• Doğum
  • Genel anestezimi sipinalmi

Bu kararsızlık bende de var

Burcubalyetis kesinlikle ve kesinlikle spinal. Bele yapılan iğnenin acısını hissetmiyorsunuz bebeğinizi hemen görüyorsunuz 4 5 saat sıfır ağrı ile bebeğinizi emziriyorsunuz. Tek yapmanız gereken kahve içmek ameliyat sonrası baş bel ağrısı olmasın diye. Hem hemşire hemde spinal sezeryan olan biri olarak konuşuyorum genel anestezi yaptırmayın ayılmak çok zor. Ameliyatta Ağzınızdan akciğerinize bir tüp sokululuyor ayıldıktan sonra sürekli öksürme isteğiniz oluyor ve ağrınız öksürdükçe artıyor. 10 doğum yapsam hepsini spinal olurum. Yapın makyajınızı girin ameliyata 🥰 korkacak hiçbirşey yok

Benimde 14unde var sanırım genel olucam çünkü hamileligimde kuyruk sokumu kalça ağrısı çok yaşadım bide doğumdan sonra belden iğne olursam yine ağrılarım olursa diye düşünüyorum o yüzden genel istiyorum değişmezse bakalım

Muratnannesi birsey meral ediyorum spinal oluo sakinlestirici yaoiliyir ya sakinlestiriccinin etkisi nedir ne yapiyor kisiye bende panik atak vsr ilk sezeryan sade spinaldi ama bebek cikardiktan sonra dikis esnasinda panikatak gevirdim ve pskolejik olarak ameliyat masasindayken omzuma bicak saplanmalari ve nefes darliklari yasadm bunda genel dusunuyordum ama uyandikdan snrasi icin agrilardan cok tedirginim o omuz agrisini 3 hafta ciglik cigliga cektim hep

Burcubalyetis bu anestezi ve spinal işinde direkt olarak çalışan biri olarak sadece konuyu açayım , siz kendiniz karar verin.
      genel anestezide tamamen uyursunuz , hiçbirşey hissetmezsiniz evet , ama size yapılan ilaçlar bebeğe de çok az da olsa gidiyor o yüzden ilk tercih değildir genel anestezi. Anne tercih ediyorsa yine de sorun olmaz. Ameliyattan sonra ağrınız olabilir. Ağrı kesicinin etkisi kişiden kişiye değişiyor çünkü.

spinal anestezide belden aşağınız tamamen uyuşur. Dokunmaları hissedersiniz ama soğuk sıcak ve acıyı hissetmezsiniz. Bebeğe hiçbir şekilde zararı yoktur. Eğer yine uyumak isterseniz bebek çıktıktan sonra sizi daha az ilaçla uyutabilirler bu şekilde bebeğe de ilaç gitmez. Ameliyattan sonra 4-5 saat ağrınız olmaz. Belki baş ağrınız olabilir ama başınızı çok sallamazsanız bol su kahve çay içerseniz onu yaşamayabilirsiniz de. İlk tercih spinaldir o yüzden 😊

Burcubalyetis 10 gün önce genel anestezi ile sezeryan oldum. Tekrar olsa yine genel anestezi olurum. Uyanınca bacaklarını hissetmek ve 3,4 saat sonra ayaklanabilmek çok iyi birşey. İlk doğumumda spinal kaynaklı sonrasında süreli hareket kaybım olmuştu. Çok zor günlerdi. Genel anestezinin de tabii ki zorlukları var. Bebek min anesteziye maruz kalsın diye herşeyin hazırlığı anestezi verilmeden önce yapılıyor. Ama benim çok rahat geçti ve hiç psikolojik hasar bırakmadı. 🌸

twinss ben ilk gebeligim de genel oldum bu oksukruk mahvetti beni dikislerim patliycak gibi oldu ama panik atakta var kararsiz kaldim

SenaHifa ben ilk gebelikte genel olmustum iki gun oksuruk narkozdan dolayi cektim beni mahvetmisti hem bogazdaki gicik oksruk bidw dikisler patliycak gibi ama panik atak var ondan korkuyorum sadece bilmedim birturlu

Kubra5734 ben ilkte genel oldumda bi sefer de sipinal dusundum fakat panik atak var ayni bendede o yuzden kararsizim

Damla________

Gamze2259 benimde ilk geneldi bende o oksuruk gicik vs yasamamak icin sipanal istiyorum fakat panik atak var bende ondan dolayi bilemedim en azindan siz net karar vermisiniz ne guzl ben halen cok kararsizim

Burcubalyetis bende de panik atak var, çok takintiliyim. Üstelik kalp sorunum vardı kalp ameliyatı oldum. Ama benim genel çok ağrılı bir surecti o yüzden istemiyorum. Zaten spinalde olsa sakinleştirici yapılıyormuş

Gamze2259 “genel” olduğu zaman bayağı bayağı uyursunuz. Detay vermek istemiyorum belki istemeyen olur isteyen internetten öğrenir zaten. Ama spinalde de çok rahat genel kadar ağır ilaçlar olmadan aynı şekilde normal uyur gibi uyursunuz panik olmayın 😊

Heyecanlianneee tamamiyle yanlış bilgilendirmeeee😊😊 kasık fıtığı ameliyatı oldum epidural oldum kendim istedim ve ne iğne yaparken ağrı nede ameliyattan sonra bel ağrısı bacak ağrısı his kaybı hiç bişi olmadı şuanda da hamileyim Ekim’de doğumum inşallah 🙏 Yine epidural istiyorum 🥰