benim annem hepimizi 4 kilo üstü normal doğurmuş.Kardeşimde canlarından oluyorlarmış neredeyse doktor vakumla almış.Kaç gün yoğun bakımda kalmış bebek.24 sene önce hem de.