Mervekaynak kefire bayılıyorum,sabah kahvaltida çay yerine içiyorum. Ben de tip2 diyabetim. Şu an 14+2 olduk 68 kilo ile hamile kaldım 69 oldum. Ekmek pirinç patates asla tüketmiyorum. Normalde de karaciğer yaglanmam vardı,ona bağlı olarak da baklagiller yemem yasaktı. O değerlerim hamile kalmadan düşünce geri başladım baklagil yemeye. Yeşillik çok tüketiyorum. Proteini duzenli alıyorum. Çay kahve tüketmem,tuz şeker zaten yok. Akşamları hafif olsun diye çorba (1kepce) ve salata yerim. Yulaf ezmesi yerim ara öğünlerde. Meyveyi sayılı yerim ve tüm tüketmem(örnek yarım elma ayvanın üçte bir ya da) onun üzerine de sut yogurt ya da kefir tuketirim ki vücuda şeker emilimi az olsun diye. Sebzeleri 1 tatlı kaşığı zeytinyağında ya da haslanmis şekilde tüketiyorum. Tatlı hissi mi de hurmayı suda bekletip kakao ve yulaf ezmesi ile karıştırıp top hale getiriyorum. Ya da kendi yaptığım yer fıstığı ezmesi var yeşil elma uzerine sürüp onu yiyorum. Kahvaltıda haşlanmış yumurta peynir ceviz ve avokado ezip yiyorum. Kuruyemisleri ise kavrulmamis ve çiğ olanları tuketiyorum.(Ceviz badem fındık kaju)Benim gibi şeker hastası varsa ogunlerimi paylaşıp yardımcı olmak isterim. Şu anda da önlem amaçlı düşük doz insülin kullanıyorum