colbayesmanur11 Aselhifa kaç haftaliksiniz ben 4 😊ilk hamileliğim bende sizin gibi öğrenmeye çalışıyorum
Aselhifa colbayesmanur11 bilmıyorum gorunmedı nekadarlık nedır hıc bır fikrım yok malesef Allah büyük İnşaAllah görünür
annelinkoo YusufZeynep 🤷🏼♀️Bi sakıncasını görmedim şimdiye dek zaten çok sık ta tüketmiyorum ama benim bildiğim çiğ şeyler yenilmemeli et yumurta ws kayısı rafadan tam pişmemiş ama çip değil ki 🤷🏼♀️
YusufZeynep annelinkoo Normal şartlarda yumurtanın kayısı kıvamında pişmesi gerektiği söylenir. Fakat hamilelikte bu durum böyle olmamalıdır. Hamilelikte yumurtayı tam pişirmeniz gerekir. Az pişmiş veya kayısı kıvamında pişirilmiş yumurta faydadan çok zararlı olabilmektedir. Yumurtada bazen salmonella isminde bir bakteri türü bulunabiliyor. Az pişmiş ve kayısı kıvamında pişirilmiş yumurtada bu bakteri tam anlamıyla ölemiyor ve hem tüketen anneye hem de anne karnındaki bebeğe bazı zararlar da verebiliyor.
Aleynabeytullah minnoshan 10 haftalık gebeyim sadece meyve ve havuç yiyebiliyorum özellikle yumurta dan midem bulanıyor bende banyodan çıkamıyor
minnoshan Aleynabeytullah çok iyi anlıyorum bulantılarım varken ben de havuç yiyebiliyordum ve iyi geliyodu bulantıya ama dediğim gibi aşırıya kaçmamak gerekiyor a vitamini deposu olduğu için ilk aylarda a vitamini fazlalığı bebekte anomalilere sebep olabiliyormuş hatta bu yüzden ciğer falan da çok tüketmemek gerekiyormuş doktorunuza danışıp dikkatli olmanızda fayda var umarım en kısa sürede geçer bulantılarınız😇
Happymother3 Aselhifa her gun bir bardak süt ıcmenı onerırım yanında bır avuc fındık yada cevız ben gunluk bır adette muz yedım yaglı yıceklerden uzak durmanızı tavsıye ederım .
papatyaskk Sansyoncam prilamı nasıl kullanıyorsunuz ben günde bir sabah bir akşam içtim etki etmedı sonra gece yatarken 2 tane ardarda içince biraz etkı etttı sankı
Sansyoncam papatyaskk merhaba doktorum geceden 2 tane at dedi o sekilde uyguluyorum ve tesiri çok yüksek 🌸🙏
Melek_2410 Aselhifa ben aksine hiç birşey yiyemiyorum evde yemek yapamıyorum bile kokudan tiksiniyorum eşim yapıyo 😂 6 haftamız doldu ve ben her geçen gün malesef kusmaktan zayıflıyorum. Doktorum normal ilk aylarda kilo verebilirsin dedi mide bulantım ağır geçiyo çünkü. İnşallah ilerleyen zamanlarda düzene koyulur
Yagmurgel2020 Aselhifa ben çok takığım bu konuda maalesef , havuç 5 porsiyon meyve (ananas hariç) tahin pekmez , yumurta, bal, ceviz . bulantı yoksa bol su ve normal yemekler ama bunlarsız gün olmaz 😂
SongulB annelinkoo Merhaba Canım 5,5 aylık hamileyim ilk üç ay folikasit ilacı kullandım daha sonra kestim çünkü ilaçlara karşı aşırı fobim var hamile olmadan önce ağrı kesici dahi içmemiş birisiyim şuanda folikasidi kestikten sonra omega3 kullanmaya başladım sence bı sorun olur mu doktorum herşeyin gayet normal olduğunu söylüyor
annelinkoo SongulB mrblar 🥰 omega 3 ün bi zararı olucağını sanmıyorum hatta faydası da war düşüğü erken doğumu önler ama son üç ayda öneriyorlar diye biliyorum ben kullanmadığım için bilemiyorum net. Eczaneden alıyosun değil mi canım hamile oldugunu belirterek ona göre mg. ayarlarlar
kurabiyenin-annesi- Essra35 aynen bende 7. Haftayim ama ne mutfağa girebiliyorum ne birsey yiyebiliyorum
SongulB annelinkoo merhaba 😚 ilk aylarimizda doktor reçetesi dahilinde almıştık daha sonrasında da doktorunuza söyledik kullanmayın diye birşey demedi hatta dediğiniz gibi baya faydası varmış folikasit ilk 3 ay için önemliymiş doktorlar bu şekilde belirtiyor 😚