Duygus97 merhaba öncelikle Allah yardımcın olsun 🤲🏼 Rahim ağzı kısalığı ile ilgili bir bilgim yok açıkcası, ama benim de erken doğum riskim var o haftalarda başladı gelişim geriliği ve takip ediliyo, doktor 30 haftayı geçtiği için korkmamamız gerektiğini söyledi. Tabi doktorlar ne derse desin erken doğum riski deyince insan kötü oluyo çok iyi anlıyorum seni, ben ilk bu muhabbet çıktığında sakin kalmaya çalıştım öncelikle senin gibi araştırmalar yaptım prematüre ile ilgili, 30-34 hafta arası doğanlarda ileri seviye küvez gerekiyomuş 3. Seviye falan demişti doktorum hatta, öncelikle hastanede bunun ekipmanı desteği var mı onu öğren, yoksa farklı bir hastane araştır, benim gittiğim yerde yoktu, yaşadığım yerde devlet hastanesinde var ama orda da küveze girerse anneden saat başı süt istiyorlar ama anneyi hastaneye yatırmıyorlar saat başı birinin sütümü götürmesi gerekicek çocuğa ve uzun kalırsa bu da çok zorlayıcı bi durum, devlet hastanesindekiler de diğer doktorum da riskli gebeliklere git dedi, şimdi farklı bi şehire gidip geliyorum 1 saatlik yol, zaten oradakiler de takibi ve doğumu kendilerinin yapmak istediğini söyledi, ilk sorduklarım küvez muhabbeti oldu, şükür ki o konuda çok ileri seviyedeler ve anneyle bebeği ayırmıyolar ne kadar yatarsa yatsın 🤲🏼 Bunlara dikkat et ilk etapta insanın aklına gelmiyo ama ben baya araştırdım sonunda bu şekilde yapıcam doğumu farklı yerde, önemli olan bebeğimin sağlığı iyi bakılması 🤗 2. Olarak dediğim gibi rahim ağzı sorununu bilmiyorum ne kadar daha bekler bebek doğum ne kadar ertelenir, ama bol bol kaşar muz ye ki doğana kadar biraz daha kilo alsın bebiş gelişsin ki küvet desteği süresi kısalsın, tabi ciğer geliştirici iğnenin de çok çok faydası varmış, ben dün ilk dozu oldum bugün de ikinci doz için gidicem, evet süresi 2 hafta gibi bişey diye okudum hep, o iki haftalık süre aşılırsa hala doğum olmamışsa tekrar yapıyorlarmış iğneyi zaten yine doğduğunda küvez desteğini kısaltmak adına. Bir de her sabah 2 kaşık pekmez, sade içemem dersen az bişey tahinle karıştırıp banabilirsin🤗 seviyorsan avakado yiyebilirsin, ama kaşar ve muz çok duydum doktorum da dedi, onları bol bol ye, sabahları iyice haşlanmış yumurta yiyebiliyorsan 2 tane ye 🤗 inşallah sende bende ve bütün erken doğum riski olan anneler sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza 🤲🏼🤲🏼 kusura bakma biraz uzun oldu canım.
İnsan çok stres yapıyo beni neler bekliyo diye ama taktiri ilahi 🤗😍 sadece normale göre biraz minik ve narin bebeklerimiz olucak bakımında belki zorlanıcaz ama Allah yardım eder inşallah yüreğini ferah tut, ben araştırma yaparken nelerini gördüm 400-500 gr doğup hayata tutunan bebekler ❤️ Kilosu ne kadar bu arada bebeğinin?